Хачапурі по-тбилисски за 5 хвилин – 7 смачних і швидких рецептів

Хачапурі – грузинський національний борошняний виріб з сирною начинкою. Для підготовки оригінального блюда потрібно досить велика кількість часу, якого часто не вистачає. Швидкі рецепти хачапурі по-тбилисски за 5 хвилин оцінять зайняті господині, які люблять радувати своїх близьких смачною випічкою до чаю.

Хачапурі по-тбилисски за 5 хвилин на сковороді

Легкий рецепт створення борошняних виробів виконується з:

• 600 г борошна;
• 200 мл кефіру;
• 2 середніх яєць;
• 5 г цукрового піску;
• щіпки солі;
• 7 г соди;
• 400 г сиру;
• шматочка вершкового масла;
• 15 мл соняшникової олії.

Готуються вироби наступним чином:

1. Яйце збивається з сіллю і цукровим піском.
2. В яєчну суміш вводяться кисломолочний продукт, рослинне масло і всипається ½ кг борошна з содою.
3. Вимішується м’яка борошняна маса, розділяється на 9 частин, які розкочуються на притрушенном залишилася борошном столі.
4. В середині коржі розміщується начинка з тертого сиру з яйцем.
5. Краї виробу збираються і защипываются в центрі, після чого «мішечок» розкочується з двох сторін по діаметру сковороди.
6. Обсмажуються вироби до золотистого кольору, після чого присмачуються шматочком вершкового масла.

Готуємо на кефірі

Хачапурі по-тбилисски на кефірі виходять дуже смачними і поживними.

Для приготування потрібні:

• борошно – 550 г;
• кефір – 220 мл;
• сир твердий, сулугуні та бринзи – по 120 г;
• яйця – 2 шт.;
• масло вершкове – 50 г;
• олія соняшникова ½ стопки;
• цукор, сіль і розпушувач – по 5 р.

Етапи створення:

1. Тісто замішується з яєць, збитих з сіллю, кефіру, соняшникової олії, цукру, борошна і розпушувача.
2. Всі види сиру натираються і змішуються з яйцем в окремому посуді.
3. Еластична борошняна маса ділиться на 8 рівних частин, які розкочуються в круглий пласт.
4. У центр кола поміщається сирна начинка, після чого формуються коржі, які розкочуються за допомогою качалки у нетовсті круглі вироби.
5. Обсмажуються хачапурі на середньому вогні по 3-4 хвилини з однієї і другої сторони.
6. Вироби відразу ж після вилучення з сковороди змащуються маслом.

Дивіться також:  Оладки з курячого філе – 8 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Страва грузинської кухні з сиром

Страва з м’якого тіста, що сполучається з соковитою начинкою, стане прекрасним доповненням ситного обіду.

Щоб піднести до столу апетитні вироби необхідні:

• ½ Кг борошна;
• 200 мл мацоні;
• яйце;
• 5 г цукрового піску;
• щіпка солі;
• 7 г соди;
• 100 г сиру;
• 300 г сиру;
• шматочок вершкового масла;
• 30 мл соняшникової олії;
• зелень.

В процесі:

1. Для отримання м’якою і еластичною борошняної маси яйця збиваються з цукровим піском і сіллю, після чого до яєчної суміші додаються мацоні кімнатної температури, просеянная борошно, сода і соняшникову олію.
2. Еластична борошняний пласт після «відпочинку» ділиться на 4 шматочки для 4 коржів, які формуються з сирною начинкою з тирси, подрібненої зелені і розім’ятого виделкою сиру.
3. Виліплені і защипнутые вироби розкочуються в формі круглих пластів, які обсмажують до рум’яного кольору і рясно присмачуються вершковим маслом з кожної сторони.

Рецепт на воді

Оригінальне тісто для хачапурі готується на основі кисломолочних продуктів, однак при їх відсутності можна обійтися і без них.

Щоб втілити в життя рецепт виробів на воді, достатньо взяти:

• 200 г борошна;
• яйце;
• пучок зелені;
• 150 г сиру;
• 100 мл соняшникової олії;
• сіль.

Основні кроки приготування:

1. В миску борошно просіюється гіркою, в центрі якої робиться воронка, куди вливаються масло і вода.
2. Тісто підсолювати і вимішується до еластичності і пружності.
3. З сиру, рубаною зелені і яйця готується начинка, яка підсолювати і приправляється за смаком.
4. З тіста розкочуються кола, в центр яких викладається сирна маса.
5. Після того, як коржі будуть сформовані вироби знову розкочуються в тонкий коло, який обсмажується з двох сторін на розігрітій олії.

Дивіться також:  Соус з авокадо – 7 рецептів смачного і корисного соусу для різних страв

На молоці — швидко і смачно

Ароматну сирну корж на сніданок можна швидко приготувати з наступних продуктів:

• борошно – 130 г;
• молоко – 200 мл;
• сир – 150 г;
• яйце – 1 шт.;
• масло вершкове – 50 г;
• сушена зелень – за смаком;
• цукор, сіль.

Спосіб підготовки:

1. З сирного шматочки за допомогою терки готується дрібна стружка, змішується з борошном.
2. Яйце збивається з молоком, після чого суміш додаються щіпка солі і зелень.
3. Яєчно-молочна маса змішується з борошном для отримання маси з консистенцією, як для оладків.
4. Тісто виливається на гарячу сковороду з вершковим маслом, де розрівнюється і обсмажується до готовності з двох сторін.

Рецепт в духовці

Варіація рецепта, передбачає випікання виробів в духовій шафі.

Для приготування необхідно підготувати такі інгредієнти:

• борошно – 1 кг;
• кефір – 500 мл;
• сулугуні, твердий сир і бринза – 200 г;
• яйце – 1 шт.;
• олія соняшникова ½ стопки;
• цукор, сіль і розпушувач – по 5 р.

Основні етапи приготування:

1. Борошно просіюється, змішується з розпушувачем.
2. Далі в гірку борошна з поглибленням в центрі вливаються масло і кефір.
3. Тісто солиться, притрушивается цукром і вимішується до еластичності, після його скочується в кулю, який відправляється в холод.
4. Начинка для хачапурі готується шляхом змішування сирної стружки і яйця.
5. Тісто ділиться на рівні частини, які розкочуються в кола.
6. На середину кола викладається начинка, а його краю збираються в середині.
7. Перед тим, як відправити вироби в духовку для випікання, вони злегка розкочуються.

З сирно-сирною начинкою

Швидкий рецепт апетитною грузинської коржі можна виконати з:

• 400 г борошна;
• 500 мл кефіру;
• 3 яєць;
• щіпки солі;
• 7 г соди, гашеного оцтом;
• 200 г сиру;
• 300 г сиру;
• 130 г вершкового масла;
• 100 мл соняшникової олії.

Дивіться також:  Вершковий соус для пасти – 8 рецептів

Щоб насолодитися соковитими виробами грузинської кухні:

1. З борошна, кефіру, яєць, солі і половини вершкового масла замішують м’яке тісто, яке ділиться на 10 частин.
2. З кожної частини розкочується коло, центр якого міститься начинка з тертого сиру і товченого сиру.
3. Зліплені у формі мішечка вироби розкочуються качалкою в круглі коржі, які обсмажуються на соняшниковій олії по 3 хвилини з кожного боку.
4. Після готовності виробу змащуються залишилися шматочком вершкового масла.
Отже, хачапурі – ароматні коржі, які припадуть до речі після трудового дня, коли хочеться побалувати себе випічкою, але немає часу на приготування складних страв.