Холодець з свинини – 7 смачних рецептів приготування

Холодець – популярна закуска, без якої неможливо уявити жоден новорічний стіл. Страва займає на ньому почесне місце поруч зі всіма улюбленим салатом «Олів’є». Існує безліч рецептів, за якими можна приготувати смачний холодець з свинини. Найбільш цікаві розглянуті нижче.

Класичний холодець зі свинячої рульки

Лідируючі позиції серед холодних закусок вже довгі роки ні до чого не поступається холодець з свинини, відрізняється насиченим смаком і ароматностью.

Класична рецептура апетитного страви передбачає наявність:

  • 2 морквин;
  • 3 цибулин;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 рульки;
  • 2 лаврових листочків;
  • солі і спецій.

Покрокова інструкція створення:

  • Свиняча рулька поміщається в воду і вимочується протягом 2-3 годин, після чого переводиться в чисту ємність.
  • М’ясний продукт покривається водою так, щоб її рівень був вище на 2 див.
  • Коли рідина закипить, з його поверхні видаляються шуми, щоб холодець вийшов апетитного вигляду.
  • Вариться бульйон на повільному вогні 5 годин.
  • За 1 годину до завершення зазначеного часу в основу майбутнього холодцю відправляються ціла цибулина головка і морквяні кружечки з 1 коренеплоду.
  • Коли пройде 30 хвилин, в бульйон поміщаються залишилися інгредієнти, включаючи спеції, сіль.
  • У фіналі рідину проціджують, рулька розбирається і звільняється від кісток.
  • Далі розкладаються шматочки м’яса, подрібнений часник за судочки, де вміст заливається наваристою рідиною.

Рецепт з желатином

Якщо є сумніви в тому, що бульйон добре застигне, можна додати в майбутню закуску желатин, який розвіє всі тривоги.

Інгредієнти:

  • 3 кг рульки;
  • по 2 морквини і цибулини;
  • 15 г желатину;
  • 3 часникових головки;
  • 5 лаврових листочків;
  • 5 л води;
  • сіль і перець.

Хід роботи:

  • Рулька добре промивається і рубається на шматки, які укладаються в ємність, де покриваються водою.
  • Також в каструлю закладаються порізані великими шматками овочі.
  • Холодець вариться на вогні слабкої інтенсивності 3 години, після чого до нього додаються сіль, спеції і розведений у 50 мл води желатин.
  • Через 30 хвилин навариста рідину проціджують, а м’ясні волокна відокремлюються від кістки і розкладається за формами.
  • Рулька заливається отриманим бульйоном, а потім блюдо поміщається в холод на 2 години.

Рада! Щоб знизити калорійність свинячого холодцю, рекомендується готувати його на другому бульйоні.

Незвичайне блюдо зі свинячих вух

Тим, хто любить «похрумтіти», дуже сподобається рецепт, покроково описаний нижче.

Для його виконання необхідні:

  • 4 свинячих вух;
  • 500 г гомілки;
  • морквина;
  • ½ Головки часнику;
  • пучок петрушки;
  • сіль, перець і лавровий лист.

Черговість дій:

  • М’ясні продукти очищаються і укладаються в ємність, де покриваються водою, яка повинна перевищувати їх на 2 див.
  • До м’яса додаються очищена морквина і лавровий лист.
  • Холодець вариться 3 години, після яких навариста рідину проціджують, а м’ясні продукти, звільнені від кісток, діляться на скибочки.
  • У каструлі повторно об’єднуються свинячі шматочки і проціджена рідина.
  • Холодець солиться, приправляється і вариться ще 1 годину, після чого розливається по чашах або піали, за яким попередньо розкладається пропущений через прес часник.

В якості прикраси використовується петрушка, яку варто розкласти по формах перед їх відправкою в холод.

Смачний холодець з м’яса свинини

Холодець – національне російське страву, яке у кожної господині виходить по-своєму.

Домогтися унікальності допомагає використання різних частин м’ясної туші, а також допоміжних інгредієнтів.

Щоб приготувати страву за цим рецептом, слід мати під руками:

  • 1 кг рульки;
  • ½ Кг м’якоті;
  • цибулину;
  • 3 лаврових листки;
  • головку часнику;
  • сіль, мелений перець;
  • 2,5 л води.

