Яблучний компот – 8 рецептів приготування

Свіжого яблучного компоту будуть раді багато, адже напій дуже смачний і ароматний. Ми підготували добірку простих рецептів приготування компоту з яблук. До речі, напій набуде апетитний яскраве забарвлення, якщо візьмете одночасно червоні або рожеві фрукти.

Класичний яблучний компот із свіжих яблук

Яблучний компот із свіжих яблук буде смачним і корисним доповненням до сімейного обіду або вечері. Готується просто і швидко.

Склад:

  • півкіло яблук;
  • 2 л води;
  • півсклянки цукру.

Як готувати:

  • Поставити на плиту ємність з водою.
  • Помити яблука, розрізати, видалити серцевини і хвостики.
  • Як закипить вода – закинути нарізані яблука і витримати час до їх повторного кипіння.
  • Одночасно засипати цукор, перемішати, щоб він розчинився. Підсолодити при необхідності.
  • Витримати на вогні ще 5 хвилин.
  • Бажано, щоб напій після приготування настоявся 30 хвилин — так його смак буде більш насиченим.
  • За бажанням можна процідити.