Хмиз на сметані – 7 смачних рецептів пишного і м’якого або тонкого і хрусткого хмизу

Хрусткий і ароматний хмиз люблять всі діти і дорослі. Апетитне ласощі володіє дивовижним смаком і відрізняється легким приготуванням. Повітряний хмиз на сметані можна швидко виготовити в домашніх умовах, використовуючи звичайні і недорогі продукти.

Класичний хмиз на сметані

Вишуканий десерт за класичним рецептом обов’язково сподобається всім любителям солодкого. Пишний хмиз на сметані, приготований на полуденок, подарує чудовий настрій і зарядить енергією.

Необхідно взяти:

  • склянка сметани;
  • борошно – 250 грам;
  • два яйця;
  • цукор – 25 грам;
  • ваніль – 2 грами;
  • щіпка соди;
  • дезодорована олія – 300 мл

Технологія:

  • Яйця збити міксером разом з цукром.
  • В отриманий склад покласти сметану, ванілін, соду і розмішати. Потім маленькими порціями насипати борошно і замісити ніжне тісто.
  • Відправити його в холодильник на 15 хвилин.
  • Охолоджене тісто розрізати на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати, щоб отримати коржі, товщиною 5 мм
  • Пласти тіста порізати на смужки близько 12 см в довжину і 2,5 см завширшки.
  • Утворені прямокутники надрізати в середині, потім один край тіста протягнути через розріз і сформувати вироби, що нагадують бантики.
  • У сковороду налити олію, сильно розжарити його і посмажити всі заготовки до світло-коричневого кольору.
  • Домашню випічку вмочити паперовим рушником, щоб прибрати надлишки масла.

Готовий хмиз покласти на красиву тарілку і запропонувати до нього гарячий чай, чорну каву або какао.