Хе з курки – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Хе з курки особливо оцінять всі шанувальники яскравих і гострих закусок. Корейці ніколи не готують його із свинини, а тільки з яловичини або риби. Але сьогодні ми адаптуємо корейську закуску під наші реалії і приготуємо її з курки. Виходить вона такою ж смачною, ароматною і оригінальною.

Хе з курки по-корейськи – правильний рецепт

Хе – національне блюдо корейської кухні. Правда, в самій Кореї його готують не з птиці, а з морепродуктів або яловичини.

Але найважливіше в закусці не м’ясо, маринад, який і надає страві особливий смак і аромат.

Інгредієнти:

  • 550 г філе;
  • дві цибулини;
  • ложка кухонної солі;
  • дві ложки з гіркою спецій для гострої моркви;
  • 1 ч. л. цукру;
  • три часникового зубчики;
  • за п’ять ложок оцту і соєвої приправи;
  • 110 мл олії.

Спосіб приготування:

  • Як можна тонше ріжемо м’ясо на брусочки.
  • Перемішуємо його з півкільцями цибулини, рубаними часниковими часточками, сіллю, підсолоджувачів і корейської приправою.
  • Підігріваємо олію і вливаємо до дожидаючи продуктів. Також додаємо оцет і соус, змішуємо компоненти, прикривають плівкою і маринуємо хе в холоді до двох діб.

Чим довше буде маринуватися м’ясо, тим смачніше вийде закуска.

З морквою в домашніх умовах

Якщо ви любите м’ясні закуски з пікантним смаком, то обов’язково спробуйте приготувати хе з курки. Щоб трохи «пригасити» гостроту і додати страві яскравості використовуйте в рецепті солодку моркву.

Інгредієнти:

  • 600 г філе;
  • по дві морквини і цибулини;
  • ложка оцту;
  • дві ложки корейської приправи для салатів;
  • п’ять ложок олії.

Спосіб приготування:

  • Філе птиці ріжемо на тоненькі смужки і змішуємо з соломкою моркви і півкільця цибулі.
  • Інгредієнти підсолюємо, перчимо, заправляємо оцтом і заливаємо гарячим маслом. Пробуємо на смак – якщо вийшло занадто кисло, додаємо цукор.
  • Накриваємо ємність з вмістом і витримуємо в холоді не менше доби.
Дивіться також:  Пиріг з капустою та грибами – 9 рецептів приготування

З болгарським перцем і огірком

Сьогодні корейську закуску можна приготувати різними способами. Хтось дотримується класичного рецепту, а хтось додає в нього й інші інгредієнти. Наприклад, свіжий огірок, болгарський перець.

Якщо ви хочете додати страві барвистості, то використовуйте різнокольорові овочі.

Інгредієнти:

  • 350 г м’яса;
  • два огірка;
  • три різнокольорових болгарських перцю;
  • морквина;
  • 60 мл олії;
  • 1 ч. л. корейських спецій;
  • 45 мл оцту;
  • 35 соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  • Овочі і м’ясо ріжемо соломкою, перемішуємо разом з сіллю, перцем і корейськими спеціями.
  • Підготовлені продукти заливаємо підігрітим маслом, оцтом і соєвим приправою, перемішуємо і під закритою кришкою маринуємо в холодному місці протягом доби.

Хе з курки по-домашньому, швидко і легко

Сучасна кулінарія дозволяє приготувати страви різних кухонь світу. Сьогодні ми будемо готувати національну страву корейської кухні – курку хе. Основним інгредієнтом в ній виступає куряче м’ясо, а готувати ми його будемо по-домашньому.

Інгредієнти:

  • 450 г філе птиці;
  • готову моркву по-корейськи;
  • 25 мл оцту;
  • велика цибулина;
  • п’ять ложок олії пісного;
  • соус Теріякі» (за бажанням).

Спосіб приготування:

  • Тонкі смужки курячого філе перчимо і обсмажуємо на розпеченому маслі. Також на цьому етапі можна додати соус «Теріякі», який додасть м’ясу солодкуватий смак.
  • Готову корейську моркву перемішуємо з півкільцями цибулі і разом з сіллю викладаємо в сковороду до м’яса. Тушкуємо інгредієнти протягом п’яти хвилин.
  • Тушковане м’ясо з овочами заправляємо оцтом і витримуємо в холоді десять годин.

Варіант з часником і кінзою

Наступний рецепт може сподобатися не всім, адже в закуску додається кінза. Її аромат специфічний, але в поєднанні з іншими приправами закуска виходить дуже смачною. Не варто ігнорувати такий варіант приготування страви корейської – він здатний вас здивувати.

Дивіться також:  Свинина з ананасами – 14 смачних рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді

Інгредієнти:

  • 450 г філе курки;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • два зубчики часнику;
  • корейська приправа і мелена кінза за смаком;
  • 80 мл курячого бульйону.

Спосіб приготування:

  • М’ясо відварюємо, сіль в бульйон не додаємо. Охолоджуємо курятину й ріжемо брусочками.
  • Цибулю подрібнюємо тонкими півкільцями і разом з нарізаними часточками часнику відправляємо до м’яса.
  • Додаємо корейську приправу, кінзу і сіль. За смаком можна додати оцет і гострий перець.
  • Вливаємо в бульйон, перемішуємо і наполягаємо закуску півтори години.

Готуємо з кунжутом

Насіння кунжуту мають солодкуватий, навіть горіховий, присмак. При нагріванні їх смак і аромат тільки посилюються, тому такий інгредієнт часто використовують в кулінарії.

Корейські кухаря в овочеві та м’ясні страви найчастіше додають листя кунжуту, які посилюють смакові якості використовуваних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 650 г філе;
  • цибулина;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • по ложці соєвого соусу, оцту;
  • 1 ч. л. цукру;
  • ложка гострого перцю, сіль;
  • листя кунжуту.

Спосіб приготування:

  • Складаємо В миску шматочки м’яса, кільця цибулі, дрібно нарізаний часник і листя кунжуту.
  • Приправляємо всі спеціями, наливаємо оцет, соус і трохи теплої олії.
  • Інгредієнти змішуємо і даємо закуски добу добре настоятися.

Якщо вам не вдалося знайти кунжутне листя, то візьміть насіння рослини, просушіть на сухій сковороді і покладіть у вже готову страву.

Нюанси приготування курки хе

  • Для хе використовується сире м’ясо, яке не проходить ніякої теплової обробки. Якщо ви не впевнені в якості продукту, то обсмажте м’ясо на сильному вогні і тільки потім маринуйте. Звичайно, смак готового блюда буде іншим, але пікантність і незвичність закуски залишиться.
  • З приправ для хе найчастіше використовується перець, як червоний, так і чорний. Дуже часто додають в закуску і соєвий соус. У магазинах можна зустріти вже готовий набір приправ для приготування хе, а багато господинь використовують спецій для корейської моркви.
  • Щоб відчути справжній смак корейської закуски, спеції варто додавати після вливання теплого масла. Гарячий продукт просто вб’є весь аромат пряних приправ.
Дивіться також:  Картопля, запечена в духовці з сиром – 7 рецептів

Ось так просто можна відчути якусь спільність із східної кулінарної культурою. Прості інгредієнти, небагато часу – і у вас на столі пікантна закуска, родом з самого серця Кореї.