Як приготувати чак-чак – 8 рецептів в домашніх умовах

Існує кілька рецептів, як приготувати чак-чак. Це смачне хрустке ласощі, полите медовим сиропом, нескладно зробити в домашніх умовах.

Чак-чак – класичний рецепт

Освоївши цей спосіб приготування чак-чака, ви зможете експериментувати, щоразу роблячи солодке блюдо по-новому.

Знадобиться:

  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • 5 великих яєць;
  • 120 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 5 г пекарського розпушувача;
  • 200 г меду;
  • 150 мл рослинного масла.

Покроковий рецепт:

  • Яйця збивають з сіллю, розпушувачем і 20 г цукру. Додають просіяне борошно і замішують щільне тісто, працюючи спочатку ложкою, а потім руками.
  • Тісто залишають для «відпочинку» на 15 хвилин, накривши рушником.
  • Після закінчення цього часу готову основу розкочують в коржик і дають їй трохи підсохнути. Це полегшить процес нарізку виробів.
  • Пласт нарізають смужками шириною 2 см, які складають один на одного і нарізають шматочками товщиною 3 мм
  • У глибокій сковороді розігрівають масло. В одержаний фритюр частинами опускають заготовки і обсмажують до рум’яного кольору.
  • З олії тісто перекладають в сито або на паперову серветку.
  • Цукор, що залишився і мед нагрівають і кип’ятять протягом 2 хвилин.
  • Заливають гарячим сиропом обсмажені заготовки і поки мед не застиг, чак-чак укладають у вигляді гірки.
  • Перед подачею десерт тримають в холодильнику 40 хвилин.

Порада: у тісто для чак-чака обов’язково потрібно додавати сіль, інакше, незважаючи на солодкість, десерт буде здаватися прісним.