Хмиз на горілці – 7 рецептів, як приготувати смачний хрусткий хмиз

Хмиз – смачне, бюджетне ласощі, що діти 90-х практично щодня могли уплітати вприкуску з чаєм. У тому хмизі була родзинка, яка зраджувала йому неповторний хрускіт: алкоголь. Це не означає, що хмиз протипоказаний дітям: спиртне випаровується, залишаючи замість себе приємну ламкість і м’якість. Як приготувати хмиз на горілці, щоб ласощі мало смак дитинства? Читайте в матеріалі.

Хмиз на горілці — класичний рецепт

Враховуючи те, що страва відноситься до бюджетного варіанту ласощів, воно вимагає невеликого списку продуктів, який буде потрібно для приготування.

Час приготування – 20 хвилин (без урахування часу очікування).

  • Горілка – 1 ст. л.;
  • борошно – 190 г;
  • яйця – 2;
  • сіль – 1/3 ч. л.;
  • цукрова пудра – 3 ст. л.;
  • масло – 160 мл

Смачний і хрусткий хмиз виходить, якщо виконувати наступні кроки:

  • В мисочку, придатну для замішування тіста, розбиваємо яйця.
  • Слідом сіль. Вона буде контрастувати з цукровою пудрою, яка йде для прикраси хмизу.
  • Збиваємо: не потрібно сильно старатися – з справою впорається звичайна вилка.
  • Настала черга горілки: вливши її, добре перемішуємо. Зверніть увагу! Горілка – не єдиний алкогольний напій, який підійде для рецепта. Ром, міцні лікери, бренді і коньяк, як высокопроцентные напої, також допоможуть зробити хмиз хрустким.
  • Не церемонячись, вмішуємо весь обсяг борошна: тісто у нас повинно вийти круте.
  • Отриману масу, яка, до речі, не повинна прилипати до рук (якщо липне, всипаємо ще борошна), скачуємо в кулю і, обернувши харчовою плівкою, відправляємо на 30 хвилин на холод.
  • Відпочиле тісто порційно розгортаємо в тонкі пласти. Пам’ятаємо, що від товщини залежить легкість: чим тонше, тим пористее.
  • Отриманий лист розрізаємо на поздовжні смужки або ромбами.
  • При будь-якому методі нарізки в центрі робимо отвір, через яке необхідно провернути один край кожного борошняного вироби.
  • Так як хмиз смажиться досить швидко, перед тим, як відправити його в киплячу олію, все тісто має прийняти вигляд вивернутих смужок або ромбів.
  • Смажимо десерт на горілці по-домашньому в сковороді або у фритюрі.
  • Після нетривалого процесу смаження відкидаємо печиво на паперові рушники, щоб зайве масло не зіпсувало смак.

Рясно посипаємо тонкий, хрусткий хмиз пудрою. За бажанням з’єднуємо з ваніллю або корицею: для приємного аромату.