Як приготувати фунчозу – 9 смачних рецептів

Корейська локшина з бобів сьогодні використовується для приготування самих різних блюд. Вони виходять смачними, поживними і корисними. Представляємо публікацію кращих рецептів, як приготувати фунчозу з різними добавками, допоможемо відкрити нові грані смаку.

Як приготувати фунчозу з овочами

Така страва ідеально підходить для обіду під час посту. Сміливо можуть пробувати його і вегетаріанці.

Інгредієнти:

  • фунчоза – 350 г;
  • морква – 250 г;
  • солодкий перець – 2 стручка;
  • огірок – 1 шт.;
  • часник, сіль – за бажанням;
  • олія оливок – 60 мл;
  • рисовий оцет – 1 ст. л.;
  • олія кунжуту – 1 ст. л.

Приготування:

  • Заявлені овочі при необхідності очистити, порізати тонкою соломкою. Злегка розім’яти їх руками.
  • Закип’ятити воду і відразу опустити в неї локшину. Розправити продукт виделкою і готувати 6 – 7 хвилин. Відкинути на друшляк і остудити.
  • Змішати овочі та фунчозу.

Заправити частування сумішшю двох олії та оцту. За бажанням додати розім’яту часник і сіль.

Рецепт приготування локшини

Інгредієнти:

  • тонка бобова локшина – 60 г;
  • устричний соус – 1 ст. л.;
  • курятина – 150 г;
  • світлий і темний соєвий соус – по ½ ст. л.;
  • часникова паста – 2 малий. ложки;
  • червоний цибуля – 1 головка;
  • подрібнена пекинка – 200 г;
  • подрібнена морква – 100 г;
  • цукор – щіпка;
  • яйця – 2 шт.;
  • помідор – 1 шт.

Приготування:

  • Замочити скляну локшину в холодній воді на 12 хвилин.
  • Змішати всі соуси з рецепту. Додати цукор.
  • У розігрітому казані обсмажити шматочки цибулі. Через хвилину додати до них невеликі скибочки курятину, часникову пасту. Готувати разом 3 – 4 хвилини.
  • Влити в казан сирі яйця. Все перемішати. Коли вони будуть готові, додати овочі, локшину без рідини.
  • Все смажити разом 4 – 5 хвилин.
  • В останню чергу додати великі скибочки помідора і через пару хвилин зняти посуд з вогню.
Дивіться також:  Лобіо з червоної квасолі – 7 рецептів

Подавати частування гарячим.

Готуємо по-корейськи

Інгредієнти:

  • локшина – 200 г;
  • соус-заправка (спеціально для фунчозы по — корейськи) – 80 г;
  • морква по-корейськи – 1 ст.;
  • червоний і жовтий солодкий перець – по 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • петрушка – 1 пучок;
  • соєвий соус – 80 мл;
  • рослинна олія без запаху – 60 мл

Приготування:

  • Залити локшину окропом на 6 – 7 хвилин. Промити охолодженою кип’яченою водою. Додати олію і соєвий соус.
  • Надіслати до локшині розім’ятим часник і всі овочі, порізані крупною соломкою.
  • Всипати в загальну миску подрібнену зелень, віджату від маринаду морквину.
  • Заправити суміш спеціальним соусом.

Дати фунчозе по-корейськи настоятися 2,5 години в прохолоді.

Салат з фунчозой і креветками

Інгредієнти:

  • часник – 1 зубчик;
  • соус сої – 70 мл;
  • локшина – 250 г;
  • зелена цибуля – ½ пучка;
  • креветки – 350 г;
  • томати – 4 шт.;
  • світлий кунжут – 1 ст. л.

Приготування:

  • Залити морепродукти водою. Відправити варитися. Готувати після закипання 3 – 3,5 хвилини. Очистити, видаливши голови, панцирі, кишкові вінки.
  • Дрібно порубати свіжий часник, цибулю нашаткувати тоненькими кільцями.
  • Помідори обшпарити окропом, потім відразу обдати холодною водою. Ця процедура допоможе легко зняти шкірку з овочів. Решту частини порізати дрібними шматочками.
  • Локшину відварити до напівготовності, дотримуючись інструкції на упаковці.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти і відправити їх на сковороду. Залити соусом. Потомити на повільному вогні 4 – 5 хвилин.

Прикрасити світлим кунжутом і можна знімати пробу.

