Як правильно і смачно готувати вінегрет

Як готувати вінегрет знають практично всі. Але не всім відомо, що його можна урізноманітнити та зробити більш оригінальним і смачним. В залежності від переваги кулінара, крім звичних інгредієнтів можна додавати кальмари, горошок, сир, квасоля або гриби. Пробуйте, експериментуйте і радуйте близьких новими стравами.

Як правильно і смачно готувати класичний вінегрет

Ця варіація приготування знайома багатьом. Салат виходить корисним і смачним.

Інгредієнти:

  • капуста – 110 г квашена;
  • морква – 2 шт. варена;
  • горошок консервований – 4 ст. ложки;
  • олія соняшникова – 5 ст. ложок;
  • картопля – 5 бульб варена;
  • бурак – 1 шт. варений;
  • цибуля – 55 г зелений;
  • огірок – 3 шт. солоний.

Приготування:

  • Зняти шкірку з відварених овочів.
  • Буряк перетворити в кубики.
  • Моркву потрібно порізати скибочками.
  • Картопляні бульби – кубиками.
  • Якщо у огірка жорстка шкіра, то краще її зрізати. Нарізати овочі кубиками.
  • Вичавити сік з капусти.
  • Перемішати підготовлені овочі.
  • Всипати горошок.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Влити олію.
  • Розмішати.

Вінегрет з квашеною капустою — покроковий рецепт

Приготуйте відмінне блюдо, в якому гармонійно поєднуються і доповнюють один одного всі овочеві компоненти. Це джерело вітамінів і здоров’я.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 велика головка;
  • горошок – 120 г консервований;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • буряк – 2 шт.;
  • сіль;
  • оцет яблучний – 1 ст. ложка;
  • цукровий пісок – 1 ч. ложечка;
  • картопля – 3 середніх бульби;
  • квашена капуста – 230 р.

Приготування:

  • Відварити моркву в одній ємності з картоплею. Буряки зварити окремо.
  • Почистити.
  • Порізати кубиками.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Віджати зайвий сік з капусти. Порізати. Довжина не повинна перевищувати трьох сантиметрів.
  • З’єднати овочі.
  • Насипати горошок.
  • В масло влити оцет.
  • Засипати цукор.
  • Перемішати.
  • Залити овочі. Підсолити. Перемішати.

З оселедцем, заправлений спеціальним соусом

Вінегрет з оселедцем набирає в суспільстві більшу популярність. Гарна заміна набридлим звичним салатів на столі.

Дивіться також:  Страви з авокадо – 12 швидких і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • листя петрушки – 25 г;
  • оцет – 2 ст. ложки винний;
  • цибуля – 1 головка червоний;
  • суміш перців;
  • лимон – 1,5 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • сіль;
  • буряк – 1 шт.;
  • цукровий пісок;
  • оселедець філе – 1 шт.;
  • кріп – 25 г;
  • морква – 1 шт.;
  • олія – 7 ст. ложок оливкова;
  • картопля – 1 шт.;
  • гірчиця – 1 ст. ложка зерниста.

Приготування:

  • Зварити картоплю. У цій же ємності можна відварити і моркву.
  • Проварити буряк окремо.
  • Очистити від шкірки.
  • Бурак знадобиться соломкою.
  • Оселедець подрібнювати слід упоперек. Вийдуть пластинки.
  • Цибулину порізати. Вийдуть півкільця.
  • Залити соком, віджатим з лимона. Залишити на півгодини.
  • З яблука обрізати шкірку. Порізати.
  • Яблучну соломку залити соком, що вичавили з половини лимона.
  • Порубати зелень.
  • Тепер перетворити в кубики овочі: морква, картопля.
  • Перемішати підготовлені овочі.
  • В олію покласти гірчицю.
  • Всипати цукровий пісок.
  • Залити оцет.
  • Присолити.
  • Засипати сумішшю перців. Розмішати.
  • Полити овочі. Перемішати.

Вінегрет з квасолею — склад продуктів

Відрізняється від традиційного методу приготування тим, що замість звичної картоплі додають квасолю. Смак виходить незвичайним, а вид апетитним.

Інгредієнти:

  • квасоля – 260 г консервована;
  • олія соняшникова – 43 мл;
  • огірок солоний – 320 г;
  • капуста – 320 г квашена;
  • бурак – 360 г;
  • велика сіль – 7 г;
  • цибуля – 160 г ріпчаста.

Приготування:

  • Буряк відварити.
  • Очистити. Перетворити в кубики.
  • Змішати з квасолею. Не забудьте злити рідину.
  • Додати капусту.
  • Нашаткувати дрібніші цибулинки.
  • Огірки порізати так, щоб вийшли кубики.
  • Присипати сіллю.
  • Залити масло.
  • Перемішати.

З кальмарами

Цей варіант приготування з родзинкою. У його склад включені кальмари, які роблять страву приголомшливим на смак.

