Хачапурі з лаваша – 8 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і мультиварці

Підбірка оригінальних рецептів дозволить приготувати улюблену закуску з лаваша. Тим, хто не любить возитися з тестом, буде цікаво, що хачапурі з лаваша, на диво, готуються дуже просто, а з’їдаються миттєво!

Хачапурі з лаваша з сиром в духовці

Завдяки духовці і особливим рецептом, з коржі вийдуть з хрусткою скоринкою хачапурі.

Необхідні продукти:

  • лаваш — 2 шт.;
  • сир твердий — 250 г;
  • 3 яйця;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • вершкове масло — 20 р.

Технологія приготування:

  • Сир потрібно натерти на дрібній тертці.
  • Розстелити лаваш, порізати його на великі квадрати. Розмір квадратів залежить від того, якою хочеться приготувати хачапурі.
  • Квадрати злегка змащуємо сметаною, посипаємо сиром і солимо.
  • Звертаємо у вигляді квадрата і налагоджує їх в сторону.
  • Розігріваємо духовку, змащуємо вершковим маслом. Зверху кладемо корж, змащуємо збитими яйцями.
  • Запікати хачапурі з лаваша з сиром в духовці до рум’яної скоринки, подавати злегка охолодженому вигляді.

Сорт сиру особливої ролі не грає, підійде будь-який, який опиниться в холодильнику.

Лінива випічка на сковороді

На звичайній сковороді хачапурі з лаваша вийдуть не гірше цієї грузинської випічки. Не вірите? Давайте спробуємо!

Необхідні продукти:

  • лаваш;
  • кефір — 3-4 ст. л.;
  • 2 яйця;
  • сир — 180 г;
  • вершкове масло — 50 р.

Технологія приготування:

  • Лаваш розділити на три частини, з двох вирізати квадрати. Одну частину залишити для начинки.
  • Квадрати розстелити на дошку. Натерти сир. Нарізати великою соломкою лаваш для начинки. Змішати його з кефіром.
  • На квадрати посипати сиром, зверху покласти начинку. Згорнути конвертами.
  • Збити яйце, вмочити корж, смажити на вершковому маслі. Вогонь повинен бути сильним. Про готовність свідчить рум’яна кірочка.
  • За цим рецептом виходять смачні ледачі хачапурі.
Дивіться також:  Підлива з курки – 7 смачних рецептів приготування

Готуємо в мультиварці

Сучасна помічниця на кухні, мультиварка, без проблем приготує хачапурі, запече їх і буде підтримувати тепло довгий час.

Необхідні продукти:

  • 2 лаваша;
  • тертий сир — 350 г;
  • вершкове масло — 60 г;
  • зелень петрушки або кінза.

Технологія приготування:

  • Корж змастити м’яким вершковим маслом. Якщо боїтеся зайвих калорій — це робити необов’язково.
  • Посипати зверху тертим сиром і дрібно нарізаною зеленню. Можна злегка посолити.
  • Згорнути лаваші в конверт. Змастити вершковим маслом, покласти швом вниз у чашу мультиварки.
  • Включити режим «Випічка» або «Смаження». Готувати до сигналу про закінчення готування.
  • Якщо коржик з сиром готувати в режимі «Смаження», потрібно буде перевертати конверти на іншу сторону.

Хачапурі з лаваша з сиром і сиром

Поєднання сиру і сиру додасть випічці з лаваша особливий смак, начинка буде апетитно-тягучою.

Необхідні продукти:

  • лаваш;
  • сир грубозернистий — 150 г;
  • сир — 150 г;
  • сіль за смаком;
  • масло і яйця для змащування.

Технологія приготування:

  • Натерти сир, посипати їм лаваші. Розрівняти сир, зверху викласти сир. Посолити.
  • Згорнути в кілька шарів, щоб вийшов конверт.
  • Змастити корж збитим яйцем. Покласти швом вниз на жарова лист, який теж потрібно змастити маслом.
  • Запікати в духовці 15-20 хвилин, щоб скоринка підсмажилася, а сир розтікся.

Рецепт для правильного харчування

Прихильники здорового способу життя обмежують себе хачапурі, тому що — це калорійне блюдо. Проте не варто засмучуватися, з лаваша можна приготувати дієтичний варіант з сиром і сиром.

Необхідні продукти:

  • лаваш;
  • нежирний сир — 180 г;
  • кріп.

Технологія приготування:

  • Лаваш промазати нежирним сиром. Зверху посипати кропом або будь-якою іншою зеленню.
  • Згорнути в кілька шарів, щоб вийшло щось на зразок конверта.
  • Розігріти сковороду і підсушити коржик без додавання олії з обох сторін. Добре, якщо на кухні є гриль-сковорода, тоді на коржику буде рум’яний слід від решітки.
Дивіться також:  Гречка в горщику в духовці – 8 рецептів приготування

Бюджетний варіант з ковбасним сиром

Необхідні продукти:

  • лаваш;
  • ковбасний сир — 300 г;
  • майонез або сметана — 2 ст. л;
  • олія для смаження — 1 ст. л.

Технологія приготування:

  • Готується, як зазвичай: треться сир і зверху викладається лаваша. Однак з ковбасним сиром не завжди так виходить. Не кожен сорт треться на тертці, якщо це зробити неможливо, його дрібно рубають ножем.
  • Складають коржі в кілька шарів, швом вниз кладуть на лист для запікання. Щоб низ не пригорів, змастити маслом або покласти пергамент.
  • Подають як гарячу закуску з сиром з запалі з жару, якщо раптом охолоне, завжди можна розігріти.

Коли гості на порозі, цей рецепт стане паличкою виручалочкою. З недорогого сиру можна приготувати благородну на смак грузинську закуску.

Як приготувати з м’ясним фаршем

Якщо замінити сир фаршем, вийде гаряча м’ясна закуска з грузинським акцентом. Загалом, особливих вимог до начинками не пред’являється можна класти всередину все що завгодно.

Необхідні продукти:

  • м’ясний фарш — 500 г;
  • 2 лаваша;
  • 4 яйця;
  • сіль, перець — за смаком;
  • масло для змащування форми.

Технологія приготування:

  • Готується цей варіант також, як з сиром, з єдиною різницею, що всередині буде м’ясо. Який вибирати фарш — вирішувати вам, підійде свинячий, яловичий або курячий.
  • Фарш потрібно посолити, додати перець. З урахуванням смаку можна додати тертої цибулі або зелені.
  • Начинку розподілити по лавашу, згорнути його в декілька шарів.
  • Вмочити в збиті яйця, випікати в духовці або на сковороді. Пропікатися потрібно добре, інакше м’ясо буде сирим.

Хачапурі з вірменського лаваша з яйцем

Перевага цього рецепту в тому, що вірменський лаваш можна приготувати самостійно. Втім, для сучасних господинь це не проблема, коржі з прісного тіста вже багато печуть вдома. Для їх приготування потрібна борошно, вода і сіль. Тісто дуже тонко розкочується. Коржі смажать на сухій сковороді. Традиційно звичайно використовується тандир, але коли його немає, підійде сковорідка. Вірменський лаваш посипається тертим сиром, укладається на деко. Запікати до тих пір, поки не розплавиться сир. Дістати деко, вбити на корж яйце і швидко її згорнути. Надіслати знову в духовку. Готувати 5-7 хвилин.

Дивіться також:  Риба під маринадом — 11 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді