Як приготувати голубці у соусі

Голубці — це його улюблену майже всіма блюдо. І сьогодні я розповім вам, як приготувати голубці за нашим сімейним рецептом. Начинка для голубців може бути як м’ясні, так і овочевий за вашим смаком і бажанням. Також рис можна замінити гречкою це додатково облагородить блюдо необхідними вітамінами. Якщо ваші діти не люблять їсти овочі тоді їх легко можна додавати у фарш голубців натерши їх на тертці. Наприклад, в літній сезон я завжди додаю в фарш кабачки, болгарський перчик і побільше моркви. Капусту зовсім не обов’язково використовувати білокачанну її легко замінити пекінською. При цьому відпадає необхідність варіння капусти, достатньо буде обдати листи окропом і, звичайно ж, зрізати потовщення. Якщо ви не хочете возитися з капустою, тоді просто поріжте її соломкою, додайте у фарш і точно так само залийте соусом. Такі ліниві голубці готуються дуже швидко, але смак, безумовно, буде відрізнятися.

Рецепт Голубці в соусі по-домашньому

Час виготовлення: 1 годину 40 хвилин.
Кількість порцій: 8 шт.

Для цієї страви знадобляться:

  • Капуста – 1 качан
  • Фаршу – 800 г
  • Цибулини – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перчик – 1 шт.
  • Сметанка – 3 ложечки
  • Рису – 1 стакан
  • Сіль і перчик за смаком
  • Часник

Як приготувати голубці в соусі по-домашньому

  • Набираємо в глибоку каструлю воду і доводимо її до кипіння.
  • Капусту очистити від поганих верхніх листів і вирізаємо качан.
  • Киплячу воду солимо і кладемо в неї капусту, варимо протягом 3-4 хвилин.
  • Після закінчення часу капусту перекладаємо на друшляк і даємо стекти воді.
  • Капустяне листя вже будуть м’якими, що дозволить добре загортати голубці.
  • Рис необхідно відварити у трохи присоленной воді до напівготовності.
  • Потім добре його промити і змішати з фаршем.
  • Дві цибулини нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до фаршу.
  • Фарш добре солимо, перчимо й перемішуємо.
  • Остигнула капусту розкладаємо на листочки і з кожного листочка бажано зрізати ущільнення на стеблах.

  • Беремо готовий капустяний, лист викладаємо ближче до краю ложку фаршу і починаємо загорнути рулетом. Зробивши один оборот, підгинаємо всередину краю капустяного листа та закручуємо вже до кінця.
  • Таким чином, загортаємо все капустяні листи, поки не закінчиться весь фарш.
  • Готові голубці перекладаємо в глибоке деко і готуємо соус.
  • Для цього залишився цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Болгарський перчик чистимо від насіння і ріжемо маленькими кубиками.
  • Моркву і часник натираємо на крупній тертці.
  • І всі ці овочі обсмажуємо в глибокій сковороді з незначною кількістю олії до повної готовності.
  • Коли овочі обсмажаться, додати в них воду, в якій подваривался качан капусти.
  • Кількість води залежить від вашого листа, необхідно покрити голубці трохи більше половини.
  • Добре солимо, перчимо і тушкуємо протягом 10 хвилин.
  • Потім додаємо сметану і тушкуємо ще 3 хвилини.
  • Готовий соус виливаємо на голубці, овочі вирівнюємо по всій поверхні.
  • І ставимо в духовку, підігріту до 170 градусів на 45 хвилин.
  • Голубці можна подавати як самостійне гаряче блюдо, полив їх сметаною, так і з гарніром, наприклад з картопляним пюре.
Дивіться також:  Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи