Як приготувати какао – 7 рецептів смачного какао

Какао – гарячий, ароматний і солодкий напій, знайомий всім ще з дитинства. Давайте розглянемо варіанти, як приготувати какао в домашніх умовах. Адже це так просто!

Як приготувати какао на молоці

Какао з молоком – найшвидший і простий спосіб зварити зігріваючий і дуже «домашній» напій.

При цьому нам знадобиться всього кілька інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • дві великі ложки цукру або на свій смак;
  • дві склянки молока;
  • дві столові ложки какао.

Процес приготування:

  • У невелику каструльку поміщаємо потрібну кількість какао і цукру, вливаємо молоко, добре перемішуємо і ставимо ємність на плиту.
  • На повільному вогні доводимо її вміст до кипіння, при цьому не забуваючи постійно помішувати.
  • Як тільки пішов процес кипіння, відразу ж прибираємо напій з плити, проціджуємо через сито в чашку і насолоджуємося.

Смачний напій з порошку

Будинки найчастіше готується напій з какао-порошку.

Купуйте тільки якісний продукт, не економте, якщо бажаєте скуштувати дійсно насичене ласощі.

Необхідні продукти:

  • півлітра жирного молока;
  • півтори ложки какао-порошку;
  • півтори ложки цукру або пудри.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість молока вливаємо в каструлю, ставимо її на плиту і чекаємо, коли воно закипить.
  • Поки процес ще не почався, беремо трохи вже розігрітого молока і повністю розчиняємо в ньому какао. Це робиться для того, щоб не утворилися грудки.
  • Сюди відразу ж можна покласти цукор і ретельно розтерти складу до однорідної консистенції.
  • Отриману суміш вливаємо молоко, доводимо до кипіння, варимо буквально дві хвилини і знімаємо з вогню.
  • Розливаємо по чашках і подаємо, поки гаряче.

Рецепт приготування на воді

Какао на воді не таке насичене як на молоці, але зате менш жирне і калорійне.

Дивіться також:  Як смачно приготувати морс з журавлини: свіжої та замороженої?

Необхідні продукти:

  • три столові ложки какао;
  • три великих ложки цукру або по своєму смаку;
  • 400 мілілітрів води.

Процес приготування:

  • Воду вливаємо в каструлю, ставимо на плиту і починаємо гріти на слабкому вогні.
  • В окремій ємності змішуємо какао і цукор, додаємо трохи гарячої води і перемішуємо до однорідності.
  • Коли рідина на плиті закипить, акуратно вливаємо суміш з какао і цукру, і постійно заважаючи напій, доводимо його до кипіння.
  • Тримаємо на вогні ще пару хвилин, потім знімаємо і розливаємо по чашках, які добре тримають тепло. Подаємо смачне какао злегка остигнув.

Гарячий шоколад з какао

Гарячий шоколад з какао – справжній напій, що бадьорить. Він відмінно піднімає настрій і готується дуже просто.

Необхідні продукти:

  • дві великі ложки порошку какао;
  • цукор на свій смак;
  • маленька ложечка кукурудзяного крохмалю;
  • 300 мілілітрів вершків.

Процес приготування:

  • Всі зазначені в списку сухі інгредієнти відправляємо в невелику каструльку або турку.
  • Туди ж вливаємо столову ложку холодної чистої води і дуже ретельно все перемішуємо.
  • Вершки поміщаємо в іншу ємність і підігріваємо на слабкому вогні, не даючи їм закипіти, після чого тонкою цівкою вливаємо в підготовлену суміш з какао.
  • Те, що вийшло, знову ставимо на плиту, включаємо самий слабкий рівень нагріву і чекаємо, коли напій прогріється, але не почне кипіти.
  • Прибираємо з вогню, залишаємо на п’ять хвилин для настоювання, після чого чудовий ароматний коктейль можна подавати.

Готуємо, як у дитячому садку

Для багатьох какао з дитячого саду – найкраще і найсмачніше. І якщо ви хочете знову згадати дитинство, то обов’язково дізнайтеся, як правильно приготувати такий напій. А допоможе вам в цьому запропонований нижче рецепт.

Дивіться також:  Раф кава: що це, як приготувати в домашніх умовах? 6 рецептів

Необхідні продукти:

  • один літр молока;
  • чотири великих ложки какао і стільки ж цукру;
  • 400 мілілітрів води.

Процес приготування:

  • З’єднуємо вказану кількість молока і води, вливаємо в каструльку і гріємо на плиті.
  • В окремій ємності змішуємо цукор і какао. Потім вливаємо трохи гарячої суміші з води і молока, ретельно все перемішуємо до однорідної консистенції.
  • Чекаємо, коли рідина на плиті почне кипіти, і додаємо туди масу з какао і цукру.
  • На слабкому вогні доводимо напій до кипіння і варимо ще кілька хвилин, не забуваючи постійно помішувати, щоб не було грудок.
  • Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, розливаємо по чашках і подаємо.

Варіант зі згущеним молоком

Необхідні продукти:

  • одна велика ложка какао;
  • 250 мл молока;
  • три ложки згущеного молока;
  • 0,25 літра вершків;
  • кориця і зефір за смаком.

Процес приготування:

  • У каструлю влийте молоко і вершки, поставте ємність на плиту і включіть слабкий рівень нагрівання. Тримайте складу до утворення пари, не даючи вмісту закипіти.
  • Всипте в молоко, какао і за допомогою віночка добре збийте так, щоб з’явилася пінка.
  • Після цього додайте згущене молоко і знову попрацюйте віночком – піна не повинна осісти.
  • Готуйте напій на плиті ще близько трьох хвилин, постійно заважаючи, поки какао повністю не розчиниться.
  • Розлийте коктейль по чашках, а зверху по своєму смаку приправте його корицею і покладіть трохи зефіру.

Какао з домініканських кульок

Какао з домініканських кульок вважається не тільки смачним, але і корисним.

А все завдяки тому, що такі кульки зберігають в собі какао-масло, яке робить напій ароматним, густим і насиченим.

Необхідні продукти:

  • один кулька какао;
  • цукор на свій смак;
  • один літр молока;
  • будь-які спеції за бажанням.
Дивіться також:  Як правильно заварювати зелений чай?

Процес приготування:

  • Кулька какао подрібніть будь-яким способом, наприклад, перебити в блендері або натріть на тертці.
  • Молоко влийте в каструлю, поставте на повільний вогонь і добре прогрійте, не доводячи до кипіння. Додайте в нього шматочки какао.
  • Туди ж всипте потрібну кількість цукру (наприклад, столову ложку). Відразу ж покладіть спеції (кориця або гвоздика), якщо хочете готувати з ними.
  • Перемішайте вміст каструлі і дочекайтеся, коли піде процес кипіння. Поваріть какао буквально одну хвилину і знімайте з плити.
  • Розлийте коктейль по чашках, остудіть до прийнятної температури і насолоджуйтеся.

Правильно приготоване какао – це запорука його гарного смаку, а також заряд бадьорості і непередаваний аромат, який вже сам по собі несе позитив і бажання згортати гори!