Як посмажити рибу на сковороді – 7 смачних рецептів

Якщо ви не знаєте, як посмажити рибу на сковороді, щоб вийшло смачно, то обов’язково ознайомтеся з наведеними нижче рецептами. Вони допоможуть отримати апетитне блюдо в лічені хвилини і без особливих трудовитрат.

Як смачно посмажити рибу на сковороді шматочками

Смачно посмажити рибу можна дуже просто і швидко на сковороді. Таке блюдо подається з соусом або гарніром.

Необхідні інгредієнти:

  • одна або дві тушки будь-якої риби;
  • будь-які спеції за смаком;
  • три ложки борошна.

Процес приготування:

  • Обрану рибу потрібно обробити, добре промити, порізати на порційні шматки середнього розміру і висушити за допомогою паперових рушників або природним шляхом.
  • Присипте кожен шматочок спеціями, перцем і сіллю, а потім обваляйте в борошні і викладіть на сковороду.
  • Смажте заготовки з двох сторін на олії приблизно по 2 – 3 хвилини, після чого зменшіть вогонь, прикрийте кришкою і тримайте ще п’ять хвилин, щоб страва «дійшло».

Готуємо в клярі

Посмажити рибу в клярі не складніше, ніж просто шматочками. При цьому вона виходить ще смачніше і ситніше.

Необхідні інгредієнти:

  • три яйця;
  • приблизно, 500 грам філе будь-якої риби;
  • стакан молока;
  • близько 200 грам борошна;
  • будь-які приправи за своїм бажанням.

Риба, особливо, благородних сортів, не дуже любить спеції. Гармонійно поєднуються з нею перець, майоран, біла гірчиця, петрушка, часник, м’ята, чебрець. Досить вибрати кілька видів приправ, щоб не заглушати смак основного інгредієнта.

Процес приготування:

  • Розбираємо рибу на порційні шматочки, добре присипаємо спеціями зі всіх сторін.
  • У миску кладемо вміст яєць, збовтуємо його виделкою, додаємо трохи солі, заливаємо туди молоко і кладемо борошно. У результаті повинна вийти суміш середньої густоти.
  • У неї опускаємо кожен підготовлений шматочок філе, щоб вона добре обволікала рибну заготовку з усіх сторін, і кладемо на сковороду, яку заздалегідь прогріли з додаванням масла.
  • Готуємо приблизно за п’ять хвилин з кожного боку, поки поверхню шматочків не стане красивого рум’яного кольору.

Червона риба смажена

Червону рибу ми звикли запікати в духовці, але її теж можна дуже смачно приготувати на сковороді.

Необхідні інгредієнти:

  • половинка лимона;
  • сіль і перець за смаком;
  • дві – три ложки оливкової олії;
  • кілька стейків червоної риби.

Процес приготування:

  • Рибу присипте зазначеними спеціями, можна, звичайно, додати ще щось, але цього цілком вистачає.
  • Промажте з двох сторін шматочки оливковою олією і нанести на них трохи лимонного соку.
  • Прогрійте масло на сковороді і перекладіть туди стейки. Смажте їх на сильному вогні до утворення скоринки, а потім ще близько п’яти хвилин під кришкою, але при цьому, зменшивши рівень нагріву.

Минтай, смажений на сковороді

Рибу минтай смажити на сковороді дуже легко. В процесі не потрібен якийсь особливий набір продуктів, але страва при цьому виходить поживним і малокалорійним.

Необхідні інгредієнти:

  • будь-які спеції за своїм бажанням, можна взяти готову суміш для риби;
  • три ложки борошна і масло рослинне для обсмажування;
  • одна або дві тушки минтая.

Процес приготування:

  • Тушку обов’язково звільніть від шкірки, видаліть голову і все зайве, промийте чистою водою і висушіть. Зробити це можна паперовими рушниками або природним способом. Потім наріжте рибу на не надто товсті шматки.
  • Борошно пересипте в ємність середнього розміру, до неї ж додайте вибрані спеції, перемішайте. У цю масу опустіть всі шматочки риби по черзі так, щоб вони були повністю покриті пряним складом.
  • Викладіть заготовки на сковороду з олією, увімкніть середній рівень нагріву і тримайте рибу на плиті, поки її колір з обох сторін не стане красивим і рум’яним. На шматки середньої товщини йде близько п’яти хвилин, на ті, що товщі, – 8 – 10.

Загрузка...

З хрусткою скоринкою

Є кілька способів посмажити рибу з скоринкою. У цьому рецепті розглянемо найпростіший. Якщо дотримати всі умови, то вже через півгодини ви будете радувати себе хрустким стравою.

Необхідні інгредієнти:

  • будь-яка риба на свій вибір – близько 500 грам;
  • сіль, чорний мелений перець та інші спеції;
  • 100 грам борошна і стільки ж олії для обсмажування.

Процес приготування:

  • Для початку підготуйте рибу – видалити все зайве, добре промийте його, дайте висохнути і розділіть на шматочки середнього розміру. Після цього присипте заготовки обраними спеціями.
  • Залиште шматочки на деякий час, щоб вони змогли просочитися приправами. Увімкніть вогонь вище, влийте масло в сковороду і дайте йому дуже добре прогрітися.
  • Шматочки обваляйте в борошні і відправте на розігріту сковороду. Тримайте, поки сторона не стане ну дуже рум’яної, зі скоринкою, після чого переверніть заготовку на інший бік і зробіть вогонь набагато нижче. Також доведіть до золотистого кольору зворотний бік і подавайте готову страву з картоплею і свіжим огірком.

Без додавання борошна

Необхідні інгредієнти:

  • будь-які приправи виходячи зі своїх смакових переваг;
  • близько кілограма будь-якої риби (тушка або філе);
  • дві ложки соєвого соусу;
  • близько 30 мл рослинного масла.

Процес приготування:

  • Рибу обробити, видаляємо все зайве. Якщо ви взяли філе, то достатньо лише нарізати його і обсушити.
  • Потім присипаємо порції спеціями, покласти в зручну ємність, заливаємо соєвим соусом і залишаємо хоча б на 20 хвилин для просочення.
  • В цей час гріємо плиту, ставимо сковороду з маслом, відправляємо туди рибні заготовки і готуємо близько 3 – 4 хвилин з кожного боку, поки колір риби не стане красивим і золотистим.

Як посмажити рибу річкову

Смаження річкової риби практично не відрізняється від приготування будь-який інший. Але є кілька нюансів – потрібно прибрати не дуже приємний запах і як позбавитися від кісток.

Необхідні інгредієнти:

  • половина склянки борошна;
  • будь-які приправи за бажанням;
  • кілограм річкової риби;
  • половинка лимона.

Процес приготування:

  • Почніть процес з оброблення риби, з неї потрібно прибрати все зайве і, звичайно ж, зрізати голову. Щоб прибрати неприємний запах, злегка збризніть тушку лимонним соком і дайте постояти 10 хвилин.
  • Розділите рибу на частини, не дуже товсті, почекайте, поки вони обсохнуть або скористайтеся паперовими рушниками.
  • Щоб не обробляти рибу до філе для вилучення кісток, потрібно зробити на тушці як можна більше глибоких надрізів, аж до хребта, і смажити обов’язково на сильному вогні. Дрібні кісточки просто розчиняться.
  • Розігріваємо сковороду, кладемо туди шматочки, обвалені в спеціях і борошні і смажимо з двох сторін до гарного кольору.

Як бачите, риба на сковороді готується не тільки швидко, але ще й просто. Не потрібно мати особливі навички і витрачати на її приготування багато часу.

Загрузка...