Як приготувати качку в духовці? 14 рецептів смачного приготування

Качине м’ясо більш цікаве на смак, ніж куряче. Незаслужено його готують дуже рідко. Якщо ви задумалися як приготувати качку в духовці, то наша підбірка кращих рецептів допоможе вам визначитися з варіантом приготування.

Качка, запечена в духовці цілком

Приготувати качку в духовці цілком не складе великої праці.

Слід вибирати тушку, маса якої становить не більше 2,5 кілограмів. Це запорука того, що качка молода, а значить м’ясо буде м’яким і ніжним.

Інгредієнти:

  • качка – 2500 г;
  • горіх – 11 шт. волоських;
  • рослинна олія;
  • яблуко – 5 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • апельсин – 2 шт.;
  • перець;
  • чорнослив – 10 шт.;
  • сіль;
  • курага – 11 шт.

Приготування:

  • Промити тушку. Взяти паперовий рушник. Промокнути.
  • У насипати сіль перець. Натерти сумішшю качку.
  • Натерти часникові зубки. Натерти тушку.
  • Очищені яблука нарізати. З апельсин зрізати шкірку. Подрібнити. Порубати горіхи. Сухофрукти порубати. Змішати. Помістити в тушку. Зашити.
  • Змастити маслом. Помістити на деко. Укрити фольгою.
  • Прогріти духовку. Буде потрібно 180 гр. Поставити деко. Запікати дві години, періодично поливаючи соком, який виділяє качка.
  • Коли тушка повністю готова, зняти фольгу. Зарумянить. Потрібно чверть години, щоб з’явилася приємна, хрустка скориночка.

Готуємо з додаванням чорносливу

Це блюдо гідно займає місце на будь-якому урочистому столі. М’ясо виходить солодкуватим і ніжним.

Інгредієнти:

  • качка – тушка 3000 м;
  • перець чорний;
  • яблуко – 3 шт.;
  • сіль;
  • ром – 130 мл;
  • паприка – 15 г солодкої;
  • чорнослив – 55 г;
  • сухий базилік – 15 г;
  • часник – 3 зубки;
  • родзинки – 55 г;
  • лайм – 1 шт.;
  • оливкова олія – 65 мл;
  • мед – 35 г;
  • бальзамічний оцет – 65 мл

Приготування:

  • У мелений перець насипати сіль. Натерти тушку. Загорнути в плівку. Помістити в холодильник. Потримати добу.
  • Подрібнити часникові зубки. Залити олією. Натерти цедру лайма, вичавити сік з лайму відправити до часнику. Збити. Присипати базиліком і паприкою. Перемішати.
  • Отриманою сумішшю натерти качку не тільки зовні, але і всередині.
  • У сотейник налити оцет, потім ром. Розмішати. Прогріти. Потримати п’ять хвилин.
  • Подрібнити очищені яблука. Перемішати з родзинками. Чорнослив нарізати. Змішати. Залити частиною медової маси.
  • Начинити отриманою начинкою качку. Зашити отвір. Взяти зубочистку, проколоти тушку в різних місцях.
  • Помістити на решітку. Деко поставити в самий низ духовий печі. Крила і ніжки загорнути у фольгу. Грати помістити в центр духової шафи.
  • Запікати три години. Режим використовувати 180 градусів. Періодично поливати залишилися медовим соусом.

