Яблучний компот — 8 рецептів приготування

Свіжого яблучного компоту будуть раді багато, адже напій дуже смачний і ароматний. Ми підготували добірку простих рецептів приготування компоту з яблук. До речі, напій набуде апетитний яскраве забарвлення, якщо візьмете одночасно червоні або рожеві фрукти.

Класичний яблучний компот із свіжих яблук

Яблучний компот із свіжих яблук буде смачним і корисним доповненням до сімейного обіду або вечері. Готується просто і швидко.

Склад:

  • півкіло яблук;
  • 2 л води;
  • півсклянки цукру.

Як готувати:

  • Поставити на плиту ємність з водою.
  • Помити яблука, розрізати, видалити серцевини і хвостики.
  • Як закипить вода – закинути нарізані яблука і витримати час до їх повторного кипіння.
  • Одночасно засипати цукор, перемішати, щоб він розчинився. Підсолодити при необхідності.
  • Витримати на вогні ще 5 хвилин.
  • Бажано, щоб напій після приготування настоявся 30 хвилин — так його смак буде більш насиченим.
  • За бажанням можна процідити.

Загрузка...

Як зварити напій в мультиварці

Можливо, ви здивуєтеся, але варити яблучний компот можна і в мультиварці. За смаком і часу приготування він не буде відрізнятися від напою, звареного на плиті.

Нам знадобиться:

  • 8 свіжих яблук;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1 літр води.

Покрокове приготування:

  • Плоди повинні бути стиглими. Їх необхідно помити і очистити від шкірки. Шкірку знімати не обов’язково.
  • Далі вирізати серединки і насіння. Плоди нарізати шматочками або часточками.
  • Яблука відправити в каструлю і залити водою або окропом.
  • Засипати цукор.
  • Закрити посуд і вибрати програму «Гасіння».
  • Компот буде варитися півгодини, при цьому він повинен кипіти не більше 10 хвилин.
  • Після закінчення перших 30 хвилин треба вибрати програму «Підігрів» на півгодини. Це важливо для того, щоб напій настоявся.

З сушених яблук з сухофруктами

Такий компот виручить вас в зимовий час року, коли свіжі яблука в магазинах не вселяють довіри. Смакові якості компоту із сухофруктів відрізняє незвичайний аромат. Крім того, в сушених яблуках зберігаються вітаміни, які містяться у свіжих плодах. Рецепт цього компоту відмінно підійде до домашнього вечері і підтримає імунітет при застуді.

Спробуйте також:  Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах: 7 простих покрокових рецептів

Необхідні продукти:

  • 2 склянки сушених яблук;
  • 3 літри води;
  • 1 склянка цукру;
  • ½ Склянки родзинок;
  • 1 паличка кориці.

Як приготувати:

  • Помити яблука з родзинками.
  • Закинути їх у каструлю з водою і поставити на плиту.
  • Як тільки вода кипітиме – засипати цукор і тримати на мінімальному вогні 15 хвилин.
  • В самому кінці доповнити компот паличкою кориці.
  • Напою треба дати настоятися приблизно 30 хвилин, щоб розкрилися смакові якості інгредієнтів.

Несолодкий компот для дітей

Цей компот для дітей можна давати навіть немовлятам, однак важливо правильно його приготувати.

Компоненти рецепту:

  • жменька сушених яблук;
  • 250 мл води.

Зверніть увагу, що пересушені яблука будуть давати гіркуватий смак.

 

Готуємо послідовно:

  • Попередньо яблука покласти в теплу воду на 20 хвилин. Вони повинні розбухнути.
  • Потім моєму фрукти і відправляємо в киплячу воду.
  • Варитися вони мають близько 20 хвилин, після чого, треба закрити кришку каструлі і дати напою настоятися.
  • Охолоджений компот процідити крізь сито.
  • Щоб додати солодощі можна взяти трохи фруктози. Однак, краще проконсультуватися з педіатром, перш ніж давати солодкий компот.

З додаванням груш

Такий вітамінний напій припаде до вподоби прихильникам правильного харчування. Готувати його можна як з цукром, так і без нього.

З чого будемо робити:

  • соковиті яблука – 3 шт.;
  • стиглі груші – 2 шт.;
  • сушену шипшину – невелика жменя;
  • вода – 5 склянок.

Що треба робити:

  • Промити шипшина.
  • Фруктові плоди почистити і нарізати середніми шматочками.
  • Всі складові помістити в каструлю, залити водою і варити на маленькому вогні не більше 20 хвилин.
  • Напій повинен настоятися 1,5-2 години, щоб з плодів вийшли всі вітаміни, а смак став більш насиченим.
  • За бажанням можна процідити.

Яблучний компот на зиму

З ароматних солодких яблук ранеток можна приготувати дуже смачний компот на зиму, який неодмінно порадує в холодний похмурий день. Як приготувати яблучний компот на зиму, докладно в рецепті нижче.

Спробуйте також:  7 рецептів глінтвейну - класичний в домашніх умовах

Для цього потрібно:

  • яблука – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 400 г;
  • ванілін – щіпка.

Процес приготування:

  • Ранетки перебрати і помити. Важливо, щоб плоди не були перезрілими.
  • Обрізати плодоніжки, зробити прокол в 4 місцях за допомогою зубочистки. Цей прийом не дозволить шкірці лопнути при заливанні гарячим сиропом.
  • Варимо сироп. Змішуємо воду, цукор і ванілін. Все це добре перемішати і дочекатися закипання.
  • У банку закласти яблучка, залити гарячим сиропом і закатати стерилізованими кришками.

Додаємо кислинки журавлиною

Кислуватий компот, який чудово втамовує спрагу в спекотний день, порадує яскравим кольором, а організм порцією вітаміну С.

Робити з:

  • 2 літри води;
  • півкіло яблук;
  • 100 г журавлини;
  • 100 г цукрового піску або 2-3 столові ложки меду.

Ось як готувати:

  • Довести воду в каструлі до кипіння.
  • Яблучка помити і видалити зайві грубі частини. Розрізати на 4 частини. У магазинних яблук краще зняти шкірку.
  • У киплячу воду відправити яблучні шматочки і готувати 7 хвилин (середній вогонь).
  • Потім додати кислу ягідку. При бажанні її можна пом’яти виделкою. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
  • Насипати цукор і перемішати. При необхідності можна додатково підсолодити. Якщо використовується мед, то він кладеться в теплий напій.
  • Доводимо до кипіння, даємо трохи настоятися.

З полуницею та лимоном

Освіжаючий літній напій з доступних продуктів, який готується за півгодини.

Інгредієнти:

  • два яблука;
  • 300 г полуниці;
  • половина або цілий лимон;
  • півсклянки цукру;
  • два літри води.

Як робити:

  • Ставимо кип’ятити воду.
  • Готуємо фрукти.
  • В яблуках вирізаємо серединки і нарізаємо на скибочки.
  • Полуницю чистимо від хвостиків, великі ягоди ділимо на дві частини.
  • Лимон нарізаємо тонкими кружечками.
  • Фрукти відправляємо в ємність, присипаємо цукром і заливаємо окропом.
  • Потім ставимо каструлю на плиту, чекаємо закипання.
  • Даємо настоятися.
Спробуйте також:  Розчинна кава: як роблять, калорійність, склад. 5 смачних рецептів приготування
Загрузка...