Як готувати макарони по-флотськи – 8 покрокових рецептів

Напевно, важко знайти людину, яка б ніколи не пробував макарони, приготовані по-флотськи. Для багатьох господинь це блюдо є справжньою знахідкою в ситуаціях, коли потрібно швидко, але повноцінно нагодувати своїх домочадців. І сьогодні ми розповімо про те, як готувати макарони по-флотськи традиційним способом, а також більш цікаво і не банально.

Класичні макарони по-флотськи

У будь-якій кулінарній книзі можна знайти рецепт, в якому поєднуються доступність продуктів, легкість у приготуванні і чудовий смак. Одним з таких страв є макарони по-флотськи з фаршем, відомі нам ще з радянських часів.

Пропонуємо класичний рецепт, за яким ви зможете швидко приготувати ситний вечеря.

Інгредієнти:

  • 350 г макаронних виробів;
  • 350 г фаршу;
  • цибулина;
  • олія, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • Ставимо На плиту каструлю з водою і сковорідку з олією.
  • У каструлі відварюємо макарони, а на сковороді обсмажуємо фарш, додаємо до нього подрібнену цибулину і сіль.
  • Як тільки фарш буде готовий, викладаємо до нього макарони, перемішуємо і прогріваємо страву ще пару хвилин.

Готуємо в мультиварці

Звичні для нас макарони мають багатовікову історію. Завдяки довгому терміну зберігання такий продукт залишається затребуваним і зараз. Його властивості оцінили моряки і завдяки їм з’явилася полюбилися багатьом страва – макарони по-флотськи. І сьогодні ми будемо готувати ситний вечеря не на сковороді, а в мультиварці.

Спосіб приготування:

  • У чашу мультиварки вливаємо трохи рослинного масла і в режимі «Смаження» протягом 10 хвилин обсмажуємо 300 г фаршу.
  • Потім викладаємо до нього подрібнену цибулю, часник, моркву і смужки солодкого перцю. Продовжуємо обсмажувати всі компоненти до легкого рум’янцю фаршу.
  • Не перемикаючи режим, додаємо макарони і злегка обсмажуємо їх, щоб вони трохи підживилися ароматам м’яса і овочів. Присаливаем.
  • Наливаємо воду так, щоб вона злегка покривала вміст чаші, переходимо на режим «Плов» або «Рис» і встановлюємо таймер на 20 хвилин.
  • Готову страву посипаємо свіжою зеленню.

З курячим фаршем

Макарони по-флотськи – це доказ того, що з простих продуктів можна приготувати смачне і ситне блюдо. Спробуємо урізноманітнити його, зробивши макарони з курячим фаршем і томатами.

Дивіться також:  Хек в духовці – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 350 г курячого фаршу;
  • 400 р макаронів;
  • один великий або два середніх томата;
  • цибулина;
  • два зубки часнику;
  • олія, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Відварюємо макарони до готовності, шаткуємо цибулю і часник, томатів очищаємо шкірку, м’якоть нарізаємо дрібними кубиками.
  • На сковороді пасеруємо п’ять хвилин цибулю і часник, потім додаємо до них фарш і смажимо 12 – 15 хвилин.
  • Потім кладемо томати, спеції і наливаємо півсклянки води, трохи тушкуємо і викладаємо макарони.
  • Готуємо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Макарони по-флотськи з вареним м’ясом

Макарони по-флотськи можна приготувати з фаршем і вийде дуже смачно. А якщо замінити його вареної яловичої грудинкою, то вийде воістину кулінарний шедевр.

Інгредієнти на пачку макаронів:

  • півкіло яловичої грудинки (вареної);
  • склянку бульйону;
  • три цибулини;
  • вершкове масло, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Грудку варену очистити від жиру, м’ясо ріжемо невеликими кубиками, а жир рубаємо окремо, як можна дрібніше.
  • На сковороді розтоплюємо жир і пасеруємо в нього нашатковану цибулю. Як тільки він стане золотистим, кладемо фарш, вливаємо бульйон і тушкуємо все на малому вогні 10 хвилин.
  • Злегка не доварені макарони відправляємо до м’яса, солимо, перчимо і кладемо трохи вершкового масла, акуратно перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.

Рецепт з томатним соком

Приготувати макарони по-флотськи досить просто, але іноді хочеться додати у них щось новеньке. Красивий колір і новий смак додасть страві звичайний томатний сік – виходить приголомшливо смачно і ситно.

Інгредієнти на пачку макаронів:

  • третина кіло фаршу;
  • по одній цибулині і моркви;
  • склянка томатного соку;
  • сіль, перець, олія.

Для приготування страви візьміть будь фарш свинячий, яловичий, змішаний або курячий.

