Як приготувати яєчню? 13 рецептів приготування

Це блюдо прийнято готувати на сніданок, адже воно робиться дуже швидко. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати яєчню і запропонуємо кілька варіантів доповнень. Вони допоможуть поліпшити смак вашого сніданку.

Класичний рецепт яєчні на сковороді

Для приготування цієї страви потрібно використовувати сковороду з товстим дном.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ст. ложка;
  • сіль – за смаком;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте яйця з холодильника, щоб вони придбали кімнатну температуру.
  • Промийте обидва яйця. Розведіть в теплій воді трохи соди і занурте в неї яйця.
  • Промиті яйця дуже дбайливо розбийте в глибоку ємність, щоб не пошкодити жовток.
  • Поставте на газ сковорідку (середній вогонь) і покладіть на неї шматочок масла.
  • Коли масло стане рідким, візьміть силіконову пензлик і розмажте нею вершкове масло. Щоб воно рівномірно покрила дно сковорідки.
  • Викладайте на сковороду яйця.
  • Накрийте її кришкою і смажте яйця 3 хвилини.
  • Якщо є можливість, трохи підігрійте тарілку для яєць.
  • Готові яйця присоліть, і викладайте дерев’яною лопаткою на тарілку. Подавайте яєчню разом з хлібом.
  • Ситна і смачна яєчня з ковбасою

    Інгредієнти:

    • ковбаса – 4 шматочка;
    • яйця (курячі) – 2 штуки;
    • петрушка – декілька гілочок;
    • топлене масло;
    • сіль і овочева приправа – за смаком.

    Приготування:

  • Наріжте кружальцями ковбасу, їх висота повинна бути близько 0,3-0,5 див.
  • Яйця промийте і розбийте їх на тарілку.
  • Покладіть на сковорідку кусочок масла і розтопіть його.
  • Коли сковорода добре нагріється – викладайте ковбасу. Обсмажте її на одній стороні близько хвилини, потім переверніть і відразу викладіть в сковороду яйця.
  • Накрийте посуд кришкою. Через 3-4 хвилини яйця і ковбаса будуть готові. Викладайте на тарілку.
  • Промийте петрушку і прикрасьте яєчню.
  • З помідорами та цибулею

    Інгредієнти:

    • цибуля – 1 головка;
    • помідор – 2 штуки;
    • яйця – 4 штуки;
    • рослинне масло – для смаження;
    • сіль і приправи – за смаком.

    Приготування:

  • З цибулі необхідно зняти шкірку. Потім наріжте його кільцями.
  • Помідори наріжте тонкими часточками.
  • Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть в неї овочі. Смажте їх пару хвилин.
  • Яйця розбийте в тарілку або в будь-яку глибоку ємність, перегляньте, щоб там не було шкаралупи. Якщо пошкодиться жовток, нічого страшного.
  • Додайте яйця до овочів і все змішайте. Додайте трохи солі і приправ.
  • Тепер візьміть дерев’яну або силіконову лопатку і постійно заважайте яєчню, щоб вона рівномірно присмажився і не підгоріла. Це займе близько 5 хвилин.
  • Готову страву викладайте на тарілки і насолоджуйтеся сніданком.
  • З додаванням бекону

    У цьому рецепті не використовується масло, тому що жир з бекону.

    Інгредієнти:

    • бекон – 0,1 кг;
    • цибуля – 1 головка;
    • яйця – 4 штуки;
    • сіль і зелень – за смаком.
    Дивіться також:  М’ясо в горщиках – 13 смачних рецептів в духовці

    Приготування:

  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  • Нагрійте на газу суху сковороду.
  • На розпечену сковороду викладіть смужки сирого бекону.
  • Обсмажте бекон близько 3-5 хвилин з одного боку.
  • Переверніть на іншу сторону і додайте до нього лук. Закрийте кришку і смажте ще кілька хвилин.
  • Акуратно розбийте яйця в миску. Потім викладіть їх до бекону.
  • Трохи притрусіть яйця сіллю і закрийте кришку. Смажте до готовності.
  • Яєчня з беконом готова! Притрусіть перед подачею зеленню.
  • З сиром

    Інгредієнти:

    • яйця – 2 штуки;
    • масло – для смаження;
    • сир твердих сортів – 0,1 кг;
    • сіль і приправи – за смаком.

    Приготування:

  • Сир твердих сортів подрібніть на дрібній тертці.
  • Нагрійте сковороду і змастіть її маслом.
  • На дуже гарячу сковороду викладайте в один шар 2/3 всього сиру. Смажте сирний коржик близько хвилини.
  • Розбиті яйця викладайте прямо на сир.
  • Посоліть яйця. Тільки їх, адже сир і так солоний.
  • Смажте яйця близько 3 хвилин, до готовності.
  • Викладайте їх на тарілку, присипте нашу яєчню приправами і сиром.
  • Смажимо яєчню в болгарському перці

    Інгредієнти:

    • великий болгарський перець – 1 штука;
    • сіль і спеції – за смаком;
    • рослинне масло – для смаження;
    • яйця – 2 штуки;
    • сир (твердий) – 50 грам;
    • зелень – для прикраси.

