Яблучний мус – 7 рецептів приготування

В урожайний рік господині не знають, як використовувати яблука. Пропонуємо приготувати яблучний мус, який особливо сподобається всім ласунам. Достаток рецептів дозволить кожен день готувати нове за смаком ласощі.

Класичний яблучний мус з желатином

Найпопулярніший варіант приготування – з використанням желатину. Щоб отримати піну для мусу доведеться збивати продукти не менше 13 хвилин. Для цих цілей ідеально підійде кухонний комбайн.

Інгредієнти:

  • вода – 190 мл;
  • солодке яблуко – 2 шт.;
  • желатин – 15 г;
  • цукрова пудра – 120 р.

Приготування:

  • Зрізати верхній шар у яблук – шкірку. Вирізати середину. Нарізати кубиками. Помістити в чашу блендера. Подрібнити.
  • Прогріти воду, але не кип’ятити. Помістити желатин. Об’єм води для желатину використовуйте рекомендований виробником. Відставити. Маса повинна набрякнути.
  • Залити водою пюре і закип’ятити. Насипати частина пудри. Проварити 13 хвилин. Помістити желатин. Розмішати. Вимкнути вогонь.
  • Засипати тонким струменем залишилася пудру. Збити. Маса повинна стати пінообразної. Розлити по формах. Прибрати в холодильник.

На манній крупі

Крім яблук в даному рецепті використовується манка. Вона дозволяє домогтися правильної консистенції. Тандем цих продуктів ідеально збивається і перетворює десерт у повітряне ласощі. Мус яблучний на манній крупі сподобається всім дітям без винятку.

Інгредієнти:

  • вода – 300 мл;
  • манка – 4 ст. ложки;
  • цукрова пудра – 260 г;
  • яблуко – 2 шт.

Приготування:

  • Промити фрукти. Зрізати шкірку. Розрізати. У часточок вирізати серцевину. Помістити в чашу блендера або кухонного комбайна. Збити.
  • Залити водою. Насипати пудру. Закип’ятити. Після цього варити 7 хвилин. Засипати тонким струменем крупу. Проварити. Буде потрібно 8 хвилин.
  • Поставити ємність на лід і збивати 13 хвилин. Розлити у формочки. Помістити в холодильник мус з манкою на 5 годин.
Дивіться також:  Тертий пиріг з варенням – 9 рецептів на швидку руку

Як приготувати з яблучного соку

Приготувати яблучний мус можна з соку. Ласощі виходить ніжним без щільної основи фруктів.

Інгредієнти:

  • желатин – 20 г;
  • яблучний сік – 320 мл;
  • цукор – 160 г;
  • апельсиновий сік – 220 мл

Приготування:

  • В апельсиновий сік влити яблучний. Підсолодити. Закип’ятити. Насипати желатин. Перемішати. Повністю розчинити. Взяти сито і пролити підготовлену масу.
  • Остудити. Залити в чашу від міксера. Збити. Обсяг повинен збільшитися. Помістити у форми. Прибрати в холодильник застигати.

Яблучний мус для торта

Відмінний варіант мусу, який ідеально підходить для бісквітних коржів.

Інгредієнти:

  • цукор – 50 г;
  • білок – 2 шт.;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • яблуко – 560 г;
  • желатин – 10 г;
  • вода – 160 мл

Приготування:

  • Розрізати на дві частини фрукти. Вирізати серцевину. Шкірку зрізати. Збризнути соком. Помістити на деко. Відправити в духову піч. Потримати 35 хвилин. Режим рекомендується виставити на 200 градусів.
  • У воду засипати желатин. Відставити на 12 хвилин. Прогріти, але не кип’ятити. Перемішати. Остудити.
  • Готові фрукти остудити і перетворити на пюре. Посипати цукром. Збити. Помістити білки. Міксер включити на максимум. Збивати поки об’єм не збільшиться в два рази.
  • Залити желатин. Продовжити збивання три хвилини.
  • Помістити у форми. Сховати в холод на 3,5 години.

На вершках

Якщо ви належите до любителів ніжної текстури в десертах, які схожі на повітряне хмара, то цей рецепт саме для вас.

Інгредієнти:

  • яблуко – 1100 м;
  • коньяк – 1 ст. ложка;
  • мед – 3 ст. ложки рідкого;
  • вершки жирні – 200 мл;
  • желатин – 2 ст. ложки;
  • вода – 160 мл;
  • ванільний цукор – 2 ч. ложки;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка.
Дивіться також:  Гарбузовий пиріг в мультиварці — 7 рецептів

Приготування:

  • Обрізати шкірку і видалити насіння з яблук. Подрібнити. Підготовлені кубики полити соком. Перемішати.
  • Помістити в сотейник влити воду. Закип’ятити. Накрити кришкою і потомити 23 хвилини. Відключити. Остудити. Збити. Використовуйте для подрібнення блендер.
  • Залити желатин водою. Відставити на 5 хвилин. Помістити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч і розтопити. Головна умова отримання ідеальної маси, яка легко застигає – не доводити до кипіння желатин. Його прогрівають до того стану щоб кристали могли розчинитися.
  • Залити масу в пюре. Посипати ванільним цукром. Додати мед. Влити коньяк. Перемішати.
  • Вершки необхідні охолодженими. Збити. Маса повинна бути пишною. З’єднати дві заготовки. Розмішати.
  • Викласти в маленькі ємності і поставити застигати в холодильник. Знадобиться почекати близько 4 годин.

Готуємо для дітей

Всі діти по достоїнству оцінять красиве бузкове ласощі, яке має свіжий кислувато-солодкий присмак.

Інгредієнти:

  • солодке яблуко – 3 шт.;
  • ваніль;
  • смородина – 110 г;
  • вершки – 320 мл;
  • цукрова пудра – 240 г;
  • вода – 200 мл;
  • желатин – 15 р.

Приготування:

  • Залити желатин водою. Відставити. Коли маса розбухне, помістити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч і розтопити.
  • Збити смородину і вичавити сік. Очищені яблука нарізати на шматки і збити блендером до стану пюре.
  • Залити желатинову масу вершками. Додати смородиновий сік і пюре з яблук. Посипати цукровою пудрою. Насипати ваніль. Збити.
  • Пишну масу перемістити у формочки й охолодити.

Творожно-яблучний мус

Якщо ви дотримуєте здоровий спосіб життя, то можна приготувати дієтичний десерт, який підкорить вас своїм смаком і ніжністю.

Інгредієнти:

  • сир – 210 г;
  • фруктоза – 2 ч. ложки;
  • білок – 2 ст. ложки;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • мигдальні пелюстки;
  • яблуко – 1,5 шт.

Приготування:

  • Збити білок. Піки повинні утворитися стійкі. У помістити цукор сир і влити половину соку, вичавленого з лимона. Збити. Акуратно з’єднати дві маси. Перемішувати зверху вниз.
  • Порізати яблука. Повинні вийти кубики. Залити рештою соком. Додати лимонну цедру, яку натерли з половини лимона. Посипати фруктозою. Перемішати і відправити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч. Готувати поки продукт не стане м’яким. Перетворити в пюре.
  • У форму помістити шарами яблучне пюре і сирну масу. Прикрасити мигдалевими пелюстками.
Дивіться також:  Тісто для печива — 10 рецептів і секретів приготування!