Як приготувати крабовий салат – 8 рецептів з паличок і крабового м’яса

Обожнюєте салат з крабовим м’ясом, але хочете внести в нього нові пікантні нотки? Тоді ця стаття для вас. Ми розкриємо секрет і розповімо, як приготувати крабовий салат по-новому.

Класичний крабовий салат з кукурудзою

Салат з крабових паличок в традиційному виконанні включає в свій склад мінімум продуктів.

  • М’ясо крабове — 250 гр.;
  • Баночка кукурудзи;
  • Яйце – 4 шт.;
  • Цибуля пір’ям – ½ пучка;
  • Майонез.

Покрокова інструкція по приготуванню:

Крок 1

Яйця відварюємо, знімаємо шкаралупу, подрібнюємо.

Крок 2

Крабові палички ріжемо на кубики.

Крок 3

Цибуля промиваємо під проточною водою, шаткуємо.

Крок 4

Відкриваємо кукурудзу і зливаємо з банки весь сироп.

Крок 5

У глибокій тарілці змішуємо всі компоненти салату з майонезом. При необхідності підсолюємо.

Крок 6

Викладаємо готову страву в красивий салатник і подаємо до столу.

З рисом і свіжими огірками

Крабовий салат з рисом виходить більш ситним і соковитим, ніж салат за класичною рецептурою.

Для його приготування знадобиться:

  • Рис – 1/2 склянки;
  • Палички або крабове м’ясо – 1 упаковка;
  • Банка кукурудзи;
  • Три яєчка;
  • Свіжий огірок;
  • Майонез;
  • Ріпчаста цибуля – ½ головки;
  • Часник.

Приступаємо до приготування

Рис промиваємо кілька разів, в ідеалі до прозорої води. Висипаємо його в киплячу підсолену воду і варимо до готовності. В окремій каструлі відварюємо яйця.

Поки вариться крупа і яйця, займаємося підготовкою інших продуктів:

  • Огірок промиваємо, видаляємо з нього шкірку, нарізаємо дрібним кубиком.
  • Крабові палички подрібнюємо.
  • З кукурудзи зливаємо рідину.
  • Цибулю дрібно ріжемо.
  • Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом.

До того моменту, коли всі інгредієнти нарізані, яйця та рис ймовірно вже дійшли до готовності. Тоді на наступному етапі приготування яйця остуджуємо, звільняємо від шкаралупи і подрібнюємо.

Дивіться також:  Капуста Провансаль — 9 рецептів приготування

Далі в глибокому салатнику змішати всі підготовлені компоненти з остившім рисом і подаємо салат до столу.

Салат з крабових паличок з яблуками

Щоб урізноманітнити банальний рецепт крабового салату, деякі господині додають у нього яблуко. На виході виходить дуже легка закуска, а якщо в якості заправки використовувати майонез домашнього приготування, то салат перетворюється на дієтичне блюдо, яке ідеально підходить для правильного харчування.

Склад:

  • 8 крабових паличок;
  • 3 яйця;
  • Велике зелене яблуко;
  • 50 грам сиру;
  • Майонез.

Процес приготування

Відварені яйця, яблуко і сир подрібнюємо на крупній тертці, палички ріжемо на смужки. Беремо невеликий салатник і укладаємо всі компоненти по черзі, покриваючи кожен шар сіточкою майонезу. Останнім шаром в салаті буде сир, на який майонез лити не треба.

Рецепт зі свіжою капустою

Продукти, що входять до складу салату:

  • Крабове мясо (палички) – 200 гр.;
  • Білокачанна капуста – 200 гр.;
  • Банка кукурудзи;
  • Половинка цибулини;
  • Майонез;
  • Лимонний сік.

Приступаємо до приготування

  • Капусту нарізаємо тонкою соломкою.
  • Крабове м’ясо подрібнюємо.
  • З кукурудзи зливаємо рідину.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями і ошпарюємо його окропом, що б прибрати гіркоту.
  • Збризкуємо готовий салат лимонним соком, додаємо майонез, перемішуємо.

