Як готувати голубці швидко і смачно? 6 рецептів приготування

Голубці — це ідеальне поєднання м’яса та овочів. Блюдо виходить неймовірно соковитим, ніжним, ароматним і дуже смачним. Ми розповімо вам, як готувати голубці.

Класичні голубці з фаршем і рисом

Вам знадобиться:

  • м’ясо — 1 кг;
  • томатна паста — 90 гр;
  • рис — 185 гр;
  • сіль за смаком;
  • дві цибулини;
  • капуста — 2 качана;
  • олія соняшникова — 25 мл;
  • морква — 2 шт.;
  • мелений перець за смаком.

Поетапне приготування:

  • З вілков капусти, знімаємо верхні непотрібні листя. Сам качан опускаємо в киплячу воду на 3 хвилини. Капуста повинна стати м’якою, але не переваріть, інакше її листя розповзуться.
  • З відвареної вилка акуратно знімаємо листя. Вони не повинні порватися.
  • З м’яса робимо фарш: нарізаємо його на шматочки і проводимо через м’ясорубку разом з часточками очищеного лука.
  • Промитий рис насипаємо в каструлю з водою і варимо до напівготовності. Він не повинен перетворитися на кашу. Викладаємо рис у фарш.
  • Дві моркви очищаємо і обробляємо на тертці.
  • Її ми підсмажити в олії і викладаємо в суміш фаршу.
  • Додаємо сипучі інгредієнти і гарненько вимішуємо масу.
  • Розправляємо капустяний лист. Столовою ложкою викладаємо в його середину фарш.
  • Звертаємо лист рулетиком.
  • Коли набереться необхідна кількість голубців — викладаємо їх на дно каструлі швом вниз.
  • Наливаємо в миску воду, додаємо в неї томатну пасту.
  • Отриману суміш виливаємо на голубці.
  • Як тільки блюдо закипить, ставимо на вогонь на мінімум і варимо 40 хвилин. Приємного апетиту!