Апетитна качка з апельсинами

Рум’яна, ідеально запечена, з легким цитрусовим ароматом принесе задоволення не тільки смаковими якостями, але й зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • кориця – 1 паличка;
  • тушка качки – 2500 г;
  • мелений перець;
  • апельсин – 2 великих;
  • сіль;
  • духмяний перець – 2 горошини;
  • часник – 3 зубки;
  • чорний перець – 2 горошини;
  • вода – 240 мл;
  • мед – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Взяти тертку. Стерти цедру. Використовувати один апельсин. Вичавити сік з плоду. Розчавити часникові зубки. Помістити в ступку горошини перцю. Насипати сіль. Додати перетертий часник. Розтерти. Перемішати з цедрою.
  • На грудей і шиї є зайвий жир, який необхідно зрізати. Взяти вилку і часто наколоти шкірочку. Залити апельсиновим соком. Натерти перетертої сумішшю. Промаринувати. Потрібно сім годин.
  • Духова шафа прогріти. Режим виставити на 180 градусів.
  • Другий апельсин нарізати. Отримані часточки змішати з корицею і помістити в черевце. Взяти зубочистку. Скріпити отвір.
  • На деко помістити решітку. Викласти тушку. Грудка повинна бути зверху. Влити воду в деко. Укрити фольгою деко і тушку. Помістити в духову шафу. Витримати 2/3 години.
  • Видалити фольгу. Взяти пензлик. Вмочити в сік, що утворився на деку. Промазати птицю. Присипати перцем. Запікати ще стільки ж часу.
  • Взяти дві великі ложки з дека соку і змішати з медом. Промазати тушку отриманою сумішшю. Поставити назад в духовку. Збільшити температуру до 220 градусів. Запікати сім хвилин.

Фарширована гречкою

Качка з гречкою виходить соковитою і ароматною. Завдяки великому виділення жиру з птиці, крупа просочується і виходить дуже ніжною.

Інгредієнти:

  • масло – 2 ст. ложки рослинного;
  • качка – 2300 г;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • печінка – 320 г курячої;
  • чорний перець – 1 ч. ложка;
  • печериці – 240 г;
  • сіль;
  • гречка – 160 г;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Тушку промити і просушити. Використовуйте паперовий рушник або серветки.
  • Взяти сіль, змішати з перцем. Натерти птицю. Помістити в пакет. Прибрати в холодильник.
  • Відварити крупу. Нашаткувати цибулю. Порізати печериці. Нарізати печінку. Якщо в тушці були тельбухи, їх можна теж подрібнити і використовувати для начинки.
  • Відправити продукти в сковорідку. Засмажити. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Змішати з гречкою.
  • Помістити начинку в тушку. Взяти звичайну нитку з голкою. Зашити отвори.
  • Загорнути у фольгу. Запікати в духовій шафі дві години. Режим використовувати 180 градусів.
  • Зняти фольгу. Зарумянить тушку.

 

Загрузка...

Качка запечена з яблуками в духовці

Якщо ви хочете відчути класичний смак качки. То слід приготувати її саме з яблуками, які надають особливу пікантність і легку кислинку птиці.

Інгредієнти:

  • імбир;
  • тушка качки – 2300 г;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • яблуко – 550 г;
  • кориця;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Змішати сіль і прянощі. Натерти тушку.
  • Обрізати шкірку з яблук. Видалити насіння. Нарізати дрібно. З лимона вичавити сік. Полити яблука. Перемішати. Це необхідно для того, щоб фрукт не потемнів. Сіль змішати з корицею. Присипати яблука. Перемішати. Отриману начинку помістити в тушку.
  • Зажити отвори. Можна заколоти зубочистками.
  • Крильця укрити фольгою. Помістити тушку на деко.
  • Відправити в духову шафу. Запікати півтори години. Періодично поливати виділився жиром. Режим використовувати 180 градусів.

 

Рецепт приготування птиці у фользі

Коли птах готується у фользі, соки не випливають на деко, а просочують птицю з усіх боків. Від чого качка стає ароматніше і ніжніше.

Інгредієнти:

  • качка – 2300 г;
  • сіль;
  • майонез – 120 мл;
  • часник – 4 зубчики;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • апельсин – 2 шт.

Приготування:

  • У майонез насипати сіль. Додати перець. Видавити часник з землянки Перемішати.
  • Нарізати апельсини.
  • Майонезним соусом натерти заздалегідь промиту і просушену тушку.
  • Фольгу розстелити на деку. Викласти птицю. Обкласти апельсиновими кільцями. Укутати щільно фольгою. Сік у процесі приготування витікати не має.
  • Запікати годину. Прибрати фольгу. Зарумянить, для цього буде потрібно близько півгодини.
  • Режим 200 градусів.

Як смачно приготувати качку шматочками в духовці?

