Хамон – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Сиров’ялена, нарізана тонкими скибочками свинина, яку заздалегідь засолили – це хамон. Його вважають іспанським делікатесом. Але не обов’язково вирушати в Іспанію, щоб скуштувати знамениту страву. Пропонуємо найкращі рецепти хамона в домашніх умовах.

Класичний хамон зі свинячого окосту

Саме час здивувати гостей цікавим і незвичайним блюдом — хамоном з свинини.

Інгредієнти:

  • свинячий окіст – 4 кг;
  • морська сіль – 12 кг.

Приготування:

  • Обрізати зайвий жир з окосту. Добре обсипати сіллю.
  • Помістити в миску і прибрати на горище на два тижні. Щоб шматок рівномірно просолился, періодично перевертати.
  • Обмити залишки солі. Підвісити окіст до стелі.
  • Залишити дозрівати на півроку. Якщо є можливість, то раз на тиждень необхідно підвищувати температуру на один градус. Це допоможе окосту пропотіти. З свинини вийде зайва волога і жир.
  • Перенести в прохолодне місце. Можна на балкон. Підвісити до стелі і залишити на три місяці.