Як посмажити курку – 10 смачних рецептів

Які тільки «танці з бубнами навколо тушки птиці не влаштовують деякі кухарі, експериментуючи з екзотичними прянощами і невідомими приправами. А всього-то й треба – купити свіжу, симпатичну ципу і вибрати грамотний рецепт, який підкаже, як посмажити курку елементарно просто і апетитно!

Готуємо смажені курячі крильця

Це надзвичайно популярне блюдо, особливо серед любителів «похрумтіти».

Склад інгредієнтів:

• зубки часнику — 3 шт.;
• крила курячі — 500 г;
• звичайний цукор — 10 г;
• сіль, перець, спеції і прянощі (використовуємо за уподобанням);
• масло пісне.

Купуючи крильця, вибираємо не надто великі, до 12 див. Неприродно довгі суглоби можуть свідчити про те, що в кормі птахи були присутні гормони і інші небажані добавки.

На таких «площинах» до безпечного і корисного харчування не «долетіти»!

Спосіб приготування:

1. Добре моєму крильця, промокаємо паперовими рушниками. Видаляти кисті або залишити — вирішуємо самостійно. В інших сім’ях за ними влаштовують справжні «бої».
2. Поділяємо частини тушки по суглобам і поміщаємо в невелику посуд. Пересипаємо продукт спеціями, приєднуємо дрібно нарізаний часник. При бажанні, злегка поливаємо соєвим соусом. Залишаємо шматочки птиці на півгодини в такому стані.
3. Щоб отримати подвійний ефект термічної обробки — хрустку скоринку і соковите всередині м’ясо — використовуємо не сковороду, а невеликий казан.
4. Вливаємо в посуд ароматну олію. Його повинно бути настільки багато, щоб дозволити крилець буквально плавати в жиру. Нагріваємо суміш на середньому вогні.
5. Коли масло побіліє і з’явиться ледь видимий світлий димок, обережно опускаємо крильця в гарячий жир. Не влаштовуємо у посуді «штовханину»: викладаємо по декілька штук, інакше шматочки зваряться, а м’ясо стане сухим.
6. Витягаємо кулінарними щипцями (шумівкою) рум’яні частини з казана, викладаємо на блюдо з паперовими серветками і подаємо в гарячому вигляді.
Смажені курячі крильця «прилетіли» до дуже аппетитному фіналу!