Яблука з сиром, запечені в духовці – 7 рецептів приготування смачного і корисного десерту

Якщо ви на дієті або не хочете вживати борошняні продукти, то яблука, з сиром запечені в духовці – саме для вас. Десерт виходить досить солодким, ситним і корисним.

Дієтичні яблука з сиром, запечені в духовці

Дієтичні рецепти не завжди виправдовують очікування, адже страви готуються з малокалорійних і найчастіше корисних, а не смачних інгредієнтів. Але це ласощі обов’язково вам сподобається.

Необхідні продукти:

  • 100 грам сиру;
  • ванілін на свій смак;
  • три яблука;
  • дві ложки родзинок.

Процес приготування:

  • Яблука добре промийте, видаліть з них верхівку і виріжте середину, так, щоб всередині фрукта утворилося порожній простір.
  • Змішайте сир з родзинками і ваніліном.
  • Цією масою наповніть яблучні заготовки і приберіть в прогрітий до 200 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.

Рецепт для годуючої мами

Запропонований рецепт підходить для годуючої мами, коли ще багато продукти знаходяться під забороною. Це швидкий і оригінальний сніданок.

Необхідні інгредієнти:

  • цукор по своєму смаку;
  • п’ять яблук;
  • 200 грам сиру;
  • 50 грам сметани;
  • жменя сухофруктів.

Процес приготування:

  • Ретельно промийте яблука, видаліть з них верхівку, приблизно на півсантиметра.
  • Виріжте всю середину, так, щоб залишилися тільки стінки і фрукт всередині виявився порожнім.
  • З’єднайте сир зі сметаною, додайте потрібну кількість цукру виходячи зі своїх смакових переваг. Засипте дрібно нарізані сухофрукти. За бажанням можна покласти ванілін або корицю.
  • Масу добре перемішуємо і наповнюємо їй підготовлені яблука.
  • Випікаємо протягом 30 хвилин на 180 градусах.

З додаванням родзинок

Яблука з сиром та родзинками можна готувати взагалі без додавання цукру, так як маса сама по собі виходить цілком солодкою.

Необхідні продукти:

  • п’ять яблук невеликого розміру;
  • 200 грам сиру;
  • чотири ложки сметани;
  • 30 грам родзинок;
  • кориця, цукор і ванілін на свій смак.
Дивіться також:  Йогурт в мультиварці – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

  • Родзинки заллємо невеликою кількістю гарячої води, залишимо хоча б на 10 хвилин, щоб він став м’якшим, потім зіллємо рідину і обсушим.
  • Сир помістимо в миску, трохи помнем вилкою, додамо до нього сметану, родзинки, ванілін і корицю з цукром, якщо вирішили готувати з цими приправами.
  • Яблука промиваємо, зрізаємо капелюшок, повністю вирізаємо середину і наповнюємо їх приготовленої сирною масою.
  • Поміщаємо яблука у форму, вливаємо туди трохи води, буквально на півсантиметра і доводимо до готовності в духовій шафі, прогрітому до 180 градусів протягом 30-40 хвилин.

Яблука з сиром та медом

Якщо хочете зробити десерт більш цікавим і насиченим смаком, то запечіть яблука з сиром та медом.

Необхідні продукти:

  • два яблука;
  • 100 грам сиру;
  • дві ложки сметани;
  • мед на свій смак.

Процес приготування:

  • Запечені яблука по цьому рецепту готуються без цукру, але якщо хочете, то можете додати його або зробити блюдо солодше за рахунок більшої кількості меду.
  • Вимийте яблука, зріжте верхню частину, а потім виріжте середину.
  • Зазначене кількість сиру з’єднайте зі сметаною і медом, перемішайте до однорідності.
  • Приготованою начинкою наповніть яблучні заготовки і приберіть в духовку на 30 хвилин, прогрів її до 180 градусів.

Як запекти з горіхами

Яблука, фаршировані сиром, та ще й горіхами – відмінний варіант сніданку для всієї родини. Обов’язково спробуйте приготувати. Горішки підійдуть будь-які: волоські, фундук, мигдаль.

Необхідні продукти:

  • п’ять яблук;
  • кориця і ванілін за смаком;
  • 50 г будь-яких горіхів;
  • 250 грам сиру;
  • цукор або мед для солодощі;
  • ложка сметани.

Процес приготування:

  • У сир покладіть ложку сметани, трохи меду або цукру, дивлячись, з чим ви вирішили робити десерт, потім трохи кориці і ваніліну на свій смак, а також горіхи, які можна подрібнити. Перемішайте отриману масу до однорідної консистенції.
  • Добре фрукти промийте, зріжте верхівку і приберіть середину.
  • Начинкою з сиру наповніть яблука, так щоб зверху була невелика шапка.
  • Приберіть в духовку і випікайте на 180 градусах приблизно 30 хвилин.
Дивіться також:  Пиріг Зебра – 7 покрокових рецептів

Варіант приготування з шоколадом

Таке ласощі – ідеальний варіант для дитини, яка не хоче вживати сир в чистому вигляді. Поєднання молочного продукту, яблука і шоколаду припаде до смаку всім.

Необхідні продукти:

  • п’ять яблук;
  • 50 грам цукру;
  • половина плитки будь-якого шоколаду;
  • 400 грам сиру.

Процес приготування:

  • Сир для страви потрібно вологий, якщо у вас він сухуватий, то доведеться додати трохи сметани.
  • З’єднайте його з цукром, за бажанням можна покласти трохи кориці або ваніліну, ретельно перемішайте.
  • Фрукти промийте, видаліть верхівку і виріжте серцевину, залишивши приблизно по одному сантиметру по краях.
  • Отриманою начинкою наповніть заготовки і приберіть в духовку, прогріту до 180 градусів на 35 хвилин.
  • Шоколад розламайте на шматочки і як тільки дістанете гарячий десерт, відразу ж викладіть на кожне яблуко по скибочці шоколаду, щоб він встиг розтопитися.

З кунжутом і знежиреним сиром

Яблука, фаршировані сиром без жиру – ще один дієтичний рецепт для сніданку, а кунжут додасть незвичайний присмак. Його насіння є джерелом кальцію і вітамінів.

Необхідні продукти:

  • 100 грам знежиреного сиру;
  • маленька ложка кунжуту;
  • дві ложки меду або по своєму смаку;
  • два великих яблука.

Процес приготування:

  • Яблука обов’язково промийте, ножем видаліть верхівку, а потім за допомогою ложки вийміть середину, так, щоб залишилися тільки краю і фрукти всередині були порожніми.
  • Сир змішайте з медом. Якщо маса суха, то можна додати в неї трохи сметани.
  • Наповніть цією начинкою яблука, викладіть у форму або лист, який бажано промазати невеликою кількістю масла, щоб десерт не прилип. Зверху присипте кунжутом.
  • Готуйте на 180-200 градусах в заздалегідь прогрітій духовці близько 25 хвилин або ж, діставайте відразу, як тільки побачите, що і яблука і сир вже зарум’янилися.
Дивіться також:  Пиріг з картоплею і куркою — 7 рецептів, як приготувати