Як маринувати опеньки – 6 найсмачніших рецептів приготування на зиму

Якщо у вашому меню часто присутні гриби, значить, ви знаєте толк в житті. Мариновані опеньки — один із способів смачно, корисно і з великим задоволенням поїсти.

Мариновані опеньки – найсмачніший рецепт

Перш ніж приступати до маринування опеньків, варто згадати про деяких корисних правилах. Для такого способу приготування грибів лучше всього підійдуть молоденькі, ще з круглими шапочками. Якщо використовуєте рослинне масло, не беріть необроблене. Намагайтеся застосовувати чисту воду – якщо не ключову, то хоча б відфільтровану.

Тепер можна приступати до здійснення самого смачного рецепти маринованих опеньків.

  • Ідеально вичищені гриби заливаємо холодною водою. Витримуємо протягом години.
  • Вимиваємо опеньки і знову наливаємо в них воду. Можна ставити варити. Процес триватиме теж годину. Як тільки вода закипить, постійно знімати піну.
  • Про те, що гриби зварилися, стане зрозуміло, коли вони осядуть на дно каструлі. Прибираємо їх на друшляк: хай піде вся зайва вода.
  • В цей час готуємо маринад: у грибний бульйон, що залишився після варіння (або в чисту воду), додаємо сіль, мелений чорний перець, гвоздику (стільки, скільки вважаємо за потрібне), суху лаврушку (вистачить одного листка). Рідина кип’ятимо.
  • Заливаємо опеньки маринадом і варимо ще півгодини.
  • Переміщаємо в півлітрові баночки (чисті, сухі, стерилізовані), в кожну додаємо по столовій ложці оцту — краще брати 6-відсотковий.
  • Залишилося закрити посуд кришкою і поставити в холодильник.

Принадність рецепту не тільки в чудовому смаку. Опеньки можна їсти як вже на наступний день, так і залишити на зиму.