Котлети з курячого фаршу зробити буде дешевше котлет з іншим видом м’яса. І на приготування піде не так багато часу. Вони смажаться набагато швидше. Ще одним плюсом є те, що м’ясо курки вважається дієтичним, і їх можна вживати навіть під час дієти. В них міститься білок, тому їх можна їсти, щоб нарощувати м’язову масу.
Використовуючи такі рекомендації можна легко приготувати смачні котлети з курячого фаршу:
1. Фарш Для котлет краще робити самостійно. На це не піде багато часу, оскільки куряче м’ясо без праці перемелюється за допомогою м’ясорубки. Рекомендується разом з м’ясом перемелювати цибулю. Також можна додати подрібнений часник для більш яскравого смаку.
2. Для ніжності котлет фарш потрібно змішати з розтопленим вершковим маслом.
3. Щоб приготувати ідеальні котлетки для замочування хліба потрібно використовувати не молоко, а вершки. Курка і вершки в поєднанні надають котлет дивовижний смак.
Готуємо котлети з курячого фаршу за рецептом
Витрата часу – півтори години.
Порції – 8.
Склад продуктів для котлет з курячого фаршу:
- 1. 500 г м’яса курки.
- 2. 1 яйце.
- 3. 1 ріпчасту цибулю.
- 4. 4 зубч. часнику.
- 5. Зелень кропу.
- 6. 4 шматка білого хліба.
- 7. 50 мл молока.
- 8. Приправи.
- 9. Сіль.
- 10. Борошно.
- 11. 100 г панірувальних сухарів.
- 12. 3 ст. л. олії соняшника.
Покрокове Приготування котлет з курячого фаршу
- М’ясо промивається, очищається від шкірки і подрібнюється за допомогою м’ясорубки.
- Білий хліб очищається від шкірки і замочується в молоці.
- Хліб віджимається і подрібнюється за допомогою блендера з очищеним цибулею, зубчиками часнику і гілочками кропу.
- Повинно вийти щось на зразок кашки.
Суміш змішується з фаршем, солиться і перчится. - Потім до неї додається яйце.
- Фарш знову ретельно перемішується.
- Щоб фарш не був надто рідким його можна змішати з однією столовою ложкою борошна.
З фаршу за допомогою змочених водою рук формуються котлетки і обвалюються в панірувальних сухарях. Смажаться котлети на сковорідці з олією з обох сторін і тушкують на слабкому вогні до готовності. До страви можна подати улюблений соус.
Котлети з курячого фаршу в духовці
Час приготування – 1 ч.
Порції – 8.
Склад продуктів для котлет з курячого фаршу в духовці:
- 1. 500 г фаршу з курочки.
- 2. 1 яйце.
- 3. 1 ріпчасту цибулю.
- 4. 3 скибочки хліба.
- 5. 50 мл молока.
- 6. Сіль.
- 7. Чорний перець.
- 8. Масло соняшнику.
Приготування котлет з курячого фаршу в духовці
Цибулину необхідно очистити, нарізати дрібненькими шматочками і обсмажити на сковорідці з олією. З батона обрізається скоринка. А м’якоть заливається теплим молочком або водичкою. Через пару хвилин хліб віджимається і додається до м’яса. Фарш змішують з підсмаженою цибулею, яйцем, сіллю і чорним перцем.
Деко змащують олією. Руки змочуються прохолодною водичкою. За допомогою рук формуються котлетки і викладають на деко. Котлети відправляються в гарячу духовку на 40 хвилин. До готових котлет можна подати будь-який гарнір, салат або соус.