Як приготувати яблучний пиріг швидко і смачно? 13 рецептів в духовці і мультиварці

Пиріг з яблук подобається дуже багатьом і практично немає таких людей, кому б цей десерт не припав до смаку. Сьогодні існує безліч способів і варіацій, як приготувати яблучний пиріг, застосувавши не тільки звичайну духову піч, але і мультиварку.

Класичний яблучний пиріг в духовці

Що знадобиться:

  • яблука – 3 шт.;
  • борошно – 1 ст.;
  • цукор – 1 ст.;
  • яйця – 3 шт.;
  • слив. масло – 50 г;
  • сіль – 1 щіпка.

Приготувати класичний яблучний пиріг просто для неподобства.

  • Збиваємо яйця в мисці разом з цукром до повного розчинення кристалів останнього. Повинна вийти світло-жовта піниться маса.
  • Яблука нарізаємо скибочками або часточками в залежності від ваших уподобань. Можна не очищати їх від шкірки, так навіть смачніше.
  • В цей же час потрібно почати розігрівати духову піч до 180 градусів.
  • У тісто додаємо ретельно просіяне борошно і знову збиваємо.
  • Змащуємо форму для запікання олією, рівномірно розподіляємо по поверхні яблука і заливаємо їх тестом таким чином, щоб воно повністю покривало начинку.
  • Десерт готується від півгодини до 40 хвилин.

    З сиром

    Яблучний пиріг з сиром буде непоганим десертом для любителів здорового харчування.

    Що знадобиться:

    • сир – 150 г;
    • цукор – 1 ст.;
    • молоко – 3 ст. ложки;
    • борошно – 1 ст.;
    • розпушувач – 1 ч. ложка;
    • ванілін – 1 ч. ложка;
    • яйця – 3 шт.;
    • яблука – 4 шт.;
    • вершкове жирне (краще домашня) олія – 50 г;
    • сметана – 1 ст.

    В першу чергу починаємо готувати тісто.

  • Для цього борошно змішується з пекарським розпушувачем і цукром. В окремій мисці змішуємо молоко і сир, а потім обидві частини з’єднуються і ретельно збиваються. В кінці кладеться розтоплене масло. Все перемішуємо, скачуємо з тіста кулю і відправляємо його тимчасово в холод.
  • Готуємо заливну частина. Береться пару столових ложок борошна, змішується з половиною заготовленого цукру, ваніліном, яйцями і жирної сметаною. Збиваємо все разом міксером до утворення повітряної маси. Яблука в цей же час потрібно нарізати невеликими шматочками і поставити розігріватися духову піч.
  • Тесту потрібно пролежати близько півгодини. Після цього, дістаємо його, розгортаємо в змащену форму. Туди ж викладаємо яблука і рівномірно заливаємо їх зверху рідким заливкою. Десерт готується 40 хвилин до появи гарної скоринки.
  • З хрусткою скоринкою

    Що знадобиться:

    • цукор – 1 ст.;
    • мука – 4 ст. ложки;
    • яблука – 4 шт.;
    • молоко – 100 мл;
    • яйця – 3 шт.;
    • будь-яке масло рослинне – 2 ст. ложки;
    • розпушувача — неповну чайну ложку;
    • молоко – ½ ст.;
    • пелюстки мигдалю – 3 ст. ложки;
    • вершкове жирне, солодке масло – 100 р.

    Коли всі інгредієнти готові, можемо починати кулінарне чаклунство.

  • В одній мисці борошно змішується з розпушувачем, а в іншій яйця з парою ложок цукру. Потім з’єднуємо обидві частини, наливаємо в отриману масу тепле молоко та соняшникову олію. Тісто спочатку перемішуємо, а після збиваємо до появи маленьких бульбашок.
  • Після цього можна зайнятися яблуками. Спершу вони очищаються від шкірки і серцевин, а самі фрукти ріжуться тонкими пластинками. Кладемо яблука в тісто і рівномірно їх там розподіляємо. Виливаємо тісто у форму і відправляємо заготівлю випікатися на півгодини.
  • У цей час потрібно приготувати хрустку скоринку. Одне яйце збивається разом з 3-ма столовими ложками цукру і розтопленим маслом. Заливаємо отриманою сумішшю поверхню пирога, поки він ще гарячий. Також посипаємо його мигдалевими пелюстками і цукром (достатньо однієї ложки). Солодкість готується ще 15 хвилин в тому ж температурному режимі.
  • Дивіться також:  Як зробити оладки? 16 рецептів

    Повітряний рецепт шарлотки з бісквітного тіста

    Що знадобиться:

    • борошно – 1 ст.;
    • цукор – 1 ст.;
    • яйця – 3 шт.;
    • яблука – 2 шт.;
    • розпушувач – ½ ч. ложки;
    • ванілін – 1 ч. ложка;
    • масло солодке вершкове.

    Яйця збиваються разом з цукром до утворення невеликої пінки. Насипаємо туди ж ванілін, борошно, пекарський розпушувач і замішуємо рідке по консистенції тісто. Яблука чистяться, з них видаляється серцевина і вони ріжуться невеликими пластинками. Фрукти викладаються у форму для запікання, попередньо злегка присипану борошном. Рівномірно заливаємо туди ж тісто і готуємо 40 хвилин при 180 градусах в духовій печі.

    Яблучний пиріг з меренгою

    Яблучний пиріг з меренгою носить також більш скорочена назва тарт. Спробуйте приготувати його самостійно!

    Що знадобиться:

    • пісочне тісто – 400 г;
    • яблука – 5 шт.;
    • масло – половина пачки;
    • яйця – 3 шт.;
    • цукор – 1 ст.;
    • кориця – ½ ч. ложки;
    • сік лимона або лайма – 1 ч. ложка;
    • пелюстки мигдалю – 3 ст. ложки.

    Пора приступати до приготування яблучного тарта.

  • Використовуйте готове пісочне тісто. Розподіліть його по формі і зробіть кілька проколів виделкою або зубочисткою. Потім відправляйте заготовку в духову піч на 15 хвилин при температурі 180, щоб вона ретельно пропеклась.
  • Для приготування начинки на сковороді обсмажується півсклянки цукру і розм’якшене масло. Коли маса перетвориться на карамель, додайте туди нарізані маленькими скибочками яблука. Готуємо їх до розм’якшення і посипаємо корицею. Після, часточки дістаються, а рідина з них виливається на сковорідку. Варимо карамель, поки з неї не випарується вся волога на середньому вогні.
  • Яблука викладаються на основу з пісочного тіста, поливаються карамеллю і присипаються мигдалем. В останню чергу робиться меренга. Для цього збиваємо білки, 4 столові ложки цукру і лимонний сік. У результаті повинна вийти щільна і повітряна маса, якою змащується пиріг. Готуємо солодкість півгодини при температурі 160. Контролюйте процес візуально.
  • Пишна шарлотка з яблуками на кислому молоці

    Що знадобиться:

    • борошно – 1 ст.;
    • цукор – 1 ст.;
    • яйця – 2 шт.;
    • кисле молоко – 1 ст.;
    • яблука – 2 шт.;
    • трохи розпушувача.

    Яйця збиваються з цукром, потім в суміш потроху вливається молоко. Коли цукрові кристали повністю розчиняться, додайте борошно і розпушувач. Тісто вийде середньої густоти.

    Далі, з яблук видаляється серцевина, а шкірку можна не зчищати. Наріжте фрукти невеликими шматочками і викладіть їх у форму для запікання. Все тісто виливається туди ж. Воно має повністю покривати фрукти. Кілька часточок можна залишити і викласти зверху для прикраси. Шарлотка готується 40 хвилин.

    Дивіться також:  Яблучний тарт – 8 рецептів французького відкритого пирога

    На швидку руку

    Що знадобиться:

    • борошно – 1 ст.;
    • цукор – 1 ст.;
    • яйця – 3 шт.;
    • яблука – 3 шт.;
    • кориця – 1 ч. ложка;
    • ванілін – 1 ч. ложка.

    Збиваємо яйця і цукор. Додаємо у них інші сипучі компоненти і ще раз перемішуємо. Включаємо духовку і поки вона розігрівається до 180 градусів, займемося яблуками. Видаляємо з них серцевину і нарізаємо невеликими скибочками. Шкірку можна не зчищати.

    Тепер викладаємо яблука у форму, заливаємо їх рівномірно тестом і відправляємо готуватися на півгодини. При необхідності можна збільшити. Готовий пиріг посипається невеликою кількістю цукрової пудри.

    Традиційна шарлотка в мультиварці

    Що знадобиться:

    • борошно – 1 ст.;
    • цукор – 1 ст.;
    • яйця – 3 шт.;
    • яблука – 2 шт.;
    • масло вершкового буквально 30 грам;
    • розпушувача — неповна чайна ложка.

    Збиваємо яйця і цукор. Перед цим очищаємо яблука, вирізаємо серцевину і ділимо їх на невеликі часточки або пластинки. До яйцям додається просеянная борошно і розпушувач. Все це ретельно перемішується і робиться заміс тіста.

    У змащену чашу мультиварки рівномірно викладаються яблука. Рівномірно ж заливаємо начинку отриманим тестом, закриваємо кришку і виставляємо програму «Випічка» на годину.

    Якщо вам здається, що пиріг недостатньо пропікся, то можна залишити його ще на 10 хвилин на підігріві.

    Варіант з додаванням кориці

    Що знадобиться:

    • борошно – 1 ст.;
    • цукор – ½ ст.;
    • яйця – 2 шт.;
    • яблука – 3 шт.;
    • півпачки вершкового масла;
    • чайна ложка розпушувача;
    • кориця – ½ ч. ложки;
    • сметана – 3 ст. ложки;
    • сіль – 1 щіпка.

    Пора приступати до приготування самої ароматної на світі шарлотки!

  • Розм’якшене масло збивається з цукром і одним яйцем. Потім туди ж додається змішану з розпушувачем і сіллю борошно. Замішуємо однорідне тісто щільне, яке не повинно прилипати до рук.
  • В цей же час розігріваємо до 180 градусів духову піч і змащуємо форму, злегка присипавши її борошном. Викладаємо туди тісто і розрівнюємо за розмірами товщиною 1 сантиметр. Наступний етап – це начинка. Обробляємо яблука і нарізаємо їх тонкими пластинками, після чого викладаємо у формі один на одного, заповнюючи її повністю.
  • Посипаємо яблука сумішшю 2 ложок цукру з корицею і відправляємо пиріг на 20 хвилин у духовку. В цей же час змішуємо жирну сметану, одне яйце і невелику ложку цукру. Змащуємо масою корж і знову прибираємо готуватися на півгодини.
  • Насипний пиріг з яблуками в мультиварці

    Що знадобиться:

    • манна крупа – 1 ст.;
    • борошно – 1 ст.;
    • цукор – 1 ст.;
    • кориця – 1 ч. ложка;
    • півпачки вершкового жирного масла;
    • яблука – 4 шт.;
    • лимонний сік;
    • розпушувача буквально половина ложечки.
    Дивіться також:  Хачапурі по – мегрельськи справжній грузинський рецепт і 3 варіанти

    Змішуємо в мисці борошно, розпушувач, корицю і цукор. Паралельно натираємо на крупній тертці яблука, збризкуємо їх лимонним соком і фруктову масу ділимо навпіл. Чаша мультиварки змащується товстим шаром масла. Суха суміш ділиться на 3 рівних частини. Перша висипається на дно. Зверху укладаються яблука, потім знову йде борошно з цукром і в кінці розподіляються знову яблука. Натираємо туди ж заморожене масло на крупній тертці. В мультиварці виставляється програма «Випічка» на годину. Час випікання може змінюватись в залежності від потужності та особливостей конкретного пристрою.

    На манці

    Що знадобиться:

    • манна крупа – 1 ст.;
    • борошно – 1 ст.;
    • цукор – 1 ст.;
    • «лимонка» – ½ ч. ложки;
    • сода – 1 ч. ложка;
    • кориця – ½ ч. ложки;
    • жирне масло – 150 г;
    • яблука – 5 шт.

    Замішуємо в окремій мисці тісто з манки, борошна і соди. Потім додаємо туди залишилися сипучі компоненти і лимонний сік. Поділяємо тісто навпіл. Ретельно змащуємо форму і висипаємо туди першу половину. Розрівнюємо її, а зверху кладемо частина тертих яблук, змішаних із цукром. Знову викладаємо тісто і яблука. В кінці кладеться терте на крупній тертці заморожене масло. Десерт готується 40 хвилин при температурі 180ºС.

    Листковий пиріг з яблуками в мультиварці

    Що знадобиться:

    • листкове тісто – 250 г;
    • цукор – довільно;
    • яблука – 3 шт.;
    • ложка лимонного соку;
    • кориця – 2 ст. ложки;
    • рослинне (будь-яка) масло – 2 ст. ложки.

    Обробляємо яблука, потім нарізаємо дрібними пластинками і скроплюємо лимонним соком. Це необхідно для того, щоб фрукти не почали темніти.

    Розкачуємо листкове тісто у формі прямокутника, ділимо на 2 частини, щоб вийшла пара однакових квадратів.

    Чаша змащується маслом і в неї тісто викладається. Акуратно розподіліть його і викладіть поверх начинку. Потім начинка накривається другою частиною, а краї тіста защипываются. Ставимо програму «Випічка» на годину. Процес приготування можна періодично контролювати.

    З яблук і груш

    Що знадобиться:

    • яблука – 3 шт.;
    • груші – 3 шт.;
    • борошно – 2 ст.;
    • півпачки масла;
    • сметана – 1 ст.;
    • яйце – 1 шт.;
    • цукор – 1 ст.;
    • кориця – 2 ч. ложки;
    • трохи розпушувача.

    Морозиво масло натираємо на тертці, змішуємо з сухими інгредієнтами, сметаною і яйцем. Замішуємо тісто і відправляємо його на півгодини в холодильник. Після цього викладаємо заготовку в змащену форму і проколюємо посередині виделкою. Включаємо духову піч і випікаємо тісто півгодини при температурі 180ºС.

    В цей же час слід зайнятися начинкою.

  • Обробляємо яблука, нарізаємо їх і злегка обсмажуємо на повільному вогні разом з корицею, маслом і цукром. Коли начинка охолоне, викладіть її на заготовку з тіста.
  • Груші очищаються від шкірки, з них вирізається серцевина, після чого вони відварюються з невеликою кількістю вина. Викладаємо їх поверх яблук і поливаємо їх карамеллю. Можна використовувати як готової, так і зробити її самостійно.
  • Десерт готовий до подачі!