Як приготувати червону квасолю смачно на гарнір?

Квасоля не тільки смачний продукт, але і дуже корисний завдяки рослинному білку. Вона служить прекрасною закускою і одночасно гарніром до основних страв. Приготувати її можна різними способами. З нашої збірки рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати червону квасолю на гарнір смачно.

Червона квасоля, тушкована в томатному соусі

Ці боби зберігають велику кількість білка і спокійно замінюють м’ясні продукти.

Інгредієнти:

  • квасоля – 250 г червона;
  • зелень;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • томатна паста – 4 ст. ложки;
  • перець;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • До приготування страви слід підходити заздалегідь. Промити і залити водою боби. Залишити до ранку. Проварити.
  • Смак страви в чому залежить від соусу для квасолі, тому до його приготування слід підійти відповідально. Нашаткувати і підсмажити в олії цибулю. Влити пасту. Додати нашатковану зелень. Посипати перцем і підсолити. Перемішати. Варити, поки маса не загусне. Не забувайте постійно перемішувати, інакше соус пригорить.
  • Порубати часникові зубки. Змішати з готовими бобами. Надіслати до соусу. Перемішати і тушкувати сім хвилин.

Лобіо по-грузинськи

Якщо під час посту ви задумалися чим урізноманітнити раціон, то це страва буде не тільки корисним, але і смачним рішенням.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • червона квасоля – 220 г;
  • часник – 3 зубки;
  • ріпчаста цибуля – 420 г;
  • горіх волоський рубаний – 2 ст. ложки;
  • перець чорний;
  • томати – 220 г;
  • петрушка;
  • хмелі-сунелі – 21 г;
  • кінза;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Попередньо вимочені боби відварити. Крупно порубати цибулю. Посипати приправами і змішати з шматками томатів. Відправити в сковорідку і тушкувати до м’якості цибулі.
  • Додати відварені боби. Закинути подрібнені горіхи і часникові зубчики. Присипати сіллю і перцем. Перемішати.
  • Додати зелень, яку заздалегідь дрібно подрібнили. Накрити кришкою і потомити три хвилини.
Дивіться також:  Рулет з лаваша з сьомгою — 9 рецептів

Фасолево-овочеве рагу

Дуже легко приготувати червону квасолю в мультиварці. Це корисне блюдо особливо добре готувати восени, коли тільки зібрали багатий урожай, але і в зимовий час можна побалувати себе вітамінним стравою. Якщо не вистачає якихось овочів, то їх сміливо можна замінювати будь-якими доступними компонентами.

Інгредієнти:

  • квасоля червона консервована – банку;
  • спеції;
  • кабачок – 1 шт. дрібний;
  • сіль;
  • баклажан – 4 шт.;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • томат – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • болгарський перець – 3 шт.

Приготування:

  • Баклажани нарізати півкільцями. Щоб позбавити їх від гіркоти, посипте сіллю і залиште на півгодини. Потім добре промийте водою.
  • Кабачок нарізати шматками. Порізати картоплю і натерти моркву. Нашаткувати перець і цибулю. Помідори – кубиками. Злити рідину з бобів.
  • Всі продукти помістити в чашу. Вибрати режим «Випічка». Час – 20 хвилин.
  • Присипати сіллю і полити сметаною. Розмішати.
  • Переключити на «Гасіння». Таймер – дві години.

Рецепт з горіховим соусом

Це блюдо можна подавати охолодженим або гарячим. В будь-якому вигляді воно залишається смачним і ароматним.

Інгредієнти:

  • квасоля червона – 550 г;
  • сіль;
  • горіхи – 170 г;
  • перець;
  • майонез;
  • зелень – 170 г;
  • часник – 3 зубки;
  • зелена цибуля – 85 р.

Приготування:

  • Відварити боби. Горіхи розтовкти і змішати з порубаними часниковими зубчиками. Посипати червоним перцем. Додати нашатковану зелень. Залити майонезом і перемішати.
  • Додати квасолю в підготовлений соус.
  • Порубати цибулю і змішати з іншими продуктами. Підсолити і перемішати.

Квасоля по-корейськи на гарнір

Корисне і поживне блюдо, яке має пікантний і оригінальний смак. Допоможе додати екзотичні нотки в звичайний раціон.

Інгредієнти:

  • червона квасоля – 550 г;
  • кріп – 15 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • томатний соус – 110 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • соєвий соус – 55 мл
Дивіться також:  Хашлама – 8 рецептів

Приготування:

  • Замочити квасолю у воді. Знадобиться не менше трьох годин. Відварити.
  • Подрібнити цибулину. В розпечену сковорідку влити олію і помістити цибульні кубики. Прожарити. Залити соусом спочатку томатним, а потім соєвим.
  • Посолити боби. Змішати з обсмаженням. Нашаткувати зелень і посипати готову страву.

Якщо хочете швидше зварити квасолю, то після того як рідина закипить, додайте кожні дев’ять хвилин столову ложку холодної води. А соліть в самому кінці, щоб боби не стали жорсткими.

З додаванням грибів

Дуже добре поєднується квасоля з грибами. Їх тандем порадує смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • гриби – 240 г;
  • сіль;
  • квасоля – банку червона консервована;
  • мелений перець;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • чебрець – 0,5 ч. ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • шпинат.

Приготування:

  • Цибулю нарізати півкільцями.
  • Порубати часниковий зубчик.
  • Нарізати пластинками гриби.
  • Звільнити квасоля від рідини з банки.
  • Залити масло в сковороду. Прогріти. Помістити цибулю. Прожарити. Закинути гриби. Потомити п’ять хвилин. Присипати чебрецем. Додати квасолю. Перемішати.
  • Насипати часник. Потомити хвилину. Залити оцтом. Додати подрібнений шпинат. Посолити і посипати перцем. Перемішати.

Рослинна олія можна замінити топленим або вершковим, тоді страва вийде смачніше.

Гарнір з червоної квасолі в горщиках

Для приготування потрібна відварна квасоля. Блюдо виходить корисним і смачним.

Інгредієнти:

  • червона квасоля відварена – 320 г;
  • часник – 3 зубки;
  • баклажан – 2 шт.;
  • масло – 45 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • спеції;
  • томат – 2 шт.;
  • сметана – 155 мл;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Посипати сіллю нарізаний баклажан. Потримати півгодини і обмити водою. Просушити рушником і відправити на сковорідку. Залити олією і обсмажити.
  • Нашатковану цибулю підсмажити на сковороді.
  • Нарізати помідор. Змішати з цибулею і тушкувати пару хвилин.
  • Влити сметану. Розмішати.
  • Гуртки моркви перемішати з бобами. Підсолити.
  • Викласти в горщики квасоля. Вкрити баклажанами.
  • Посипати порубаним часником. Закрити томатною сумішшю. Накрити кришкою.
  • Запікати в духовій печі (180 градусів). Час – годину.
Дивіться також:  Манти в мультиварці – 6 рецептів смачного приготування