Хачапурі з сиром – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Існує безліч різновидів сирних коржів. Готувати їх не дуже складно, а їсти – одне задоволення. Гаряча ароматна начинка ідеально поєднується з рум’яним ніжним тістом. Залишається тільки вибрати потрібний рецепт хачапурі з сиром і сиром і закупити продукти.

Хачапурі з сиром і сиром в духовці

Випічка кавказької кухні з дріжджового тіста відрізняється пишнотою і ніжною консистенцією тесту. Дивовижний смак компенсує витрачений час.

Щоб приготувати грузинське блюдо, необхідно взяти певні компоненти:

  • сто мілілітрів молока;
  • 0,75 склянки води;
  • одне яйце і жовток для змазування;
  • десять грам цукру і стільки ж дріжджів;
  • п’ять грам хлориду натрію;
  • чотириста грам борошна;
  • тридцять грам масла на вершках;
  • чотириста грамів бринзи або Російського сиру.

Готуємо в духовці:

  • Воду і молочний продукт з’єднуємо в одному посуді і трохи нагріваємо.
  • Розчиняємо у складі цукор і дріжджі.
  • Відправляємо складу в тепле місце на деякий час.
  • Далі кладемо в опару яйце, борошно і вершкове масло.
  • Замішуємо м’яке пластичну масу.
  • Через півтори години масу обминаємо і ділимо на однакові частини.
  • Кожен шматочок розгортаємо в коло.
  • В середину коржів кладемо по сто грамів дрібно натертого сиру.
  • У центрі защепляем краю.
  • Заготовки тонко розкачуємо і викладаємо на деко, застелений папером.
  • У центрі виробів робимо надрізи.
  • Зверху закуску посипаємо рештою сиром і випікаємо при 160-180 градусів.

Через 40-45 хвилин випічка готова.