Хот-дог – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Хот-доги вже давно увійшла в список найпопулярніших швидких страв. І якщо раніше він вважався звичайної вуличної їжею, то зараз поласувати ним можна навіть в дорогих закладах. Але навіщо платити більше, якщо найсмачніший, щільний хот доги можна приготувати вдома?

Як зробити хот-доги в домашніх умовах

Якщо це просте блюдо ви їсте із задоволенням, то вам напевно хочеться дізнатися, як зробити його не гірше покупного, а може, навіть і краще. Давайте розглянемо докладніше, які способи приготування існують.

Булочки для хот-догів

Булочки для хот-догів повинні бути достатньо об’ємним, зі злегка солодкуватим присмаком, але не надто насиченим, щоб не перебивати смак самої начинки.

Звичайно, ви можете придбати вже готові вироби, але не завжди вони виправдовують очікування. До того ж не зрозуміло, з чого вони зроблені.

Для приготування булочок знадобиться:

  • 25 грам цукру;
  • 500 грам борошна;
  • стакан води і стільки ж молока;
  • 50 грам вершкового масла;
  • ч. л. солі;
  • чотири грами сухих дріжджів.

Процес приготування:

  • Молоко і воду прогрійте приблизно до 30 градусів і змішайте.
  • У цю суміш помістіть вказану кількість дріжджів і залиште приблизно на п’ять хвилин. Через це час, всипте 250 грам борошна і приберіть опару у тепле місце.
  • Приблизно через 30 хвилин досипте борошно, цукор, сіль і пряжене олію, добре перемішайте. Дайте настоятися тесту близько двох годин, при цьому, не забуваючи місіть його кожні півгодини.
  • З отриманої маси сформуйте булочки підходящої форми і довжини. Викладіть їх на деко, залиште на 15 хвилин, потім випікайте 20 хвилин при 200 градусах.

Сосиски для приготування

Звичайно, домашні сосиски для хот-догів були б самими смачними, але, на жаль, процес їх приготування досить довгий і трудомісткий. Набагато простіше придбати їх, але при цьому правильно підготувати.

Дивіться також:  Курячі крильця в медово-гірчичному соусі – 6 рецептів

  • Вибираючи продукт, обов’язково зверніть увагу на його свіжість.
  • Сосиски можуть бути спеціально призначеними для хот-догів або будь-якими іншими, але краще вибирати ті, що можна приготувати на грилі або багатті.
  • Якщо під рукою не виявилося ні вогню, ні барбекю, не варто засмучуватися. Сосиски можна просто відварити, посмажити на звичайній сковороді або відправити на кілька хвилин у мікрохвильовку, якщо вони вже підкопчені.

В принципі, ви можете взяти будь-які сосиски по своєму смаку. Головна умова – вони повинні бути якісними, адже це самий головний інгредієнт закуски.

Домашній французький хот-дог

Французький хот-дог робиться набагато простіше американського варіанту. Спробуйте і ви приготувати його в домашніх умовах.

Необхідні продукти:

  • п’ять булочок;
  • тонкі сосиски або мисливські ковбаски – п’ять штук;
  • кетчуп, майонез і гірчицю на свій смак.

Процес приготування:

  • Булочки прогріваємо в мікрохвильовій печі, розрізаємо уздовж, повністю видаляємо м’яку частину і залишаємо тільки скоринку.
  • Змішуємо гірчицю, кетчуп і майонез – отримуємо соус.
  • Викладаємо в булку обрану сосиску і зверху покриваємо її соусом. Закуску можна подавати.

Готуємо за американським рецептом

Необхідні продукти:

  • п’ять булочок;
  • гірчиця, кетчуп і майонез на свій смак;
  • п’ять свіжих листків салату;
  • п’ять копчених сосисок;
  • 100 г редиски;
  • 200 грам огірків.

Процес приготування:

  • Булочки розріжте уздовж. Всередину покладіть по листу свіжого салату, а потім по сосисці.
  • Надішліть всі заготовки грітися в мікрохвильову піч на пару хвилин.
  • Наріжте огірок і редис на тонкі скибочки, помістіть їх з усіх сторін від сосиски.
  • Поверх усього видавіть необхідну кількість майонезу, кетчупу і гірчиці.

Хот-доги по-датському

Необхідні продукти:

  • п’ять віденських сосисок і стільки ж булочок;
  • одна цибулина;
  • дві ложки рослинної олії;
  • кетчуп, гірчиця, майонез за смаком;
  • два невеликих помідора;
  • 200 грам маринованих огірків;
  • близько 50 грам чіпсів.
Дивіться також:  Курка в духовці – 17 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Цибулю подрібніть будь-яким способом і обсмажте на сковороді з рослинною олією до рум’яності. Після цього відправте його на деко і там підсушіть протягом п’яти хвилин.
  • До цибулі додайте чіпси, заздалегідь подрібнені в крихту.
  • Сосиски необхідно підігріти або обсмажити на грилі, а потім помістити в розрізані булочки.
  • Покрийте їх обраними соусами, потім цибулевої сумішшю, кружальцями помідорів і огірків.

Простий варіант в лаваші

Хот-доги в лаваші – ароматна закуска, яка вважається більш корисною, ніж класичний варіант, і при цьому робиться набагато складніше.

Необхідні продукти:

  • один помідор;
  • свіжий лук;
  • лист лаваша;
  • кетчуп, гірчиця і майонез за смаком;
  • дві сосиски;
  • 100 г пекінської капусти.

Процес приготування:

  • Будь-яким способом готуємо сосиски. Їх можна підігріти, обсмажити або потримати на грилі. Потім відкладіть їх для охолодження і займіться лавашем.
  • Лист можна використовувати цілком або ж поділити на дві порції, якщо він занадто великий.
  • Один бік промазуємо обраними соусами, потім покриваємо шаром дрібно нарізаної капусти і кладемо шматочки помідорів. Поверх овочів укладаємо сосиски і дрібно нарізаний свіжий зелений лук.
  • Підгинаємо краю лаваша з боків і звертаємо його у вигляді рулету.
  • Тепер його можна прогріти в мікрохвильовій печі на сковороді/в духовці або ж викласти на гриль, щоб він став більш хрустким.

З квашеною капустою

Необхідні продукти:

  • дві булочки і стільки ж сосисок;
  • 100 грам квашеної капусти;
  • ложка рослинної олії;
  • кетчуп, гірчиця і майонез на свій смак;
  • одна цибулина;
  • свіжа зелень.

Процес приготування:

  • Зелень дрібно порубаєте, змішайте з квашеною капустою і нарізаною цибулею. Приправте овочеву суміш рослинним маслом.
  • Булочки розріжте вздовж і на одну сторону викладіть підготовлену начинку.
  • Приготуйте сосиски (відваріть або посмажте) і помістіть їх поверх капусти.
  • Зверху полийте хот-доги обраними соусами і подавайте.
Дивіться також:  Капуста тушкована з м’ясом в мультиварці – 5 рецептів

Звичайно, хот-доги дуже привабливе і смачне блюдо, але не забувайте, що воно і досить калорійне, тому насолоджуючись розмаїттям смаків, вживайте його в міру.