Як приготувати буряк в мікрохвильовці

Процес варіння буряків на газовій плиті досить трудомісткий. Коренеплід довго вариться і поглинає багато води, а крім того вода ще й випаровується. На варіння буряків для звичайного вінегрету йде близько 2 годин, а крім того господиня повинна постійно підливати воду. Але, в сучасних умовах за допомогою чудесного агрегату – мікрохвильової печі, можна спростити варіння і заощадити час. І, у кожної господині давно виникло питання про те як швидко зварити буряк.

Для цього потрібно мати мікрохвильову піч, скляну каструлю для мікрохвильовки, зі спеціальною кришкою з отвором для виходу пари і, звичайно, сам продукт. Варять буряки в мікрохвильовці двома способами: у воді й без неї.

 

Спосіб 1. Варіння буряків в мікрохвильовці з додаванням води.

Для цього у коренеплоду відрізати вершки і корінці, промити, обтерти сухим паперовим рушником і покладе на середину каструлі, налити 100 мілілітрів води, щільно закрити кришку і поставити в піч. Варити буряк при високій потужності мікрохвильовки близько 10 хвилин. Далі буряки проткнути зубочисткою, Якщо вона м’яка, то варіння закінчена, якщо жорстка, то поварити ще 5 хвилин.

 

Спосіб 2 . Варіння буряків в мікрохвильовці в пакеті.

 

 

Як зварити буряк в мікрохвильовці в пакеті? Дуже просто як двічі два. Для варіння буряків взяти перфорований пакет. У таких пакетах продають овочі в магазинах, з дірочками. Якщо такого пакету немає, то зробити в звичайному целофановому пакеті кілька проколів. Коренеплід,

оброблений коренеплід покласти в пакет, розмістити і запікати в печі на максимальній потужності близько 15 хвилин.

Буряк, безперечно корисний і смачний коренеплід, що містить масу вітамінів і мікроелементів. Її необхідно тобто при зниженому гемоглобіні, особливо вагітним жінкам. Корисна звела, завдяки підвищеному вмісту клітковини для нормалізації роботи кишечника.

Дивіться також:  Пиріг в мультиварці з варенням, рецепт з фото

Буряк сприяє видалення. холестеринових бляшок, що знижує ризик виникнення атеросклерозу. Але, їмо її недостатньо Які страви зазвичай готують з буряка: борщ, холодник і вінегрет. А, існують і лолее смачні страви. Наведемо приклади.

Смачний рецепт. Ікра бурякова

Проста в приготуванні закуска. Особливо корисна ікра вагітним жінкам під час токсикозу.

Інгредієнти для бурякової ікри:

  • буряк варена – 400 гр.,
  • квашена капуста – 500 гр.,
  • цибуля – 100 гр.,
  • томатна паста – 20 гр.,
  • цукор – 10 гр.,
  • рослинна олія – 40 гр.,
  • спеції.

Як приготувати ікру бурякову

  • буряк очистити від шкірки і порізати тонкою соломкою.
  • Квашену капусту віджати і дрібно порізати.
  • Оброблений цибулю тонко нашаткувати і обсмажити з буряком.
  • На олії підсмажити капусту з томатною пасто
  • З’єднати на сковороді буряк і капусту, додати цукор, сіль , перець і прогріти ще хвилин 5.
  • При бажанні остиглу ікру можна пропустити через м’ясорубку.

     

    Буряк в сметані

    Інгредієнти для буряків в сметані:

    • відварений буряк – 700гр.,
    • сметана – 180 гр.,
    • цибуля – 60 гр.,
    • часник – 20 гр.,
    • Цукор – 18 гр.,
    • лимонний сік – 25 мл,
    • хрін готовий – 10 гр.,
    • сіль.

    Приготування буряка в сметані.

  • Готову буряк остудити, очистити, порізати тонкими пластинками поперек волокон і красиво розкласти в салатнику.
  • У сметану додати хрін, товчений часник, лимонний сік, цукор, сіль. Соус перемішати і полити їм пластиночки буряків. Салатник покласти на 1 годину в холодильник, після чого подати до столу.