Як правильно варити рис для ролів?

До складу багатьох японських страв і закусок входить рис, зварений за особливою технологією. Якщо не знати особливостей його приготування суші і роли можуть вийти зовсім не такими смачними, якими повинні бути. Але знаючи, як варити рис для ролів, можна не переживати, що страва не вийде.

Який рис краще вибрати для приготування ролів

Одна з головних завдань – правильно вибрати рис. У великих супермаркетах продаються пачки з назвою «Рис для суші», які можна сміливо купувати. Але припустимо використовувати і звичайну круглозерную крупу. Якщо все зробити правильно, то особливої різниці між нею і японським сортом немає. Головне, не купувати довгозерний сорт — він для цих страв абсолютно непридатний.

Рис для ролів обов’язково повинен бути круглим, великим, твердим, не оброблених паром.

Головна характеристика таких зерен – високий вміст клейковини, що дозволяє готовому рісу бути досить липким і щільним. Готова маса повинна бути клейкою в міру, щоб вона добре тримала форму, але не настільки, щоб чіплялася до зубів під час їжі.