Яблучне повидло – 7 кращих рецептів приготування на зиму в домашніх умовах

Яблучне повидло – майже універсальний рецепт, його можна закочувати, їсти вприкуску з чаєм або готувати з ним пиріжки, будь-яку іншу випічку.

Яблучне повидло в домашніх умовах – простий рецепт

Базовий рецепт повидла не потребує великої кількості інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • півтора кілограма цукру;
  • два з половиною кілограми яблук.

Процес приготування:

  • Для початку готуємо фрукти. Їх треба добре помити, прибрати шкірку і те, що в середині, так як воно тверде, кісточки.
  • Тепер нарізані на невеликі шматки фрукти слід довести до м’якості. Зробити це можна в гарячій духовці 20 хвилин при температурі 170 градусів або ж просто відварити їх у воді.
  • Перекладаємо в глибоку миску і перетворюємо на пюре за допомогою сита або блендера.
  • Змішуємо із зазначеною кількістю цукру і ставимо на плиту. Тримаємо на вогні, поки консистенція не стане більш прозорою і не перестане розтікатися. У процесі готування бажано постійно помішувати її. Готовий продукт можна замовити на зиму або прибрати для зберігання в холодильник.