Як приготувати дику качку – 7 смачних рецептів приготування

Дика птиця менш жирна, ніж домашня і специфічний на смак. Щоб зробити смачна страва, необхідно знати всі тонкощі. Ми розповімо, як приготувати дику качку правильно і в результаті отримати ніжне й ароматне м’ясо.

Підготовка птиці до приготування

Щоб одержати смачні страви, необхідно правильно підготувати птицю:

  • Підготовку птахи починають з общипування. Щоб спростити процес, необхідно обдати тушку крутим окропом. Або опустити на три хвилини в гарячу, але не киплячу воду.
  • Видаліть всі пір’я. Щоб позбутися від коротких пір’їнок, які неможливо дістати вручну, обпалити птицю на вогні. Цей процес буде більш ефективним, якщо заздалегідь натрете тушку борошном.
  • Знайдіть і видаліть дробинки, які здатні зламати зуби.
  • Випатрайте качку. Відріжте лапи, голову, кінчики крил і стравохід з кишечником. Ділянки, просочені жовчю, зріжте. Ретельно промийте.

Досвідчені мисливці рекомендують відразу не приступати до приготування, а потримати напівфабрикат три дні в холодильнику. Це допоможе зробити смак гармонійним і прибрати специфічний аромат.

Дика качка, запечена в духовці

Дика качка в духовці виходить ніжною і м’якою. Варення з брусниці вигідно підкреслює смак дичини, роблячи його більш насиченим.

Інгредієнти:

  • чорний перець;
  • брусничне варення;
  • дика качка – 1700 м;
  • морська сіль – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • З потрошенной тушки обрізати зайвий жир. Натерти зовні і всередині рясно сіллю і перцем. Помістити грати на деко для запікання. Викласти качку.
  • Прогріти духову піч. Режим 230 градусів. Помістити деко. Запікати півтори години. Кожні півгодини обливайте виділився жиром.
  • Подавати птицю із брусничним варенням.

Смачне перше блюдо

Щоб суп вийшов смачним і ароматним, суворо дотримуйтесь рекомендовані пропорції і не переваріть. Суп із дикої качки виходить корисним і ситним.

Дивіться також:  Як приготувати зубатку – 7 смачних рецептів

Інгредієнти:

  • морська сіль – 1,5 ч. ложки;
  • м’ясо дикої качки – 430 г;
  • вода – 2100 мл;
  • картопля – 550 г;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень – 65 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 50 мл;
  • томати – 3 шт.

Приготування:

  • Закип’ятити воду. Порубати на порційні шматочки дичину. Залити окропом. Коли рідина закипить – підсолити. Видалити піну. Проварити півтори години.
  • Порубати цибулю. Нарізати моркву. Відправити в бульйон. Варити 8 хвилин.
  • Подрібнити картоплю. Помістити в суп. Проварити чверть години. Влити сметану. Закип’ятити.
  • Нарізати помідори. Додати у готовий суп разом з нашаткованої зеленню. Підсолити. Посипати перцем. Відразу подавати.

Як загасити з картоплею в мультиварці

Приготувати дику качку не складе великої праці, знаючи тонкощі приготування.

Щоб качине м’ясо вийшло соковитим і тануло в роті, слід готувати його довго, але не пересушувати.

Мультиварка створює ідеальні умови та допомагає контролювати весь процес.

Інгредієнти:

  • дика качка – 350 г;
  • сіль;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • качиний жир – 110 г;
  • спеції;
  • вода – 240 мл;
  • картопля – 550 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Тонкими півкільцями знадобиться нарізати цибулю. Морквина – слайсами.
  • Нарізати качиний жир. Помістити в чашу. Включити режим «Підігрів». Таймер – 5 хвилин.
  • Переключити на «Смаження». Витопиться Жир швидше і стане золотистим. Дістати шкварки.
  • Помістити в жир цибулю. Через дві хвилини морквину. Через три хвилини закинути качині шматочки. Смажити 7 хвилин.
  • Нарізати картоплю. Відправити в чашу. Підсолити і присипати спеціями. Закинути лаврушку. Влити воду.
  • Закрити прилад. Переключити на «Гасіння». Таймер повернути на 120 хвилин.

Шулюм із дикої качки

Мисливське блюдо, яке прийнято готувати на вогнищі. Всі складові нарізаються обов’язково великими шматками.

