Як і скільки правильно варити горох?

Горох — продукт, з якого можна приготувати дуже смачні страви. Проте господині не часто його використовують, з-за того, що він може легко пригоріти, довго готується, або перетворюється в кашу. Ми розповімо вам, як варити горох, не затрачаючи великих зусиль.

Готуємо горох з замочуванням — час приготування

Заздалегідь продумавши, що вам завтра треба приготувати на обід, і, якщо вибір ліг на горох, його потрібно замочити в холодній воді. Так він буде більш податливим для готування, та час його варіння скоротиться на 20 хвилин.

  • Якщо замочимо його на 6 годин, то отримаємо прекрасний матеріал для наших страв.
  • Але не варто залишати боби більше ніж на 8 годин, інакше він закисне і його залишиться тільки викинути. Якщо ж вийняти з води раніше горох буде варитися довго.
  • Перед тим, як покласти бобову культуру у воду, переберіть його. Отсейте сміття та крихти.
  • Вранці дістаньте горох з води і приступайте до його варінні.