Хмиз на сметані – 7 смачних рецептів пишного і м’якого або тонкого і хрусткого хмизу

Хрусткий і ароматний хмиз люблять всі діти і дорослі. Апетитне ласощі володіє дивовижним смаком і відрізняється легким приготуванням. Повітряний хмиз на сметані можна швидко виготовити в домашніх умовах, використовуючи звичайні і недорогі продукти.

Класичний хмиз на сметані

Вишуканий десерт за класичним рецептом обов’язково сподобається всім любителям солодкого. Пишний хмиз на сметані, приготований на полуденок, подарує чудовий настрій і зарядить енергією.

Необхідно взяти:

  • склянка сметани;
  • борошно – 250 грам;
  • два яйця;
  • цукор – 25 грам;
  • ваніль – 2 грами;
  • щіпка соди;
  • дезодорована олія – 300 мл

Технологія:

  • Яйця збити міксером разом з цукром.
  • В отриманий склад покласти сметану, ванілін, соду і розмішати. Потім маленькими порціями насипати борошно і замісити ніжне тісто.
  • Відправити його в холодильник на 15 хвилин.
  • Охолоджене тісто розрізати на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати, щоб отримати коржі, товщиною 5 мм
  • Пласти тіста порізати на смужки близько 12 см в довжину і 2,5 см завширшки.
  • Утворені прямокутники надрізати в середині, потім один край тіста протягнути через розріз і сформувати вироби, що нагадують бантики.
  • У сковороду налити олію, сильно розжарити його і посмажити всі заготовки до світло-коричневого кольору.
  • Домашню випічку вмочити паперовим рушником, щоб прибрати надлишки масла.

Готовий хмиз покласти на красиву тарілку і запропонувати до нього гарячий чай, чорну каву або какао.

Пишне частування з цукровою пудрою

Повітряний хмиз, засипаний пудрою з цукру – відмінне ласощі для рідних і друзів. Ароматна випічка обрадує маленьких гостей на дитячому святі і прекрасно підійде в якості десерту на кожен день.

Необхідно взяти:

  • яйця – 2 шт.;
  • борошно -0,5 кг;
  • сметана (не густа) – 200 грам;
  • цукор – 120 грам;
  • сода – 5 грам;
  • сіль – 3 г;
  • рафінована олія – 350 мл;
  • цукрова пудра – 80 грам.

Технологія:

  • Цукор, яйця, сіль добре розтерти.
  • В яєчну масу насипати соду, покласти сметану і ретельно перемішати.
  • Потім засипати борошно і вимісити міцне, щільне тісто. Після цього залишити настоятися близько 15 хвилин.
  • Тісто дістати, розрізати на 2 частини і тонко розкачати.
  • Отримані коржики порізати на ромбоподібні прямокутники, шириною близько 3,5 див. В середині кожної деталі зробити поздовжній розріз, потім пропустити в нього кінчик ромбика і надати виробу скручену форму.
  • У сотейник налити масло і добре нагріти. Покласти в нього хмиз і обсмажити з обох сторін.
  • Готові вироби помістити в тарілку, застелену папером.
Дивіться також:  Пиріг на кефірі з варенням — 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Теплий хмиз рясно засипати цукровою пудрою і вживати з прохолодним молоком, лимонадом або фруктовим соком.

Рецепт хмизу на сметані з горілкою

Десертні вироби, тісто яких готується з горілкою, виходять особливо розсипчастими і дуже хрусткими. Крім горілки, можна використовувати будь-міцний алкогольний напій вийде подібний ефект.

Необхідно взяти:

  • два курячих жовтка;
  • сметана – 220 грам;
  • горілка – 40 мл;
  • чайна ложка соняшникової олії;
  • борошно – 330 грам;
  • сіль — щіпка;
  • цукор – 50 грам.

Технологія:

  • Змішати жовтки з цукром і сіллю, потім збити віночком.
  • До складу покласти сметану, влити горілку і перемішати.
  • Тепер засипати борошно і додати соняшникову олію.
  • Зробити щільне тісто і дати йому настоятися 10 хвилин.
  • Тісто на сметані з горілкою тонко розкачати, розрізати на смужки і сформувати з них хмиз.
  • У сковороду налити олію і сильно розігріти його.
  • Помістити вироби в киплячу олію і смажити протягом 2 хвилин.

Готовий хмиз викласти на тарілку, полити медом і подати з чашкою гарячого шоколаду.

М’який хмиз на сметані і яйцях

Для приготування м’яких випічки з яєць і сметани не потрібно багато сил і часу. Готовий десерт виходять повітряним і апетитним, з підсмаженою та хрусткою скоринкою.

