Хачапурі з лаваша – 8 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і мультиварці

Підбірка оригінальних рецептів дозволить приготувати улюблену закуску з лаваша. Тим, хто не любить возитися з тестом, буде цікаво, що хачапурі з лаваша, на диво, готуються дуже просто, а з’їдаються миттєво!

Хачапурі з лаваша з сиром в духовці

Завдяки духовці і особливим рецептом, з коржі вийдуть з хрусткою скоринкою хачапурі.

Необхідні продукти:

  • лаваш — 2 шт.;
  • сир твердий — 250 г;
  • 3 яйця;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • вершкове масло — 20 р.

Технологія приготування:

  • Сир потрібно натерти на дрібній тертці.
  • Розстелити лаваш, порізати його на великі квадрати. Розмір квадратів залежить від того, якою хочеться приготувати хачапурі.
  • Квадрати злегка змащуємо сметаною, посипаємо сиром і солимо.
  • Звертаємо у вигляді квадрата і налагоджує їх в сторону.
  • Розігріваємо духовку, змащуємо вершковим маслом. Зверху кладемо корж, змащуємо збитими яйцями.
  • Запікати хачапурі з лаваша з сиром в духовці до рум’яної скоринки, подавати злегка охолодженому вигляді.

Сорт сиру особливої ролі не грає, підійде будь-який, який опиниться в холодильнику.