Не завжди зручно готувати курку цілком, тоді на допомогу прийде ця варіація приготування. Страва підходить не тільки для вечері в колі родини, але і гідно прикрасить святковий стіл.

 

 

Інгредієнти:

  • сіль;
  • качка – 2300 г;
  • спеції;
  • яблука – 10 шт.

Приготування:

  • Обробити тушку. На товстих частинах зробити надрізи, щоб швидше приготувалися.
  • Змішати сіль і спеції. Присипати качині частини. Перемішати. Витримати в холодильнику півгодини.
  • Яблука знадобляться без шкірки. Нарізати на шматочки.
  • На деко вистелити фольгу. Розмістити яблука. Укласти качині шматки. Загорнути фольгу.
  • Запікати годину (220 градусів). Зняти фольгу. Витримати в духовій печі ще чверть години.

Соковита птах, фарширована рисом

Краще блюдо, яким можна здивувати гостей – фарширована птиця. Тушка виходить дуже м’яким, а крупа соковитою.

Інгредієнти:

  • часник – 2 ч. ложки подрібненого;
  • сіль;
  • качка – тушка;
  • рослинна олія;
  • рис – 1 склянка;
  • чорний перець – 1 ч. ложка;
  • яблуко – 23 шт.;
  • розмарин – 1 ч. ложка подрібненого;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Використовуючи дрібну тертку натерти моркву.
  • Подрібнити часникові зубки, змішати з половиною морквяної стружки. Підсолити. Присипати перцем і розмарином.
  • Тушку натерти залишилася морквяної стружкою. Потримати півтори години.
  • Нашаткувати цибулю. Відправити в гарячу сковорідку з олією. Додати морквяну суміш. Засмажити.
  • Відварити рисові зерна. Змішати з засмажкою.
  • Очистити фрукти. Нарізати кубиками.
  • До середини наповнити тушку рисовою сумішшю, другу частину – яблуками. Для приготування вибирайте качку побільше, щоб вся начинка помістилася.
  • Прогріти духову піч (195 градусів). На деко вилити кухоль води. Помістити тушку. Відправити запікатися. Потрібно дві години. Не забувайте періодично поливати образовывающимся соком.

З додаванням квашеної капусти

Жирне м’ясо ідеально поєднується з кислим присмаком квашеної капусти. Від цього птах набуває неповторний, вишуканий смак, здатний задовольнити самих вибагливих гурманів.

Інгредієнти:

  • качка – 2700 м;
  • сіль;
  • часник – 7 зубків;
  • квашена капуста – 750 г;
  • перець;
  • яблука – 11 шт. антонівки;
  • спеції;
  • вино – 130 мл сухого для начинки;
  • цибуля – 5 шт.;
  • сухе вино – 230 мл для маринаду;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло – 180 р.

Приготування:

  • Взяти ножик. Відскребти непотрібний жир з тушки. Облити окропом.
  • Спеції змішати з вином і олією. Полити тушку. Розтерти. Промаринувати. Потрібні добу.
  • Віджати рідину з капусти. Нашаткувати цибулю. Помістити в сковороду, в якій заздалегідь розтопили вершкове масло. Засмажити. Змішати з капустою.
  • Очищені яблука нарізати і перемішати з засмажкою. Залити вином. Загасити. Потрібно вісім хвилин. Остудити. Нашаткувати птицю.
  • Помістити на деко. Укрити фольгою. Запікати півтори години. Зняти фольгу. Тушкувати півгодини.

В рукаві у медовому маринаді

Качка в рукаві виходить з хрусткою скоринкою і ніжною м’якоттю.

Інгредієнти:

  • часник – 7 зубків;
  • качка – 1 тушка;
  • перець;
  • мед – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • гірчиця – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Видавити часник, використовуйте прес. Залити медом. Додати гірчицю. Перемішати.
  • Розрізати уздовж качку. Присипати перцем. Посолити. Розтерти. Полити підготовленим соусом. Розтерти.
  • Відправити в рукав. Зав’язати з двох сторін. Зробити проколи в рукаві.
  • Помістити на деко. Відправити в гарячу духову шафу. Запікати півтори години.
  • Розрізати рукав. Для отримання хрусткої скоринки витримати ще півгодини.

