Холодець зі свинячої рульки – 7 рецептів як варити

Традиційно в зимовий сезон прийнято готувати холодець. Його роблять з різних видів м’яса або риби. Дуже популярний холодець зі свинячої рульки — страва виходить наваристое, насичене, ситне.

Класичний холодець зі свинячої рульки

  • свиняча рулька — 1 одиниця;
  • часник — 1 головка;
  • сіль/перець;
  • морква середня — 1 одиниця;
  • цибуля — 1 одиниця;
  • перець горошком, лист лаврушки.

М’ясну вирізку промиваємо під проточною водою. Ножем чистимо залишки шкірки, ворси (при необхідності, якщо вони є). Опускаємо в ємність з крижаною водою на 12 годин. Кожні 3-4 години необхідно міняти воду.

У каструлю набираємо трохи води — так, щоб м’ясо добре нею покрилося. Доводимо до кипіння, чекаємо чверть години, зливаємо отриманий бульйон разом з пінкою. М’ясо обполіскуємо, заливаємо новою порцією води, знову чекаємо кипіння, варимо 2 години. За півгодини до кінця готування додаємо овочі — терту моркву, порізану цибулю. Не забуваємо про прянощі. Наприкінці варіння рульку виймаємо з бульйону, даємо їй охолонути, і ріжемо шматочками.

Беремо форми для холодцю, розкладаємо рівномірно м’ясо, заливаємо бульйоном так, щоб овочі рівномірно потрапили в кожну ємність. Можна використовувати один місткий судочок. Залишаємо на кілька годин застигнути, поставивши в холодильник.