    Приготування:

  • Сир натріть на дрібній тертці.
  • Перець промийте і витягніть з нього насіння.
  • Відріжте зверху (там, де був хвостик) 2 кільця. Їх висота повинна бути близько сантиметра.
  • Розігрійте на сковороді олію. Викладіть в неї 2 скибочки перцю.
  • Розбийте в кожен кружечок по яйцю. Посоліть яйця і притрусіть їх сиром.
  • Готову яєчню викладайте на тарілку, зверху посипте свіжою зеленню.
  • Готуємо для дітей з перепелиних яєць

    Це дуже корисний продукт, тому намагайтеся його готувати для своїх дітей якомога частіше. Врахуйте, що перепелині яйця значно менше курячих, тому для сніданку їх знадобиться більше.

    Інгредієнти:

    • перепелині яйця – 6 штук;
    • помідор – 1 штука;
    • листя салату – 6 листочків;
    • оливкова олія – для змащування сковорідки;
    • сіль – за смаком.

    Приготування:

  • Помідори промийте і тонко наріжте півкільцями. Крім них ви можете використовувати і інші доповнення, щоб блюдо вийшло максимально яскравим і діти захотіли його якнайшвидше з’їсти.
  • Змастіть сковороду рослинною олією і гарненько її прогрійте.
  • Обсмажте помідори.
  • Тепер на розпечену сковорідку викладайте яйця і трохи їх присолите
  • Тепер накрийте їх кришкою і виставте мінімальний газ.
  • Смажте перепелині яйця около10 хвилин.
  • Готову страву викладайте на листя салату і кличте дітей до столу.
  • Яєчня в хлібі — покроковий рецепт

    Інгредієнти:

    • яйце – 1 штука;
    • тостерний хліб – 1 скибочка;
    • рослинне масло – для смаження;
    • сіль – 1 щіпка;
    • сосиска – 1 штука.
    Дивіться також:  Куряче філе у вершковому соусі – 8 рецептів

    Приготування:

  • Нам потрібен вчорашній хліб і відріжте від нього 1 скибочка, товщина повинна бути близько сантиметра.
  • Візьміть фігурну форму для печива і зробіть нею отвір в середині хліба. Якщо формочки у вас немає, склянкою виріжте дірку або ножем.
  • Ковбасу наріжте кільцями.
  • Розігрійте сковороду, потім рівномірно промажте її рослинним маслом.
  • Викладіть хліб і обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін.
  • Візьміть яйце і акуратно розбийте його над хлібом, щоб весь вміст було в отворі. Якщо боїтеся пошкодити жовток, то краще спочатку розбийте яйце в окрему тарілку.
  • Візьміть сіль і присолите нею яйце.
  • Притрусіть яєчню шматочками сосиски.
  • Накрийте хліб кришкою і смажте до готовності яйця.
  • Яєчня в хлібі готова! Викладайте її на тарілку і насолоджуйтеся сніданком.
  • Як приготувати в мультиварці?

    Інгредієнти:

    • яйця – 2 штуки;
    • помідор – 1 штука;
    • сіль і зелень – за смаком;
    • рослинне масло – для змазування чаші печі.

    Приготування:

  • Помідор потрібно промити, потім наріжте півкільцями.
  • Яйця акуратно розбийте (з допомогою ножа) у невелику мисочку.
  • Змастіть чашу мультиварки маслом. Робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити покриття.
  • Закрийте каструлю і виставте режим «Смаження» на 9 хвилин.
  • Через 3 хвилини відкрийте кришку і покладіть в нього помідори.
  • Через 2 хвилини додати в чашу яйця і трохи їх присолите.
  • Після закінчення програми – страва готова.
  • Викладайте яєчню на тарілку, перед вживанням притрусивши зеленню.
  • Простий рецепт для духовки

    Інгредієнти:

    • яйця – 4 штуки;
    • бекон – 2 скибочки;
    • свіжа зелень (петрушка і кмин) – за смаком;
    • вершкове масло – 1 чайна ложка;
    • сіль – за смаком;
    • часник – 2 зубчики;
    • сир твердих сортів – 0,1 кг.

