Як правильно солити капусту на зиму? 7 рецептів в банці, відрі, каструлі

Солона хрустка капуста – універсальна закуска. Її можна подавати з алкогольними напоями, як легкий гарнір до м’яса, додавати в салати або навіть використовувати для приготування супу. Нижче докладно розповідається, як солити капусту на зиму швидко і смачно.

Класична солона капуста на зиму?

Інгредієнти: капуста і морква в пропорції 1 до 4, велика кам’яна сіль (20 г на кожен кілограм овочів).

  • Овочі дрібно нарізати звичайним ножем або спеціальною шатківницею. Далі вони ретельно розминаються руками за принципом замішування тіста. М’яти капусту і моркву потрібно до тих пір, поки не з’явиться багато овочевого соку.
  • Підготовлені інгредієнти укладають у вибрані ємності. Найзручніше за таким рецептом солити капусту в банку.
  • Капуста і морква щільно утрамбовується в скляну тару. Це зручно робити кулаком або товкачиком для картопляного пюре.
  • На 3-4 дні овочі в банках залишаються в кімнаті. По кілька разів на добу їх потрібно протикати до самого дна скіпою.

Далі закуска переміщається в холод для зберігання.