Яблучні чіпси – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Яблучні чіпси – відмінна заміна снеків. Вони корисні, смачні, низькокалорійні. Способи приготування яблучних чіпсів з’ясуємо в статті.

Простий рецепт в духовці

Фруктові чіпси – відмінний перекус, який не тільки ніяк не позначиться на фігурі, але і швидко вгамує почуття голоду.

Готувати яблучні чіпси в духовці просто. З часу весь процес займе не більше 1,5 години. На виході ви отримаєте смачні і корисні снеки, без ароматизаторів та інших шкідливих добавок.

Для початку треба правильно вибрати сорт яблук. Найкраще використовувати тверді фрукти, з кислинкою. У цьому випадку чіпси вийдуть не нудними, з хрусткою скоринкою.

Підійдуть такі сорти яблук:

  • «Рожева леді»;
  • «Гала»;
  • «Чемпіон»;
  • «Голден»;
  • «Брэберн»;
  • «Дюшес».

Готувати подібні снеки краще влітку, в сезон з натуральних яблук, вирощених на дачі або в саду. В цьому випадку можна не сумніватися в чистоті фруктів.

Для рецепту нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • яблука – 350-400 г;
  • цукор (можна вибрати коричневий сорт) – 100 г;
  • фільтрована вода – 150 мл;
  • лимонний сік – 2 чайні ложки. Цей компонент додають за бажанням. Він допомагає зробити яблучні снеки більш смачними, надає кислі нотки.

Процес приготування:

  • Яблука поріжте на тонкі кухлі (ширина не більше 1,5 см).
  • Вийміть насіння.
  • У каструлі доведіть до кипіння воду, покладіть цукор, дочекайтеся його повного розчинення.
  • Додайте лимонний сік, остудіть отриману рідину.
  • Опустіть яблука в сироп. Дайте їм просочитися 10-15 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб фрукти стали більш м’якими.
  • Просушіть часточки яблук за допомогою паперового рушника.
  • Викладіть їх на пергамент.
  • Поставте у вже розігріту духовку на 20-30 хвилин (температура 100-120 градусів).

Дуже важливо контролювати процес приготування. Періодично перевіряйте готовність яблук виделкою або зубочисткою, як тільки вони стануть м’якими, можна вимкнути духовку.

Дайте приготованим снеком трохи постояти, і вони стануть більш твердими і хрусткими.