Як посмажити мойву | Смачні Рецепти

Мойва дуже корисна риба, яка багата вітамінами. Готувати її досить просто, швидко і смачно. Смажити мойву можна різними способами – як у духовці, так і на сковороді. Сьогодні ми розповімо вам про обидва способи як посмажити мойву, а також згадаємо найкращі гарніри для цієї страви.

 

Перший спосіб — Як посмажити мойву на сковороді:

 

  • • Треба взяти мойву, гарненько вимити її холодною водою, обсушити і посолити. Залишити хвилин на 10, щоб сіль вбралася.
  • • На тарілку насипати борошно, обваляти в ній рибку зі всіх сторін і викласти в розпечене масло. Обсмажити з обох боків до апетитної скоринки. Готову мойву викласти гіркою на тарілку.
  • • Залишок на сковорідці масло покласти крупно порізану цибулю і підсмажити до прозорості. Олією з цибулею, полити викладену на тарілку рибу.
  • • Можна їсти гарячою, а можна почекати, поки трохи охолоне.
  •  

    Мойва смажена рецепти

     

    Як смажити мойву з яйцем:

     

  • • Рибку почистити — видалити нутрощі, голови, хвости і плавники.
  • • Отримані тушки обсмажити з одного боку до світло-коричневої скоринки, з іншого боку — до напівготовності.
  • • Окремо збити яйця з подрібненою зеленню, залити цією сумішшю мойву, накрити кришкою і томити на слабкому вогні до готовності.
  • • Подається така рибка порційно, на окремих тарілках.
  •  

     

    Як смажити мойву в омлеті:

     

    Мойва в омлеті — досить оригінальна, ситне і смачне блюдо.

     

  • • Оброблену рибу промити, обсушити, викласти в невелику каструльку, посолити і залити молоком.
  • • Хвилин через 30 мойву відкинути на сито.
  • • В одній мисці збити яйце, в іншу насипати борошна.
  • • Рибку обваляти в борошні, вмочити в яйце і покласти на розпечену сковороду з вершковим маслом.
  • • Поки обсмажується перша сторона мойви, треба зробити суміш для омлету. Для цього молоко, в якому замочувалася рибка, потрібно збити з зеленню, яйцями та ікрою.
  • Дивіться також:  Оладки з гарбуза швидко і смачно

     

    Коли рибка з одного боку покриється скоринкою, потрібно повернути її на іншу сторону і залити сумішшю з молока і яєць. Смажити мойву до повної готовності, подавати порційно.

     

    Як гарнір до смаженої мойви можна подати картоплю або рис. А можна їсти її як окрему страву, просто з хлібом. Так теж смачно.

     

    Другий спосіб – Як посмажити мойву в духовці

     

    Для приготування мойви в духовці візьміть такі продукти:

     

    • – 0,5 кг свіжомороженої мойви;
    • – 2 столові ложки панірувальних сухарів;
    • – будь-яку приправу для риби;
    • – сіль і чорний свіжозмелену перець.

     

    Як приготувати мойву в духовці:

    Свіжоморожену мойву почистіть від нутрощів і промийте під струменем води дуже старанно. Якщо купили рибку в березні або у вересні, то у неї може бути ікра. Її можна акуратно вийняти, обсмажити окремо або залишити рибку і приготувати разом.

    Промиту мойву збризніть лимонним соком, щоб зменшити запах рибки. Запаніруйте мойву приправками, посоліть і поперчіть.

    Увімкніть духовку на 180 градусів для прогрівання. На деко застеліть папір для випічки, змастіть її рослинним маслом. Мойву розміщуйте валетом, так можна приготувати більшу кількість рибки. Якщо немає дека, застосувати будь-форм для запікання.

    Зажариваться мойва в духовці близько півгодини. Мойву можете готувати в духовці з овочами – помідорами, цукіні, картоплею. Якщо додасте свіжі або сухі пряні трави (розмарин, чебрець, базилік), то страва стане ароматним і дуже апетитним.

    Подавайте готову рибку зі свіжої рубаною зеленню, запеченим овочевим асорті, відварною картоплею.

    Приємного апетиту! Сподіваємося вам сподобалося ♥

     

    Не пропустіть рецепт – як посмажити минтай.

     

    Розібравшись як смачно посмажити мойву, ми можемо звернути увагу на інші рецепти, наприклад – Страви з гарбуза рецепти швидко і смачно або ТОП-5 рецептів з фаршу.

    Дивіться також:  Корисні властивості какао і його шкоду