Яблучне печиво – 7 найбільш смачних рецептів

Яблучне печиво – чудове доповнення до чашки гарячого чаю чи свіжого молока. Цей вид домашньої випічки може стати хорошим частуванням для друзів або просто чудовим початком дня.

Найсмачніше яблучне печиво

Існує багато цікавих рецептів, за допомогою яких можна зробити яблучне печиво. Але є один варіант, з яким впорається навіть той, хто вперше вирішив спробувати свої сили в кулінарії.

У цьому випадку знадобляться наступні продукти:

  • 4 сирих яйця;
  • 3 свіжих яблука;
  • 200 грам вершкового масла;
  • по 1 пакетику розпушувача і ванільного цукру;
  • 0,5 кілограма пшеничного борошна;
  • 150 грам цукрового піску.

Для посипання:

  • цукрова пудра.

Щоб правильно приготувати таке печиво, потрібно чітко виконувати наступні дії:

  • Яйця розбити в миску, а потім добре розтерти їх з звичайним і ванільним цукром.
  • Ввести розтоплене масло.
  • Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Додати їх до загальної маси і ретельно перемішати. Для роботи краще використовувати звичайну ложку.
  • Яблука вимити, очистити від шкірки і видалити серцевину. М’якоть потерти на тертці з великими отворами.
  • Цю подрібнену масу додати до інших компонентів і акуратно все це перемішати.
  • Деко вистелити пергаментом.
  • Відсадити на нього тісто, викладаючи масу невеликими гірками тій же їдальні ложкою. Відстань між заготівками повинно бути не менше 2 сантиметрів. Це робиться для того, щоб вироби не злипалися, так як в процесі випікання вони будуть збільшуватися в об’ємі.
  • Відправити деко в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин.

Ароматне печиво з приємною рум’яною скоринкою можна відразу подавати до столу. Весь процес займає не більше півгодини. Тому таку випічку при бажанні можна робити хоч кожен ранок.

З яблучним повидлом

Дещо інакше готується печиво з яблучним повидлом. Хоча для цього знадобиться схожий набір продуктів.

Для тіста:

  • 1 склянка цукру;
  • 2 яйця;
  • 200 грам маргарину (або вершкового масла);
  • 400-500 грам борошна;
  • 1 чайна ложечка розпушувача.

Для начинки:

  • 0,4 кілограма готового яблучного повидла.

В цьому випадку сам процес також не відрізняється особливою складністю:

  • Спочатку потрібно розтопити маргарин і перелити в чисту глибоку ємність.
  • Як тільки він охолоне, додати яйця з цукром. Гарненько все це перемішати.
  • Порційно вводячи борошно, замісити еластичне, але не дуже туге тісто.
  • Розділити напівфабрикат на дві частини. Одну з них (менше) покласти в морозильник, як мінімум, на одну годину.
  • Деко зсередини вистелити пекарської папером.
  • Розподілити на нього рівним шаром другу (більшу) частину тіста.
  • Рясно промазати його зверху повидлом.
  • Заморожений шматочок тіста з допомогою терки перетворити в стружку.
  • Розсипати її рівномірно поверх повидла.
  • Деко поставити в духовку і випікати 25 хвилин при 200 градусах.
Дивіться також:  Пісочне печиво – прості 12 рецептів приготування

Після цього приготований пиріг залишиться тільки розрізати гострим ножем на невеликі шматочки. Печиво виходить м’яке, соковите і незвичайно смачне.

Пісний рецепт

Людям, які не можуть з тієї чи іншої причини вживати в даний момент їжу тваринного походження, обов’язково сподобається пісне яблучне печиво. Готується вона так само просто, як і попередні два варіанти.

Для цього потрібно взяти:

  • 250 грам борошна;
  • 1 щіпку солі;
  • 75 грам цукру;
  • 1 яблуко;
  • 80 грам рослинної олії;
  • 1 чайну ложку розпушувача;
  • цедру і сік половинки лимона;
  • трохи ваніліну (за смаком).

Для панірування:

  • цукрова пудра + цукор-пісок.

Як потрібно робити пісне фруктове печиво:

  • Подрібнити на тертці очищені яблука.
  • Залити їх маслом і додати цукор.
  • Туди ж ввести цедру і сік лимона.
  • Засипати борошно, посолити, додати розпушувач з ваніліном і добре перемішати.
  • Готове тісто розділити на маленькі шматочки.
  • Кожен з них скатати в кулю.
  • Заготовки спочатку обваляти в цукрі, а потім в пудрі.
  • Вироби розкласти на деку, выстеленном пергаментом.
  • Випікати в духовій шафі при 200 градусах не більше чверті години.

Виходить чудове печиво з яблук з ароматом лимона і приємною кислинкою.

Сирно-яблучне печиво

Любителів кисломолочних продуктів зацікавить рецепт приготування сирно-яблучного печива.

