Хачапурі по імеретинськи – 5 рецептів

Хачапурі по — імеретинськи – національне блюдо Грузії, яке можна приготувати як по самому звичайному класичному варіанту, так і з додаванням інших інгредієнтів.

Традиційний рецепт хачапурі по — імеретинськи

Робиться цей корж на воді з імеретинським солоним сиром. Звичайно, можна взяти й інший сир, але це вплине на смак.

Необхідні продукти:

  • за щіпки солі і цукру;
  • 0,7 кг сиру;
  • яйце;
  • 15 грам свіжих дріжджів;
  • стакан води;
  • 0,5 кг борошна.

Процес приготування:

  • У вказану кількість теплої води потрібно помістити дріжджі, розмішати їх, так щоб вони розчинилися, додати трохи цукру і солі. Влити цю суміш у велику ємність і покласти борошно. Зробити з маси щільну консистенцію у вигляді кулі, вона не повинна прилипати.
  • Прикриваємо її чимось, ставимо у тепле місце й чекаємо, поки підніметься, потім приминаем. Так потрібно виконати два рази
  • Сир перетираємо на тертці, додаємо яйце, ложку борошна, все добре перемішуємо і робимо невеликі кульки.
  • Вже готове тісто ділимо на шматочки, розгортаємо в плоскі круги, на які покласти кульку з сиру і скріплюємо тісто в самому центрі, так щоб вийшов мішечок.
  • Перевертаємо його швом вниз руками і трошки притискуємо, щоб знову вийшла коржик, але вже не така плоска і з начинкою.
  • Зробивши з усіх продуктів заготовки, обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.