Хек в духовці – 7 рецептів приготування

Хек відрізняється малою кількістю кісток, соковитим і ніжним м’ясом. Пікантний смак і пряний аромат риби отримують завдяки спеціям і додаткових інгредієнтів. Варто приготувати хек в духовці, щоб здивувати своїх домочадців ситним і оригінальним стравою.

Хек в духовці з лимоном

Зазвичай рибу запікають в розігрітій духовій шафі при температурі 200-220 градусів. З приправ краще використовувати легкі і свіжі добавки, а не насичені східні прянощі. Добре підходять базилік, паприка, куркума, розмарин.

Для запеченого хека з лимоном потрібні такі інгредієнти:

  • 3 тушки риби;
  • 1 лимон;
  • майонез;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець за смаком;
  • спеції для риби.

Процес приготування:

  • Тушки розморожують і очищають. Відрізують плавники.
  • Спеції змішують з майонезом і умочують в ньому рибу.
  • Лимон нарізають кружальцями.
  • Викладають по дві штуки в середину хека і ще по два кружечка на нього.
  • Рибу маринують 30-40 хвилин.
  • Форму змащують маслом і викладають на неї мариновані тушки.
  • Час приготування – 20-25 хвилин.
  • Щоб страва підрум’янилося, його готують на грилі ще протягом 5 хвилин.

Готовий хек прикрашають зеленню і подають до столу разом з овочами.

Загрузка...

Рецепт приготування у фользі

Риба у фользі виходить надзвичайно смачною і ароматною.

Цей рецепт чудово підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Для нього знадобляться:

  • 2 рибні тушки;
  • 50 г нежирної сметани;
  • половина лимона;
  • сіль, перець;
  • кріп;
  • рослинне масло.

Етапи приготування:

  • З розмороженої тушки видаляють залишки нутрощів і обрізають плавці.
  • Уздовж живота роблять надріз так, щоб спинка залишилася цілою.
  • Акуратно видаляють хребет і розгортають тушку.
  • Змащують тушку сметаною, солять і перчать, посипають кропом.
  • Викладають на одну сторону часточки лимона.
  • Хек знову складають і поміщають на подвійний аркуш фольги, який попередньо змащують рослинним маслом.
  • Рибу щільно загортають у фольгу і ставлять у духовку.
  • Через 25 хвилин дістають і розвертають фольгу.
Спробуйте також:  Курячі крильця в медово-гірчичному соусі – 6 рецептів

Смачний і дієтичний хек, запечений в духовці готовий.

В сметанному соусі

Наивкуснейшую рибку можна отримати, якщо запекти її в сметанною підливці.

Для рецепта знадобиться:

  • 2 хека;
  • 150 г борошна для панірування;
  • 300 г сметани;
  • 1 стакан молока;
  • 2 яйця;
  • сіль, перець;
  • спеції;
  • олія для смаження.

Процес приготування:

  • Очищену рибу нарізають на порційні шматки.
  • Злегка змазують її спеціями, сіллю і перцем. Залишають у такому вигляді на 10-15 хвилин.
  • Розігрівають сковороду і наливають в неї соняшникова або оливкова олія.
  • Шматочки обвалюють в борошні і викладають на розпечену сковороду. Обсмажують з двох сторін.
  • Потім в миску кладуть сметану, молоко і яйця. Збивають складу віночком, солять, перчать.
  • Хек перекладають у форму для запікання і заливають молочно-сметанною сумішшю.
  • Страву готують у духовій шафі 15-20 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Хек в сметанному соусі чудово поєднується з картопляним пюре або гречкою.

Випікаємо в духовці з картоплею

 

 

Це ситне блюдо можна приготувати з наступних продуктів:

  • 700 г хека;
  • 450 р картоплі;
  • 220 г сметани або майонезу;
  • приправа для риби;
  • 120 г цибулі;
  • 3 г гірчиці;
  • сіль, чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Хек розрізають на порційні шматочки і посипають приправою. У такому вигляді залишають його на 10-20 хвилин.
  • Картоплю шаткують на тонкі скибочки, цибулю нарізають соломкою.
  • У мисці змішують гірчицю, сметану, перець і сіль. Розбавляють трохи водою.
  • На змащене маслом деко викладають першим шаром картопля, другим – рибу, третім – цибулю.
  • Всі продукти заливають сметанно-гірчичною сумішшю і запікають до готовності картоплі (близько 25 хвилин).

У цьому рецепті можна використовувати будь-яку рибу тріскової породи.

 

Готуємо з яблуками

Для приготування цієї страви знадобляться наступні продукти:

  • 800 г риби;
  • 1 яблуко;
  • пів лимона;
  • рослинне масло.
Спробуйте також:  М'ясо по-французьки в духовці – 9 рецептів

Процес приготування:

  • Яблука миють і нарізають тонкими скибочками.
  • Підготовлену рибу зовні і всередині натирають перцем і сіллю.
  • Хек фарширують яблуками і збризкують лимонним соком.
  • Рибу загортають у фольгу, попередньо змащену рослинним маслом, і запікають 30-35 хвилин.

Можна приготувати хек на подушці з яблук.

Для цього виконують наступні маніпуляції:

  • Плоди нарізають кружальцями завтовшки 5 мм, видаляють серцевину.
  • Філе хека розрізають на шматочки.
  • 2-3 яблучних колечка кладуть на фольгу, зверху розташовують рибу.
  • Солять і перчать, поливають лимонним соком.
  • Загортають продукти у фольгу, змащену маслом. Готують 30 хвилин.

Це дієтичне блюдо, яке готується без всяких турбот. Причому хек в духовці у фользі прекрасно гармонує з печеними яблуками.

 

На подушці з цибулі і моркви

Риба, запечена на овочевій подушці, виходить дуже соковитою і поживною.

Страва включає в себе наступні інгредієнти:

  • 800 г філе хека;
  • 3 головки цибулі;
  • 2 великих моркви;
  • 100 г сметани;
  • 100 г майонезу;
  • приправа сіль.

Покроковий рецепт:

  • Цибулю і моркву нарізати кільцями.
  • Філе хека розрізають на порційні шматочки і посипають приправою.
  • У змащену маслом форму спочатку викладають половину овочів, а потім рибу.
  • Зверху розташовують залишилися луки і моркву.
  • Змішують майонез і сметану. Поливають продукти соусом і відправляють в духовку на 45-50 хвилин.

За 10 хвилин до закінчення можна посипати страву тертим сиром. Хек з овочами вийде ще смачніше.

Випікаємо під вершковим соусом

Щоб приготувати хек у вершковому соусі, знадобляться наступні продукти:

  • 800 г риби;
  • 1 цибуля;
  • 150 мл вершків 15%;
  • 50 г твердого сиру;
  • сіль, перець.

Процес приготування:

  • Рибу розморожують, потрошать, промивають і нарізають на порційні шматочки.
  • Цибулю нарізають півкільцями.
  • На дно форми викладають цибулю, потім рибні шматочки. Солять, перчать.
  • В окремій ємності змішують вершки і сир, подрібнений на тертці.
  • Отриманим соусом покривають рибу і відправляють форму в духовку на 30-40 хвилин.
Спробуйте також:  Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Риба під вершковим соусом виходить дуже соковитим, а цибулю трохи хрустким. На закінчення варто відзначити, що запікання дозволяє зберегти максимальну кількість речовин у рибі і передати її натуральний смак.

Загрузка...