    Приготування:

  • Відразу поставте духовку на 180 градусів, щоб до початку готування вона встигла нагрітися.
  • Всі розбийте яйця в одну глибоку ємність.
  • Бекон наріжте на середнє квадратики.
  • Розжаримо суху сковороду і смажте на ній бекон. Достатньо буде 2-3 хвилини на невеликому вогні.
  • Зелень потрібно промити і дрібно нарубати.
  • Часник очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці або дрібно наріжте ножем.
  • Сир твердих сортів натріть на дрібній або на середній тертці.
  • Приготуйте невелику форму для запікання і промажте її шматочком масла.
  • Налити на деко яйця, робіть це повільно, щоб не пошкодити жовток.
  • Посоліть яйця.
  • Присипте їх часником.
  • Візьміть смажений бекон і притрусіть їм 4 яйця.
  • Надсилайте деко в духовку на 10 хвилин. Час готування залежить від потужності вашого приладу.
  • Готову яєчню викладайте на тарілки.
  • Притрусіть блюдо зверху сиром і зеленню.
  • Як приготувати в мікрохвильовій печі?

    Інгредієнти:

    • яйця – 2 штуки;
    • сіль і перець – за смаком;
    • вершкове масло – для змазування тарілки.

    Приготування:

  • Приготуйте спеціальну тарілку для мікрохвильової печі і трохи змастіть її вершковим маслом.
  • Розбийте в підготовлену ємність обидва яйця.
  • Тепер проколіть виделкою всі жовтки. В процесі вони можуть вибухнути в мікрохвильовці.
  • Присипте яйця меленим перцем і сіллю.
  • Накрийте миску з яйцями кришкою і відправляйте її в мікрохвильовку. Кришка тут обов’язкова, так як жовтки можуть разбрызгаться і забруднити вашу побутову техніку.
  • Закрийте мікрохвильовку і виставте потужність – 700 Вт.
  • Час приготування – 2 хвилини.
  • Яєчня в мікрохвильовці готова.
  • Дивіться також:  Трюфельне масло: застосування в кулінарії. 6 рецептів страв з трюфелевым маслом

    Скрэмбл — традиційний рецепт яєчні бовтанки

    Інгредієнти:

    • помідор – 1 штука;
    • яйця (курячі) – 4 штуки;
    • оливкова олія – для смаження;
    • сир – 0,1 кг;
    • кукурудза (свіжоморожена) – 0,1 кг;
    • сіль – за смаком.

    Приготування:

  • Покладіть розморожуватися кукурудзу.
  • Помідори наріжте невеликими кільцями.
  • Твердий сир натріть на дрібній тертці.
  • Сковорідку з оливковою олією нагрійте на плиті і обсмажте на ній помідори з обох сторін. Викладіть їх на тарілку.
  • Тепер покладіть на сковороду кукурудзу і смажте її 1-2 хвилини на середньому вогні.
  • Яйця розбийте в глибоку тарілку і ретельно збийте їх. Але заздалегідь цього робити не можна, адже піде повітря, яким ви тільки що завантажили скрэмбл.
  • Виставте мінімальний вогонь і викладіть на сковороду збиті яйця.
  • Змішайте з кукурудзою і смажте до готовності яєць. Потім вимкніть сковорідку, посипте яйця сиром і накрийте кришкою.
  • Залиште скрэмбл настоятися 1-2 хвилини.
  • Готову страву викладайте на тарілку до помідорів і починайте снідати.
  • З картоплею і беконом в духовці

    Це дуже ситне блюдо, тому вона ідеально підійде для чоловіків.

    Інгредієнти:

    • картопля – 0,5 кг;
    • твердий сир – 0,1 кг;
    • сіль і спеції – за смаком;
    • яйця – 4 штуки;
    • кріп – кілька гілочок;
    • масло – для змазування формочок;
    • бекон – 0,1 кг;
    • цибуля – 1 головка.

    Приготування:

  • Відразу увімкніть духовку і виставте на ній температуру 180 градусів.
  • Зніміть шкірку з картоплі.
  • Наріжте її тонкою соломкою.
  • Бекон наріжте на маленькі шматочки.
  • Обсмажте на сухій сковорідці.
  • Тепер додайте на сковороду подрібнену картоплю і обсмажте на жирі від бекону.
  • Візьміть 2 керамічних горщика для духовки і змастіть їх маслом.
  • На дно формочок викладіть картопля з беконом. Додайте спеції до картоплі і сіль.
  • Цибулю і кріп нарубайте дрібними кубиками.
  • Складіть цибулю другим шаром в горщики.
  • Натріть сир на дрібній тертці.
  • Розбийте в кожну формочку по 2 яйця. Присолите їх і посипте сиром.
  • Надсилайте горщики в духовку на 10 хвилин.
  • Готову страву присипте зеленню і подавайте до столу. Приємного апетиту всій вашій родині!
  • Ми розглянули безліч рецептів з яйцями. Готуйте такі сніданки для своєї сім’ї і не бійтеся експериментувати з інгредієнтами. Готуйте з любов’ю!