Як посмажити цвітну капусту смачно

Цвітна капуста – різновид капусти, овоч багатий вітамінами і мікроелементами. У порівнянні з білокачанною капустою вона містить в 2 рази більше вітамінів C, B1, B2, B6, PP. З мікроелементів в ній містяться залізо, фосфор, кальцій, магній.

 

Як посмажити цвітну капусту?
Багатий вітамінний склад і відмінні смакові якості роблять цвітну капусту овочем, який широко використовується в кулінарії. Капусту смажать, гасять, маринують. Вона може використовуватися як у складі складних гарнірів, так і самостійною стравою. Розглянемо деякі рецепти приготування кольорової капусти.

 

Цвітна капуста смажена з яйцем

Інгредієнти для цвітної капусти, смаженої з яйцем:

  • капуста – 400 гр.,
  • яйця – 2 шт.,
  • масло вершкове – 40 гр.,
  • сіль.

Приготування капусти, смаженої з яйцем.

  • Вилок очистити від покривних листків, капусту розібрати на невеликі суцвіття, обполоснути водою і варить в підсоленій воді до м’якості. Потім воду злити, а капусту трохи підсушити. Овоч, практично, готовий до вживання.
  • Яйця збити.
  • На прогріту сковороду покласти вершкове масло. Саме це масло використовується для смаження капусти. Коли масло розплавиться викласти на сковороду капусту, перемішати, трохи підсмажити і влити збиті яйця, посолити і смажити кілька хвилин.