Як приготувати хаш – 7 рецептів в домашніх умовах

Меню гарячих перших страв дуже велике і різноманітне. Однак на приготування деяких з них потрібно досить багато часу і зусиль, хоча вони окупаються насиченістю смаку і непередаваним ароматом. Перед тим, як приготувати хаш – традиційне блюдо кавказької кухні з неперевершеними гастрономічними якостями, слід дізнатися секрети його створення.

Хаш — що це за страва?

Хаш являє собою першу страву, яка подається в гарячому вигляді. Страва, що йде корінням у Вірменії, де в той час носило назву «хашоу», сьогодні поширене по всьому Кавказу. Сучасна форма «хаш», яка більш звична, увійшла в побут з 17 століття.

Як приготувати вірменський хаш з яловичини

Відоме блюдо кавказької кухні, яке славиться своїм холодним ефектом, готується з:

  • 1,5 кг яловичих ніг;
  • ½ Кг тельбухи;
  • ½ Головки часнику;
  • редьки;
  • зелені петрушки;
  • листя базиліка;
  • естрагону;
  • 30 мл винного оцту;
  • соняшникової олії;
  • лаврового листа, солі і перцю горошком.

Вірменський хаш готується наступним чином:

  • Ноги добре опаливаются, обскабливаются, промиваються, рубаються і замочуються на добу.
  • По закінченні вказаного часу продукт поміщається в широку каструлю, де покривається водою, рівень якої перевищує м’ясні шматочки на 20 див.
  • Вариться бульйон 7-8 годин на слабкому вогні з дворазовим доливанням холодної води.
  • Тельбух ретельно промивається і також відварюється в каструльці з водою до зникнення специфічного запаху.
  • У процесі підготовки бульйону і тельбуха піна систематично знімається.
  • Готова тельбух витягується з рідини, ділиться на шматки, які відправляються до яловичині.
  • За 20 хвилин до готовності хаш приправляється.
  • Наваристий суп подається з заправкою з 50 мл бульйону, товченого часнику, солі, оцту, а також салатом із зелені, редьки, заправлених рослинним маслом.