Яйця фаршировані червоною ікрою

Час приготування – 20 хвилин
Кількість порцій – 10

Необхідні інгредієнти:

  • 5 курячих яєць,
  • маленька баночка лососевої ікри,
  • 100 гр. сиру фета (за бажанням – твердий сир),
  • 2 ч. л. нежирної сметани, сіль за смаком.

Для іншого варіанту начинки

  • 50 гр. креветок,
  • половина авокадо,
  • сіль за смаком.

Яйця, фаршировані якоюсь начинкою, вже є незвичайною закускою до будь-якого столу. А якщо ж їх начинити червоною ікрою, то вийде не тільки оригінальне і зовні дороге блюдо, але і дуже смачне. Але найбільша перевага цієї холодної закуски – в простоті її приготування.
Насамперед, слід відварити яйця круто, обдати їх холодною водою і відчистити від шкаралупи. Слід звернути увагу на те, щоб перед варінням на шкаралупі не було тріщин, інакше білок витече, і закуска втратить свій вигляд.
Відварені яйця акуратно, щоб не пошкодити білок, розрізаємо навпіл уздовж. Виймаємо жовтки, кладемо в миску і ретельно розминаємо виделкою. Додаємо до них вершковий або натертий на дрібній тертці твердий сир. Звичайно, для цієї закуски найкраще використовувати фету – начинка вийде більш м’якою і повітряної і буде ідеально поєднуватися з червоною ікрою. Розминаємо яєчно-сирну масу виделкою до однорідної консистенції. Якщо начинка вам здасться сухуватою, можна додати трохи нежирної сметани. Після цього масу трохи солимо. При цьому сир потрібно солити обережно, оскільки зверху буде також солона червона ікра.
Після того, як начинка буде готова, чайною ложкою викладаємо її в білки і робимо невелике поглиблення, куди і додаємо червону ікру.
Для того, щоб цю закуску зробити більш вишуканою, потрібно трохи ускладнити начинку.

 

Рецепт фаршированих яєць червоною ікрою

Начинка з морепродуктами

Для приготування цієї начинки потрібно попередньо відварити креветки в підсоленій воді. Поки вони остигають, ретельно розминаємо в мисці жовтки з авокадо і трохи солимо отриману масу. У неї додаємо дрібно нарізані почищені креветки і перемішуємо. Кілька креветок чистимо і залишаємо цілими для прикраси. Отриманим пюре начиняємо білки, зверху викладаємо червону ікру. Очищену креветку розмістили поруч з ікрою і відразу ж подаємо до столу. Цю закуску краще їсти відразу, тому що авокадо темніє і зовні страва втрачає свою привабливість.
За бажанням можна використовувати не тільки червону ікру. Для того страви підійде будь-який вид ікри – мойви, бычковая, летючий риби. До речі, з варених яєць можна зробити своєрідні барила, але робити це потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити білок. А, щоб начинка виглядала більш «ошатною», її можна викладати не ложкою, а з допомогою кулінарного шприца зі спеціальною насадкою. Подаємо закуску на блюді, застеленому листям салату.
Яйця, фаршировані ікрою червоною, чорною або будь-який інший насичені білком, і є вкрай корисним стравою не тільки для дорослих, але і дітей.

Дивіться також:  Капустяні оладки покроковий рецепт з фото

 

Яйця, фаршировані червоною ікрою відео