Спосіб приготування:

  • На розігрітому маслі обсмажте нашатковану цибулю, а потім додати до нього перетерту моркву.
  • До обсмаженою овочам викладаємо м’ясний фарш, вливаємо трохи води і тушкуємо 25 хвилин.
  • Як тільки фарш буде готовий, з’єднуємо його з макаронами, солимо, перчимо, вливаємо томатний сік і через 5 хвилин вимикаємо вогонь.
Дивіться також:  Тісто для тарталеток – 7 дуже смачних рецептів

З додаванням сиру

Деякі гурмани не представляють для себе страви з макаронів без сиру. Чому б не поекспериментувати і не приготувати з ним і макарони по-флотськи? До цього немає ніяких перешкод, адже такий продукт чудово поєднується як з м’ясом, так і з макаронними виробами.

Інгредієнти на пачку макаронів:

  • 400 р м’ясного фаршу;
  • цибулина;
  • два зубки часнику;
  • 120 г сиру;
  • олія, спеції.

Спосіб приготування:

  • Цибулю і часник подрібнюємо і пасеруємо на розігрітому маслі.
  • До овочів додаємо фарш і продовжуємо обсмажувати. Потім посипаємо все сіллю, наливаємо склянку води і тушкуємо фарш до повної готовності.
  • До готових продуктів кладемо макарони, перемішуємо і через три хвилини знімаємо блюдо з плити. Посипаємо його сирної стружкою вже в порційних тарілках.

Як приготувати з грибами

Сьогодні є різні способи приготування відомих нам макаронів по-флотськи. Кожен з них по-своєму гарний, але ми пропонуємо рецепт ароматної страви з додаванням грибів.

У ньому можна використовувати будь-які гриби на ваш смак – лісові, гливи або печериці.

Інгредієнти:

  • третина кіло м’ясного фаршу;
  • стільки ж грибів;
  • стандартна пачка макаронів;
  • одна велика цибулина;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом цибулю наріжемо кубиками, гриби – довільними шматочками. На сковороді спочатку пасеруємо цибулю, потім обсмажуємо його разом з грибами протягом 15 хвилин.
  • Беремо будь-м’ясний фарш, викладаємо його до грибів, перемішуємо, наливаємо трохи води або бульйону, готуємо близько 15 хвилин.
  • Тепер можна додати відварені макарони і приправити все спеціями. Залишилося тушкувати страву ще пару хвилин і вимкнути вогонь.

Макарони по-флотськи з тушонкою

Макарони є основою для приготування найрізноманітніших страв. Вони чудово поєднуються з овочами, м’ясом або рибою. Самий відомий рецепт – це макарони по-флотськи, для приготування якого використовують м’ясний фарш. Але, якщо в будинку його не виявилося, але є банка тушонки, то можна приготувати не менш смачне і ситне блюдо.

Дивіться також:  Тісто для мантів по-узбецьки – класичний рецепт і варіанти

Головне, щоб тушонка була якісною. В її складі не допускається присутність зайвих інгредієнтів, тільки м’ясо, цибулю і спеції.

Якщо на банці виявилися написи, на кшталт «тушкована свинина по-особливому» або «по-мисливськи», то від такого продукту варто відразу відмовитися.

Інгредієнти:

  • банку тушонки;
  • 200 р макаронів;
  • половина моркви;
  • цибулина;
  • сіль, перець, олія;
  • три гілочки зелені.

Спосіб приготування:

  • Згідно з вказівками на упаковці, відварюємо макарони.
  • Цибулю ріжемо дрібними шматочками, моркву подрібнюємо на тертці.
  • На розігрітій олії пасеруємо овочі і як тільки вони стануть м’якими, викладаємо до них тушонку і готуємо 7 – 9 хвилин.
  • Після, кладемо макарони, перемішуємо, заправляємо спеціями і залишаємо тушкуватися ще 5 хвилин. Готову страву посипаємо рубаною зеленню.

Калорійність представлених рецептів

Навіть при дотриманні дієти макарони варто включати в свій раціон, так як їх складу збагачує енергією і насичує її корисними речовинами. На 100 г сухих макаронів припадає 320 ккал, але після їх термічної обробки показник опускається до 140 ккал.

Підрахувати енергетичну цінність макаронів по-флотськи досить просто. Для цього до калоріях макаронів додаємо калорії м’яса (також на 100 г продукту).

  • Свинячий фарш в смаженому вигляді містить 270 ккал.
  • Яловичий – 240 ккал.
  • Курячий – 120 ккал.
  • І фарш з індички – 130 ккал.

Калорійність страви також залежить від того, яке використовується масло. Якщо ви хочете зменшити жирність, але при цьому зберегти приємний смак, то віддайте перевагу оливковій.

Для приготування страви можна використовувати будь готовий м’ясний фарш на вибір. Цікавий смак виходить у вегетаріанського варіанту з соєю. Але краще купити цілі шматочки м’яса і зробити фарш самому – тільки так можна отримати дійсно смачне і апетитне домашнє блюдо.