Як приготувати буженину – 10 рецептів в домашніх умовах

Є кілька доступних рецептів, які підкажуть, як приготувати буженину. Серед них не тільки найпростіший спосіб з мінімумом інгредієнтів, але також варіанти з грибами, гірчицею, майонезом, овочами. Основою страви може стати свинина, яловичина або птах.

Класична буженина по-домашньому

Інгредієнти:

  • будь-яке м’ясо – шматок вагою близько 1,5 кг;
  • вода – 1,5 л;
  • ароматні трави – 1 ст. л.;
  • перець – 1 ч. л.;
  • солодка паприка – 1 ч. л.;
  • лаврове листя – 3 листочка.

Приготування:

  • Промити і підсушити м’ясо.
  • У каструлю вилити воду. Додати ароматні трави та інші сухі інгредієнти. Потрібно посолити суміш таким чином, щоб рідина здавалася трохи пересоленим.
  • Спочатку довести воду з добавками до кипіння, потім охолодити.
  • Покласти в каструлю м’ясо. Прибрати на всю ніч в прохолоду. При цьому шматок повинен бути повністю залитий рідиною.
  • Вранці натерти м’ясо перцем. Зробити на ньому прорізи. Наповнити їх шматочками часнику.
  • Загорнути заготовку в рукав для запікання разом з лаврушкой. Зав’язати з 2-х сторін зав’язками, проколоти отвори для виходу пари. Головне, щоб рукав був значно довший м’ясної заготовки, інакше він може лопнути при запіканні.
  • Укласти м’ясо на деко. Готувати при 190°З 50 — 55 хвилин.

Після зняття рукава румянить частування при тій же температурі ще чверть години.