Дивіться також:  Гуляш з яловичини – 7 покрокових рецептів гуляшу з яловичини

Інгредієнти:

  • чорний перець;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 4 шт.;
  • рослинна олія – 60 мл;
  • дика качка – 3 тушки;
  • томати – 4 шт.;
  • кріп – 25 г;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • гострий перець – 2 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • часник – 8 зубчиків.

Приготування:

  • Порубати зелень. Ощипанную качку обпалити. Випатрати і порізати на шматки. Нарізати цибулини. Перець – півкільцями. Подрібнити помідори. Порубати морквину.
  • Нашаткувати часникові зубки. Розрізати яблуко. Видалити насіння. Нарізати скибочками. Порізати картоплю.
  • У казан помістити качині шматки. Залити олією. Смажити півгодини. Закинути морквину, слідом цибулю. Через чверть години залити продукти окропом. Рідина повинна заповнити казан практично до верху. Варити півтори години.
  • Закинути картоплю. Через чверть години залишилися продукти. Підсолити, посипати спеціями. Варити чверть години.
  • Закрити кришкою і настояти без вогню чверть години.

Простий рецепт в утятнице

Дичину для приготування не доведеться обробляти. Тушку готують цілком, що допомагає м’яса залишатися соковитим.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • сухе червоне вино – 0,5 склянки;
  • вершки – 50 мл;
  • дика качка – тушка;
  • спеції;
  • яблуко – 2 великих;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець;
  • вода – 0,5 склянки.

Приготування:

  • Натерти спеціями, перцем і крупною сіллю дичину. Промаринувати три години. Викласти в сковорідку і смажити з усіх боків.
  • Нарізати яблука. За формою підійдуть часточки або кубики. Нашаткувати цибулю.
  • Тушку перемістити в гусятницю. Спинка повинна бути вгору. Викласти з усіх боків яблука і посипати цибулею.
  • Змішати з водою вершки і вино. Полити тушку. Закрити кришкою.
  • Перемістити в духову шафу. Витримати дві години.
  • Для соковитості періодично поливайте дичину виділився жиром. Перед подачею приготовану тушку обов’язково обсушіть.

Дичина, приготована на багатті

Делікатесне м’ясо дикої качки володіє ніжним смаком. У мисливців прийнято очищати птицю відразу після полювання і готувати смачні страви на вогнищі.

Дивіться також:  Фрикадельки в томатному соусі – 5 рецептів

Інгредієнти:

  • дика качка – тушка;
  • вода – 1600 мл;
  • велика сіль – 8 ст. ложок;
  • мариновані гриби – 2 банки;
  • тонкі скибочки сала – 500 р.

Приготування:

  • Вищипнути пір’я і обпалити тушку. Зрізати зайвий жир.
  • Розчинити сіль у воді. Помістити підготовлену качку. Відставити на півдня.
  • У центр тушки викласти гриби. Краї закріпити дерев’яними шпажками.
  • Птицю обернути сальними скибочками. Замотати шпагатом. Насадити на рожен.
  • Обсмажувати над багаттям. Вогонь повинен бути сильним. Коли з’явиться золотава скоринка перемістити на більш слабкий жар. Постійно перевертаючи тушкувати близько години.

Дика качка, смажена на рожні з фруктовим соусом і рисом

Немає нічого смачнішого, ніж приготовлена відразу після полювання видобуток. Вогнище просочить м’ясо особливим ароматом. Качка вийде ніжною і ситної.

Інгредієнти:

  • морська сіль;
  • дика качка – тушка;
  • апельсиновий сік – 130 мл;
  • перець – 1 ч. ложка;
  • ананасовий сік – 130 мл;
  • сметана – 5 ст. ложок;
  • ананас кубиками – 1 банка;
  • жовтий рис – 1 склянка;
  • яблуко – 1 шт.

Приготування:

  • Видалити з тушки пір’я. Випатрати. Обпалити над багаттям.Зрізати жир. Підсолити. Посипати перцем. Настояти кілька годин.
  • Відварити рис. Помістити в центр качки. Краї закріпити зубочистками. Надіти на шампур.
  • Постійно перевертаючи смажити годину. Регулярно вмочайте силіконову пензлик в сметану і змащуйте тушку.

Яблуко натерти. Обсмажувати разом з ананасами п’ять хвилин. Залити соком. Тушкувати 3 хвилини. Полити готову качку.