Хмиз на молоці — 7 простих і смачних рецептів

Таке блюдо, як хмиз прийшло до нас з Греції. Незважаючи на те, що сьогодні в кондитерських відділах велика різноманітність смачних десертів, багато господинь не перестають тішити своїх близьких хрустким і тонким ласощами. Сьогодні ми згадаємо смак з нашого дитинства і приготуємо хмиз на молоці.

Класичний хмиз на молоці

Хмиз по класичному рецепту готується на молоці. Щоб тісто вийшло пишним, багато господинь замість розпушувача додають горілку. Але, якщо ви не вітаєте алкоголь в тесті, використовуйте соду або розпушувач.

Інгредієнти:

  • склянка борошна;
  • одне яйце;
  • третину склянки молока;
  • 30 мл горілки;
  • цукор за смаком.

Спосіб приготування:

  • У глибоку ємність розбиваємо яйце, кладемо пару грам солі і підсолоджувач за смаком, вливаємо молоко і розмішуємо інгредієнти до піни з бульбашками.
  • Потім вливаємо горілку і з’єднуємо рідку масу з борошном, що як тільки тісто стане щільним, викладаємо на стіл.
  • Тісто для хмизу повинно стати м’яким, гладким і не липнути до рук. Даємо йому час відпочити і починаємо розкачати в пласт.
  • З пласта робимо заготовки шириною 3-4 см і завдовжки 5-6 див. В центрі смужок робимо надріз і через нього пропускаємо один край, розправляємо.
  • У сотейник наливаємо рафінована олія і опускаємо заготовки, перевертаємо і дістаємо вже готовий хмиз шумівкою. Викладаємо на тарілку і присипаємо солодкої пудрою.

Загрузка...

Рецепт самого хрусткого частування

Смак хрусткого хмизу знайомий багатьом ще з дитинства. Таке печиво можна приготувати на молоці, сметані або кефірі, а ось хрусткий хмиз приготувати ще простіше, так як для рецепту не потрібно ні один з перерахованих кисломолочних продуктів.

Інгредієнти:

  • два великих яйця;
  • 270 г борошна;
  • 30 мл горілки;
  • пів ложечки солі.
Спробуйте також:  Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок

Спосіб приготування:

  • Віночком збовтуємо яйця з сіллю, вливаємо алкоголь. Саме завдяки алкоголю хмиз стає хрустким.
  • Потім засипаємо борошно, вимішуємо тісто і охолоджуємо протягом півгодини.
  • З тіста робимо завитки й обсмажуємо в олії. Хрусткий хмиз посипаємо білосніжною пудрою.

На кислому молоці

Якщо у вас випадково скисло молоко, не поспішайте його викидати, адже з нього, можливо, швидко приготувати смачний хрусткий хмиз.

Інгредієнти:

  • чашка кислого молока;
  • по ложечці солі і соди;
  • 180 г солодкого піску;
  • 680 г борошна;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • В основний компонент висипаємо соду і відставляємо на пару хвилин.
  • В цей час збиваємо яйця з солодкими і сольовими гранулами, потім вливаємо кисломолочний продукт і вводимо борошно. Додаємо дві ложки рафінованої олії і продовжуємо вимішувати тісто до однорідності.
  • З тіста формуємо заготівлі хмизу і обсмажуємо в маслі за дві хвилини з кожного боку. Викладаємо на серветку, і як тільки стече не потрібний нам жир, перекладаємо на блюдо і посипаємо солодкої пудрою.

Тонкий хмиз на молоці

На основі молока можна приготувати тонкий і легкий хмиз. Таке ласощі завжди приємно подати до чаю або гарячого молока.

 

Інгредієнти:

  • 110 мл молока;
  • два яйця;
  • 30 г цукру;
  • борошно;
  • грам солі і масло для обсмажування.