З куркою і овочами

Інгредієнти:

  • філе курятини – ½ кг;
  • очищений часник – 1 зубчик;
  • локшина – 200 г;
  • салатний перець – 1 стручок;
  • солодкий цибуля – 2 головки;
  • стручкова квасоля – 230 г;
  • рисовий оцет – 60 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • спеції і сіль.
Дивіться також:  Котлети з крабових паличок з сиром – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Підготовлене м’ясо порізати дуже тонкими смужками. Присмачити спеціями, посипати сіллю. Добре перемішати.
  • Готувати курятину в сковороді з будь-яким жиром 6 – 7 хвилин.
  • Надіслати до курятині тонкі полуколечки солодкого лука. Смажити разом ще 4 хвилини.
  • Додати соломку салатного перцю і моркви. Обсмажувати все разом 5 – 6 хвилин.
  • Окремо зварити протягом 6 – 7 хвилин локшину. Квасолю залити водою і готувати 10 – 12 хвилин в окремому посуді. Вже зварений продукт обдати крижаною водою, щоб він не втратив свій яскравий апетитний колір.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти – і обсмажені, і зварені.
  • Додати розім’яту часник, спеції, сіль за смаком і оцет.

Залишити готове блюдо з куркою і овочами настоюватися в прохолоді мінімум на 1 годину.

Локшина з соєвим соусом

Цей рецепт дозволить швидко і смачно приготувати фунчозу.

Інгредієнти:

  • фунчоза – 250 г;
  • очищені печериці – 450 г;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля – 1 головка;
  • соєвий соус – 5 ст. л.;
  • солодкий перець – 1 стручок;
  • сухий імбир – 2 щіпки.

Приготування:

  • Всі овочі дрібно порізати довільно. Гриби порізати пластинками.
  • Відправити підготовлені інгредієнти в сковороду з будь-яким жиром і обсмажити до готовності.
  • Окремо зварити локшину.
  • Змішати фунчозу без рідини і засмажку.
  • Додати в масу сухий імбир, розім’ятий часник.

Заправити соєвим соусом. Страва особливо незамінне під час дієти або релігійний піст.

Фунчоза зі спаржею і зеленою квасолею

Інгредієнти:

  • локшина – 200 г;
  • квасоля (зелена) – 140 г;
  • морква – 1 шт.;
  • спаржа – 230 г;
  • свіжа зелень – за смаком;
  • сир – 60 г;
  • олія кунжуту – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – 2 ст. л.

Приготування:

  • Моркву порізати соломкою. Обсмажити в кунжутній олії до м’якості.
  • Додасть до неї подрібнену зелень, заздалегідь зварену на протязі 3 хвилин квасоля і спаржу. Тушкувати все разом чверть години.
  • Окремо зварити локшину до готовності.
  • З’єднати фунчозу і вміст сковорідки. Додати тертий сир. Все перемішати.
Дивіться також:  Ферганський плов — 6 покрокових рецептів

Дати страві постояти, поки сир розплавиться. Полити його соєвим соусом.

З морепродуктами

Інгредієнти:

  • асорті морепродуктів (будь – яких- за смаком) – півкіло;
  • локшина – 250 г;
  • свіжий міцний огірок – 1 шт.;
  • часник – 3 – 4 зубки;
  • морква – 1 шт.;
  • часникове масло – 3 ст. л.;
  • перець чилі – ½ шт;
  • виноградний оцет – 2 ст. л.

Приготування:

  • Залити морепродукти окропом на півхвилини. Злити з них рідина. При необхідності почистити компоненти асорті.
  • Всі овочі порізати соломкою. Морква з морепродуктів відправити на сковороду з часниковою олією. Смажити разом 3 – 4 хвилини.
  • Додати подрібнений часник і чилі без насіння. Продовжувати приготування ще пару хвилин.
  • Окремо зварити локшину. Змішати з обсмаженням. Додати виноградний оцет.

Дати частування настоятися в прохолоді близько 1 години.

Як смачно приготувати з м’ясом

Інгредієнти:

  • локшина – 250 г;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • салатний перець – 1 стручок;
  • цибулю і моркву – по 1 шт.;
  • м’якоть яловичини – 350 г;
  • спеції – за смаком.

Приготування:

  • М’ясо без жил і плівок порізати соломкою. Відправити в сковороду з невеликою кількістю води. Томити під кришкою 15 – 17 хвилин.
  • Надіслати до м’яса подрібнені овочі і трохи олії. Додати спеції. Смажити все разом 6 – 7 хвилин.
  • Залити інгредієнти соєвим соусом.
  • Змішати вміст сковороди з заздалегідь звареної локшиною.

Подати фунчозу з м’ясом до столу як основне блюдо.

Як можна помітити, сіль в рецептах з фунчозой часто відсутня. Все тому, що локшину прийнято приправляти соєвим соусом, у складі якого обов’язково присутній цей компонент. Але можна вибирати для неї добавки (сіль і спеції) і по своєму смаку.