Необхідно взяти:

  • сметана (20%) – 250 грам;
  • цукор – 110 грам;
  • ваніль – 1 грам;
  • два яйця;
  • борошно 550 грам;
  • олія – 600 мл

Технологія:

  • Яйця з’єднати з ваніліном і цукром, після чого ретельно розмішати.
  • У суміш засипати 250 грам борошна і розтерти міксером. Потім вимісити еластичне тісто. Це треба робити вручну, поступово підсипаючи решту борошно.
  • Тістоподібну масу охолодити протягом 20 хвилин.
  • Після чого сформувати з тіста коржик, товщиною не більше 4 мм, Нарізати на прямокутники, в середині яких треба зробити проріз. Потім надати їм форму, відповідну хворосту.
  • У великій сковороді розігріти олію й обсмажити в ньому всі вироби до появи золотистого відтінку.
Дивіться також:  Торт черепаха – 7 рецептів приготування вдома

Готовий хмиз на сметані і яйцях покласти на блюдо, покрите папером, і поки він не охолов, прикрасити цукровою пудрою.

Смачний хрусткий хмиз з додаванням у тісто молока

Тісто для випічки по цьому рецепту готується з сметани і молока. Поєднання цих продуктів робить смак готового виробу дуже ніжним.

Необхідно взяти:

  • молоко – 130 мл;
  • цукор – 20 грам;
  • сіль – 5 г;
  • жовтки яєць – 4 шт.;
  • сметана – 40 грам;
  • сода – щіпка;
  • борошно – 380 грам;
  • ванілін – 3 грами;
  • соняшникова олія – для смаження.

Технологія:

  • Яєчні жовтки з’єднати з цукром, сіллю і розтерти віночком.
  • В отриману масу покласти сметану, влити молоко і добре розмішати, поки суміш не стане однорідним.
  • Тепер насипати борошно, соду і замісити тісто вручну. Потім накрити його рушником, залишити на 25 хвилин.
  • Качалкою розкотити тісто в тонкий коржик і зліпити з нього хмиз.
  • Масло налити в сковороду і добре розжарити.
  • Посмажити хмиз з обох боків до золотистого кольору.
  • Готову випічку помістити на кухонну серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир, а потім скласти у велику тарілку.

Апетитний хрусткий хмиз рекомендується засипати маком і подати з медом або згущеним молоком.

Простий рецепт з яйцями, сметаною і горіхами

Смажений десерт, приготований таким способом, володіє вишуканим смаком і неповторним ароматом. Хрустке ласощі відмінно підійде для чаювання в колі сім’ї та друзів.

Необхідно взяти:

  • борошно – 600 грам;
  • сметана – 240 грам;
  • два яйця;
  • сода – 25 грам;
  • цукор – 80 грам;
  • волоські горіхи (подрібнені) – 65 грам;
  • коричневий цукор – 50 грам;
  • рафінована олія – 320 мл (для фритюру).

Технологія:

  • Цукор ретельно розтерти разом з яйцями.
  • Соду з’єднати зі сметаною, потім покласти збиті яйця і перемішати.
  • Тепер додати борошно і замісити повітряне і м’яке тісто.
  • Розкачати тістоподібну масу на корж, товщиною 7 мм Отриманий пласт нарізати на ромбики і виліпити з них хмиз.
  • Посуд для смаження наповнити маслом, довести його до кипіння і посмажити шматочки тіста до рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Торт Монастирська хата — 6 покрокових рецептів

Готовий хмиз викласти на блюдо, трохи остудити, після чого засипати горіхами і коричневим цукром.

Тонкий хмиз на сметані

Для дитячого свята можна приготувати тонкий, підсмажений хмиз, який обов’язково оцінять маленькі ласуни. Щоб одержати смачні ласощі, знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів.

Необхідно взяти:

  • одне яйце;
  • борошно – 160 грам;
  • ром або коньяк – 30 мл;
  • рафінована олія – 140 грам;
  • пудра з цукру – на свій смак.

Технологія:

  • Яйце розтерти віночком, налити ром, горілку або коньяк і добре розмішати.
  • В отриманий склад насипати борошно невеликими порціями, одночасно вибиваючи однорідне і щільне тісто.
  • Дати настоятися тесту близько 20 хвилин на холоді.
  • Потім качалкою розкотити його в тонкий корж, нарізати на прямокутники і виліпити хмиз, довжиною 8-10 див.
  • Масло налити в сковороду, добре розжарити і обсмажити в ньому вироби за 20 секунд з кожної сторони.
  • Готове частування помістити на серветку, а потім перекласти на красиве блюдо.

Хмиз посипати цукровою пудрою і подати до свіжозвареної чаю або цикорію.