Спосіб приготування:

  • У миску вбиваємо яйця, висипаємо підсолоджувач, підсолюємо, збовтуємо простим віночком або навіть виделкою.
  • Вливаємо молочний напій, перемішуємо і починаємо засипати борошно. Приблизно на півсклянки рідини йде склянку борошна. Тісто має бути крутим і еластичним, тому дивимося по консистенції.
  • Щоб з тестом було легше працювати, даємо йому час відпочити.
  • Потім формуємо хмиз і обсмажуємо його у фритюрниці і на звичайній сковороді, готові вироби викладаємо на серветку, щоб прибрати надлишки жиру, а потім укладаємо на будь-яку страву і присипаємо солодкої пудрою.
Спробуйте також:  Сирний торт без випічки – 8 смачних і корисних десертів на швидку руку

З додаванням в тісто сметани

Хмиз можна приготувати не тільки на чистому молоці, але з додаванням сметани, правда, білки в рецепті не використовуються, тільки жовтки.

Інгредієнти:

  • 130 мл молока;
  • велика ложка сметани;
  • три жовтка;
  • по ложці солі і цукру;
  • ваніль;
  • борошно;
  • олія для обсмажування і пудра для посипання.

Спосіб приготування:

  • Жовтки розтираємо разом з підсолоджувачем і сіллю.
  • В яєчну масу кладемо кисломолочні інгредієнти і починаємо вводити борошно, вимішуємо тісто до пружної консистенції. Кладемо в пакет і даємо тісту 20 хвилин відпочити.
  • Розгортає тісто, формуємо хмиз і обсмажуємо у великій кількості олії.
  • Пудру змішати з ваніліном і посипаємо готові вироби.

Готуємо з горілкою

Особливість тесту на горілці – це його пухирчастість. Із-за алкоголю на хмизі проявляються маленькі пупиришки. Замість горілки можна взяти коньяк, і навіть самогон.

Інгредієнти:

  • два жовтки;
  • дві ложки солодкого піску;
  • ложка горілки;
  • дві склянки молока;
  • борошно.

Спосіб приготування:

  • Жовтки вспениваем разом з цукром, можна додати трохи солі, щоб посилити смак.
  • Тепер вливаємо молочний напій, а потім горілку, перемішуємо. Вливаємо ложечку олії і починаємо вводити борошно.
  • Як тільки тісто стане пружним і густим, значить, більше борошна не потрібно.
  • Даємо тісту трохи часу відпочити і починаємо ліпити заготовки.
  • Обсмажуємо хмиз у маслі і посипаємо білосніжною пудрою.

Дріжджовий хмиз на молоці

Багато вважають, що приготувати тонкий хмиз на дріжджовому тесті не вийде. Насправді вироби виходять тонкими. Під час смаження хмиз трохи збільшується в об’ємі, але не сильно.

Інгредієнти:

  • півчашки молока;
  • 110 г маргарину;
  • 7 г дріжджів (сухих);
  • дві ложечки підсолоджувача;
  • 475 г борошна;
  • масло для смаження і пудра для прикраси.

Спосіб приготування:

  • У підігріте молоко висипаємо дріжджі, трохи цукру і пів ложечки солі, розмішуємо і відставляємо на 15 хвилин.
  • Розтоплений маргарин змішати з опарою, висипаємо борошно і вимішуємо густе тісто. Накриваємо і забуваємо на 20 хвилин.
  • Розкачуємо основу в пласт, ліпимо заготовки і смажимо пишний хмиз до рум’яності, присипаємо солодкої пудрою і подаємо до столу.
Спробуйте також:  Вівсяне печиво з вівсяних пластівців - 10 рецептів

В тісто на хмиз цукор потрібно обов’язково додавати, адже він впливає не тільки на смак, але і колір виробу. Головне, дотримуватися рецептуру, адже якщо додати мало цукру, то хмиз не так красиво засмажиться, як вам би хотілося. Якщо з підсолоджувачем переборщити, то вироби почнуть швидко підгоряти.

Загрузка...