Для більш насиченого смаку і приємного аромату, замість того щоб проварювати овочі, спробуйте запекти їх в духовій шафі. Запікати можна, загорнувши кожен овоч окремо у фольгу або просто виклавши на деко.

Дивіться також:  Салат «Черепаха» – 10 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • олія соняшникова – 5 ст. ложок;
  • перець мелений – 0,5 ч. ложки;
  • кальмар – 5 шт.;
  • кріп – 27 г;
  • бурак – 1 шт.;
  • цибуля – 2 головки;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • сіль;
  • огірок – 2 шт.

Приготування:

  • Поварити кальмари.
  • Порізати, робити це слід упоперек волокон.
  • Коренеплоди проварити. Перетворити в кубики.
  • Змішати.
  • Огірки порізати кубиками.
  • Надіслати до варених овочів.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Змішати.
  • Посипати приправами.
  • Присолити.
  • Залити олією.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати кріп.
  • Посипати страву.

З грибами

Ще один незвичайний варіант, який ідеально підходить для любителів лісових дарів. Щоб салат міг зберігатися як можна довше, під час приготування всі продукти повинні бути охолодженими і мати однакову температуру.

Інгредієнти:

  • гриби – 250 г мариновані;
  • буряк – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт. солоний;
  • сік лимонний – 1 ст. ложка;
  • морква – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • картопля – 2 бульби;
  • сіль;
  • перець чорний;
  • цибулина – 1 шт.

Приготування:

  • Картоплю проварити в одній ємності з морквою.
  • Подрібнити. Для салату потрібні кубики.
  • Зварити бурак.
  • Нарізати.
  • Порізати гриби.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Змішати продукти.
  • Підсипати перець з сіллю.
  • Масло збити з доданим соком лимона.
  • Залити овочі.
  • Розмішати.

З зеленим горошком

Простий і дуже швидкий варіант приготування. Якщо бажаєте отримати більш насичений смак овочів, то замість відварювання запечіть їх в рукаві. Подібний метод приготування збереже в коренеплодах більше вітамінів, які при відварюванні пропадають.

Інгредієнти:

  • винний оцет – 50 мл;
  • огірок – 10 шт. солоний;
  • цибуля червоний – 2 шт.;
  • бурак – 6 шт. відварений;
  • перець мелений;
  • горошок – 470 г;
  • картопля – 5 шт. відварена;
  • олія оливкова;
  • морква – 4 шт. відварена.

Приготування:

  • Очистити коренеплоди.
  • Нарізати кубиками з розміром в півсантиметра.
  • Змішати.
  • Масло залити оцтом. Всипати сіль і перець. Розмішати.
  • Порізати огірки.
  • Додати до овочів.
  • Засипати горошок.
  • Залити соусом. Розмішати.
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і шинкою – 8 рецептів

З плавленим сиром

Ароматне блюдо смачно урізноманітнити сиром.

Інгредієнти:

  • бурак – 210 г;
  • зелень – 55 г;
  • сіль;
  • картопля – 170 г;
  • майонез – 260 мл;
  • морква – 120 г;
  • сир плавлений – 90 г;
  • цибуля – 55 г зеленого;
  • огірок – 220 г солоний.

Приготування:

  • Відварити коренеплоди.
  • Порізати скибочками, попередньо знявши шкірку.
  • Огірки потрібно порізати кружальцями.
  • Нашаткувати зелень із зеленою цибулькою.
  • Сир нарізати дрібними кубиками.
  • Розмішати. Підсолити.
  • Залити майонезом. Розмішати.

Поради

Використовуючи прості рекомендації, ви зможете приготувати не тільки гарне страву, але й смачне.

  • Якщо вирішили приготувати за класичним варіантом, то цибулі додайте більше, ніж бурака, а кількість моркви використовуйте менше.
  • Цибулю може давати гіркота в готовому салаті. Щоб цього не сталося, обдайте його окропом після шинкування. Гіркота зникне, а смакові якості страви стануть м’якше.
  • Бурак завжди відварюйте окремо, якщо не хочете, щоб всі овочі придбали червоний колір.
  • Щоб у готовому салаті овочі не забарвилися, бурак подрібнити і перемішати з олією соняшниковою. Дати постояти і додавати до інших продуктів останнім.
  • Якщо ви приготували страву з солоними огірочками, то вживати його необхідно протягом доби. Це швидко псується страва, яку не можна зберігати довго навіть в холодильнику.
  • Для приготування бурак підходить яскравий, червоний і солодкий. Якщо у вас кормовий сорт, то додайте ложечку цукру.
  • Щоб салат вийшов смачним, слід дрібно нарізати овочі. Але не перестарайтеся, а то страва перетвориться на кашу.
  • Перед тим як подрібнювати овочі, необхідно охолодити до кімнатної температури. Інакше заправка прогріється, і страва буде зіпсовано.