Ситне блюдо з картоплею

Порадуйте себе панським стравою. Ще в царські часи, після полювання, було прийнято запікати в печі смачну дичину з картоплею.

Інгредієнти:

  • качка – 2100 м;
  • перець;
  • картопля – 1850 р;
  • сіль;
  • часник – 8 зубчиків;
  • майонез – 120 мл;
  • яблуко – 1 шт.

Приготування:

  • Промити і просушити тушку.
  • Часникові зубки порубати. Змішати з майонезом. Насипати сіль, потім перець. Розмішати.
  • Отриманим маринадом натерти тушку. Відставити на півгодини.
  • Очищені і промиті картопляні бульби порубати. Підсолити. Перемішати.
  • Яблука очистити. Нарізати шматочками.
  • На деко розкласти картопляні кружальця. Викласти качку. Полити залишками маринаду. У птаха запхати яблука. Укрити фольгою.
  • Прогріти духову піч до 200 градусів.
  • Помістити деко. Запікати годину.
  • Видалити фольгу. Тушкувати страву півгодини.

Традиційна качка по-пекінськи

Знаменитий рецепт, який підкорив увесь світ.

Інгредієнти:

  • сіль – 3 г;
  • рисовий оцет – 65 мл;
  • качка – тушка;
  • мед – 3 ст. ложки;
  • вода – 1950 мл;
  • бадьян – 2 шт.;
  • корінь імбиру – 1 шматок;
  • приправа 5 спецій — ст. ложка;
  • соєвий соус – 65 мл

Приготування:

  • Промити, потім просушити тушку. Зрізати зайвий жир. Помістити грати на деко.
  • У каструльку влити воду. Нарізати імбирний корінь. Закинути в рідину. Влити мед. Залити соус, оцет. Насипати спеції. Додати бадьян. Перемішати. Закип’ятити. Проварити шість хвилин.
  • Полити тушку маринадом. Шкірка повинна стягтися і потемніти.
  • Наповнити пляшку водою. Поставити в каструльку. Насадити тушку. Заховати в холодильник. Витримати добу.
  • Дістати. Потримати годину в теплі. Прогріти духову піч. Температура потрібно 195 градусів.
  • Натерти тушку сіллю. Викласти на решітку. На дно духовки помістити піддон. Поставити решітку. Запекти. Потрібно півтори години.

Варіант приготування в брусничним соусом

Щоб вийшло шалено смачне і ніжне м’ясо, використовуйте тільки молоду птицю, яка не піддавалася заморожуванню.

Інгредієнти:

  • перець;
  • качка – 3 ніжки;
  • зелень;
  • брусниця – 180 г;
  • сіль;
  • розмарин – 1 гілка;
  • цибулю-шалот – 4 шт.;
  • окріп – 125 мл;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • чебрець – 3 гілки;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • У насипати сіль перець. Натерти ніжки. Відправити на сковорідку. Обсмажити.
  • Нашаткувати цибулю. Засмажити.
  • Влити сметану. Потомити три хвилини. Влити воду. Додати подрібнений розмарин і чебрець.
  • Взяти гусятницю. Помістити ніжки. Залити соусом.
  • Накрити кришкою. Помістити в духову шафу. Запікати дві години. Режим 180 градусів.
  • Соус злити. Додати брусницю. Збити. Подавати ніжки полив соусом.

Різдвяна качка в духовці

Скористайтеся поданим варіантом приготування і ваш святкова вечеря наповниться дивовижним ароматом і смаком.

Інгредієнти:

  • спеції;
  • качка – тушка;
  • гірчиця – 2 ст. ложки;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • соєвий соус – 95 мл;
  • перець чорний;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • В гірчицю насипати сіль. Залити соєвим соусом. Присипати спеціями, перцем. Перемішати.
  • Промити тушку. Просушити. Натерти соусом. Промаринувати добу.
  • Помістити у форму. Залити соусом, який не всмоктався. Укрити фольгою.
  • Відправити в духову шафу. Запікати дві години.
  • Зняти фольгу. Потомити чверть години. Режим використовувати 185 градусів.

Загрузка...