Як варити холодець з свинини:

  • Рулька вимочується 2 години і добре очищається, після чого викладається в простору ємність, куди також кладеться свиняча м’якоть.
  • Все заливається водою і ставлять на вогонь, де буде знаходитися не менше 2 годин.
  • Коли відведений час завершиться, в майбутній холодець викладаються сіль, перець, лавровий лист і попередньо очищена цибулина.
  • Через 1 годину м’ясо виймають з бульйону, звільняється від кісток і подрібнюється, після чого розкладається по формочках, куди також додається часникова крихта.
  • Бульйоном, який проціджують через марлю, заливаються розкладені складові холодцю.
  • Ємності містяться в холод на 3 години.

Рада! Якщо в процесі варіння м’ясо буде прихоплюватися до дна каструлі, слід влити трохи води.

Загрузка...

З свинячої голови

Якщо пощастило на прилавку м’ясного магазину побачити свіжу свинячу голову, то не варто втрачати випадок. Купуйте. З неї вийде наваристий холодець.

Додатково будуть потрібні:

  • 3 головки часнику;
  • 2 цибулини;
  • 50 г солі;
  • 3 морквини;
  • 15 горошин запашного перцю;
  • 5 лаврових листочків.

Послідовність дій:

  • Голова замочується на 8 годин у холодній воді, після розрізається навпіл і знову промивається, щоб змити утворилися кісткові осколки.
  • Частини голови поміщаються у відро, яке наповнюється водою і поміщається на вогонь, де знаходиться не менше 6 годин.
  • Також в ємність відправляються хрестоподібно надрізані у лушпинні цибулі.
  • У процесі варіння знімаються шуми і жир.
  • Через 2 години в бульйон відправляється сіль.
  • Коренеплоди відварюють окремо і нарізати кільцями, які розподіляються по судочки, куди також викладаються подрібнені зубчики часнику.
  • За 1 годину до закінчення відведеного часу в бульйон кладуть лавровий лист і перець.
  • Наприкінці голова витягується і після охолодження розбирається на частини, які за винятком мізків, найбільш жирних шматочків і шкури, розкладаються за формами.
  • Заливається вміст судків киплячим бульйоном через сито.

Готуємо з свинячих ніжок

Холодець з свинячих ніжок – популярна варіація холодної закуски, для виконання якої знадобляться:

  • 2 кг ніжок;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 лаврових листки;
  • велика голівка часнику;
  • перець горошком і сіль.

Спосіб підготовки:

  • Ніжки добре очищаються за допомогою скребка і викладаються у велику каструлю, куди вливається вода, що перевищує м’ясні частини на 8 див.
  • До м’яса відправляються морквина і цибулина, після чого бульйон доводять до кипіння.
  • Акуратно знімається піна, щоб холодець на виході був «дзеркальним».
  • Холодець вариться з ніжок 8 годин, за 2 години до завершення яких в бульйон відправляються перець і лавровий лист.
  • Коли майбутній холодець злегка охолоне, з нього витягуються ніжки, які поділяються на частини без шкури, які розподіляються разом з товченим часником з судочки.
  • М’ясна маса заливається попередньо процідженим бульйоном.

Холодець з свинячих хвостів

Щоб приготувати смачний холодець зі свинячих хвостів, необхідні:

  • 500 г хвостів;
  • 1 кг свинячих ніжок;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 лаврових листки;
  • ½ Головки часнику;
  • перець горошком і сіль.

Готується холодна закуска наступним чином:

  • Боки та ніжки очищаються і поміщаються в каструлю з водою.
  • Після закипання і варіння протягом 5 хвилин вода змінюється на нову.
  • Коли бульйон закипить повторно, вогонь зменшується.
  • Через 3 години в бульйон викладаються в цілому вигляді коренеплід і цибулина.
  • Після ще 2 годин майбутній холодець солиться і приправляється.
  • У фіналі м’ясо, отримане при обробленні вилучені хвостів і ніжок, подрібнюється і розкладається разом з рубаним часником за формами, які наповнюються процідженим бульйоном.
  • Судочки відправляються в холодильник на 3-4 години, після закінчення яких закуска подається до столу.

Холодець з свинини – відмінна закуска, яка, незважаючи на тривалий процес підготовки, невимовно порадує зібралися за одним столом близьких людей.

Загрузка...