Яблука, запечені з сиром в духовці. Рецепт з фото.

Рецепт запечених яблук з сиром в духовці вкрай простий і не вирізняються особливою оригінальністю. Але навіть таке просте блюдо багатьом хазяєчкам вдається зіпсувати. Тому, щоб не перевели продукти і приготували дійсно смачні та корисні яблучка, хочу вам докладно розповісти рецепт, поділитися усіма хитрощами і нюансами.
Запікаються яблука недовго – 20-25 хвилин. Кількість порцій залежить від кількості інгредієнтів. В даному випадку ми будемо готувати на 5 персон.

Нам знадобляться:

  • 5 великих яблук,
  • 200 гр. сиру,
  • цукор, ванільний цукор за смаком.

Насамперед хочу звернути вашу увагу на вибір яблук. Вони не повинні бути м’якими і пухкими, інакше під час запікання вони розпадуться і перетворяться на кашу. Вважаю, що солодкі сорти фрукта також не варто використовувати. Найбільш цікавим буде поєднання злегка кислого яблучка і солодкого сиру. Але це вже справа смаку.
Так, що стосується форми яблука. Його можна зробити у вигляді чашечки або як човник. На смак це не позначиться. Якщо ви вирішили робити яблучний стаканчик, то спочатку потрібно відрізати «капелюшок», а потім акуратно вирізати середину. Дно і стінки повинні бути товщиною приблизно в сантиметр. Капелюшок викидати не варто, нею ми накриємо вже нафарширований фрукт.

 

 

Рецепт яблук, запечених в духовці з сиром

 
Якщо ж ви вирішили робити з яблука човник, то потрібно видалити хвостик і розрізати вздовж навпіл. Серединку також видаляємо. І в першому, і в другому випадку яблучну м’якоть краще не викидати – вона знадобиться нам для начинки.
Велика частина рецептів не передбачає видалення з шкірки яблук. Адже саме в ній містяться усі вітаміни. Але якщо ж ви хочете, щоб страва мала більш привабливий вигляд, то шкірку все-таки варто зняти. Під час запікання вони зморщиться.

Дивіться також:  Гусак, фарширований гречкою і грибами

 
Що стосується начинки. Нафарширувати яблука можна просто солодким сиром. Його потрібно перетерти через сито і додати за смаком цукор.
Але можна перемішати його з яблучним пюре, приготованим з серцевини. Щоб начинка була більш однорідною, її можна перебити з сиром за допомогою блендера.
Готовою начинкою фаршируємо наші яблучні стаканчики або човники. Стаканчик закриваємо зрізаною «капелюшком».

 

На 15-20 хвилин ставимо наше блюдо в духовку, нагріту до 180°. Коли яблука запекутся, для прикраси їх можна злегка притрусити цукровою пудрою і покласти листочки свіжої м’яти.
Таким же чином можна приготувати запечені яблука з сиром і горіхами. При чому горіхи можна використовувати будь-які: волоські, мигдаль, кешью або їх суміш. На кожне яблуко потрібно приблизно по 20 гр. горішків. Їх необхідно подрібнити і змішати з сирною масою. Завдяки цьому наша страва стане ще корисніше і смачніше.

Ще хочу запропонувати вам приготувати яблука, запечені з сиром і медом у тесті.

Для цього страву ми візьмемо наступні продукти:

  • 5 великих яблук,
  • 200 гр. сиру,
  • 2 ст. л. меду,
  • ½ Упаковки листкового тіста,
  • 1 яйце.

Фаршируємо яблука так, як вже було описано. Але в начинку замість цукру ми покладемо мед. Бажано, щоб він був рідким. Тепер розрізаємо тісто на 5 однакових квадратів. Їх розмір повинен бути таким, щоб ним можна було обгорнути яблука. Кожне з них ставимо в центр квадрата і защипляем краю. Виходить, що кожен фрукт у нас виходить в мішечку. Запікаємо при температурі 180°, попередньо змастивши тісто яйцем. Так у нас вийде рум’яна кірочка. Приблизно через півгодини наше блюдо буде готово. Дайте йому трохи охолонути і їжте на здоров’я.
Яблука з сиром є дієтичним блюдом, якщо ви використовуєте нежирний сир. Його можна давати діткам і годуючим мамам. А яблука в тісті чудово прикрасять святковий стіл. Насолоджуйтесь!

Дивіться також:  Як і скільки варити гриби