Тут необхідно буде взяти:

  • 100 грам сиру 10%;
  • 150 грам пшеничного борошна;
  • 1 яблуко;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 щіпка солі;
  • 10 грам ваніліну;
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Щоб зробити таке печиво, треба:

  • Сир розім’яти в мисці з маслом і цукром.
  • Додати яйце, сіль, ванілін і добре збити все це міксером.
  • Не припиняючи перемішування, ввести муку з розпушувачем.
  • Сюди ж висипати очищені від шкірки і порізані маленькими кубиками яблука. Тут вже потрібно перемішувати дерев’яною ложкою або лопаткою.
  • Тісто акуратно відсадити ложкою на деко, застелений пергаментним папером.
  • Запікати в духовці 10-12 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  Печиво через м’ясорубку – 5 рецептів приготування вдома

Той, хто дуже любить солодке, може посипати ще гаряче печиво цукровою пудрою.

Готуємо для дітей

Фахівці вважають, що малюкам в самому ранньому віці не варто давати печиво особливо те, що продається в магазині. Якщо ж мама захоче побалувати своє чадо, то краще приготувати самостійно. Найпростіше робити дитячі печива на яблучному пюре. Рецептів тут може бути багато.

Для одного з них потрібно:

  • 100 грам рисового борошна;
  • 2 жовтками перепелиних яєць;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 повна столова ложка готового яблучного пюре.

Для приготування цієї страви використовується досить цікава технологія:

  • Потерти на крупній тертці масло. Для цього його попередньо потрібно потримати деякий час у морозилці.
  • Додати інші інгредієнти і ретельно перемішати.
  • Тісто розділити на частини і надати їм будь-яку форму.
  • Заготовки укласти на деко і відправити на 15 хвилин в духову шафу.

Малюкам таке печиво повинно дуже сподобатися. Правда тут кожна мама повинна враховувати індивідуальну переносимість її дитиною тих чи інших продуктів. При необхідності якісь компоненти можна замінити на їх аналоги.

З корицею

Щоб зробити звичайне яблучне печиво більш ароматним, в рецептурний склад можна додати трохи кориці. Але крім терпкого смаку і солодкуватого запаху вона робить готове виріб ще й корисним для організму людини.

Взяти, наприклад, найпростіший варіант, для якого потрібно:

  • 3 яблука;
  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 100 грам (1/2 пачки) маргарину;
  • 250 грам цукру;
  • 3-4 грама кухонної солі;
  • 6 г питної соди;
  • 8 грам кориці.

Методика приготування печива включає в себе кілька етапів:

  • Включити духовку, щоб вона встигла розігрітися до 180 градусів.
  • Розм’якшений маргарин розтерти з цукром.
  • Додати сіль, яйце, соду (обов’язково погасити оцтом) і корицю. Ретельно все перемішати віночком.
  • Поступово додаючи борошно, замісити густе тісто.
  • Яблука очистити і порізати дрібними шматочками. При бажанні їх можна потерти на тертці.
  • Додати яблука до тесту і гарненько розмішати ложкою.
  • Деко трохи присипати борошном.
  • Вологими руками з тіста сформувати кульки або коржі. Акуратно укласти їх на деко.
  • Відправити заготовки вже в гарячу духовку і випікати приблизно 20 хвилин.
Дивіться також:  Печиво персики – 7 покрокових рецептів, як приготувати домашнє печиво у вигляді персиків

Готовність можна контролювати за зовнішнім виглядом. Як тільки вироби зарум’яняться, їх можна діставати. Для більшої впевненості вироби додатково можна проткнути зубочисткою. Якщо вона залишиться чистою, то печиво дійсно готове.

Вівсяне печиво з яблучним пюре

Багато хто вважає, що вівсяне печиво неодмінно має бути твердим і трохи хрустким. Але це зовсім не обов’язково. При бажанні його можна зробити таким же м’яким, як і будь-яке інше. А з додаванням пюре з свіжих яблук воно вийде ще більш смачним і ароматним.

Для роботи буде потрібно взяти:

  • 1 склянка борошна пшеничного і стільки ж меленої вівсянки;
  • 2 жовтка;
  • 150 грам яблучного пюре;
  • 30 грам вершкового масла;
  • 100 грам цукру;
  • по половині чайної ложки питної соди і розпушувача;
  • трохи ваніліну.

Готувати таке печиво зовсім не важко.

Просто треба чітко виконувати певні дії:

  • Пюре ретельно змішати з маслом і жовтками.
  • Додати вівсянку одночасно з содою і розпушувачем.
  • Під час інтенсивного перемішування засипати цукор.
  • В останню чергу додати борошно. Вводити її слід порційно. Тісто повинне вийти липким і не густим.
  • Для дозрівання його потрібно на 30 хвилин поставити в холодильник.
  • Деко застелити спеціальної пекарської папером.
  • Ложкою відсадити на нього заготовки, розташовуючи їх на відстані один від одного.
  • Випікати в духовці 12 хвилин при 180 градусах.

Для швидкого охолодження готове печиво краще покласти на решітку. Воно виходить м’яке, пухке, з яскраво вираженим яблучним смаком. Для ранкового чаювання це просто ідеальний варіант.