З грибами

Досить цікавим на смак крабовий салат вийде, якщо в нього додати гриби. Кількість інгредієнтів можна брати на око.

Готується салат так

Чисті печериці, нарізаємо на скибочки і обсмажуємо. В окремій сковороді смажимо терту моркву. Варені яйця рубаємо. Крабові палички ріжемо на кружечки. Всі інгредієнти змішуємо з майонезом і маринованою цибулею.

Як правильно замаринувати цибулю

Отчищенный і промитий цибулю ріжемо півкільцями і змішуємо з чайною ложкою цукру і дрібкою солі. Заливаємо його слабким розчином яблучного або столового оцту і даємо постояти 10 хвилин. Перед додаванням в салат не забуваємо злити з лука утворилася рідина.

Дивіться також:  Крабовий салат – класичний рецепт і 6 смачних варіацій

З кальмарами і креветками

Для шанувальників морепродуктів чудово підійде салат «Морський коктейль». Закуска відмінно виглядає на святковому столі або фуршеті.

Інгредієнти:

  • Кальмар – 1 шт.;
  • Креветки – 200 гр.;
  • Крабове м’ясо – 200 гр.;
  • Огірки – 2 шт.;
  • Цибуля – 0,5 шт.;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Майонез.

Приготування

  • Занурюємо тушку кальмара в киплячу воду і знімаємо з нього шкіру. Виймаємо нутрощі. Промиваємо. Варимо молюска в підсоленій киплячій воді протягом трьох хвилин, але не більше. Даємо охолонути, нарізаємо кільцями.
  • Креветки відварюємо в киплячій солоній воді, очищаємо. Крім заморожених можна використовувати і мариновані креветки.
  • Яйця відварюємо, остуджуємо, нарізаємо.
  • Огірки промиваємо та нарізаємо соломкою.
  • Крабові палички нарізаємо кільцями.
  • Подрібнюємо цибулю.
  • Змішуємо всі інгредієнти страви з майонезом і подаємо до столу, прикрасивши креветками.

З сухариками

Не менш смачним, ніж попередні страви, вважається крабовий салат з кукурудзою і сухариками. Сухарики можна приготувати самостійно або купити магазинні (смак на ваш розсуд).

Продукти в складі салату:

  • Банка кукурудзи;
  • Упаковка крабового мяса;
  • Пекінська капуста – ¼ качана;
  • Сир – 100 гр.;
  • Батон – 4 шматочка (пачка сухариків);
  • Майонез;
  • Часник.

Приготування

  • Батон нарізаємо на смужки, збризкуємо соняшниковою олією і змішуємо з видавленим через прес часником. Підсушуємо в духовці або на сковороді.
  • Капусту споліскують під краном, нарізаємо соломкою.
  • Сир натираємо на тертці.
  • Крабове м’ясо нарізаємо довільно.
  • З’єднуємо всі продукти з кукурудзою і майонезом, перемішуємо і красиво оформляємо.

«Дари моря»

Склад страви:

  • Помідори середнього розміру – 2 шт.;
  • Креветки – 0,2 кг;
  • Крабове мясо (палички) – 1 пачка;
  • Болгарський перець (червоний або жовтий) – 1 шт.;
  • Пучок кропу;
  • Червоний цибуля – ½ головки;
  • Майонез.

Приготування

  • Креветки відварюємо в киплячій солоній воді близько 10 хвилин. Даємо їм охолонути.Знімаємо панцир.
  • Крабове м’ясо нарізаємо.
  • Помідорчики промиваємо, нарізаємо кубиком.
  • Перець промиваємо, звільняємо від насіння, нарізаємо на кубики.
  • Лук і зелень кропу дрібно шаткуємо.
  • Всі компоненти з’єднуємо, додаємо майонез, перемішуємо.
  • Викладаємо готову страву в красивий салатник. Зверху прикрашаємо кількома креветками.
Дивіться також:  Салат берізка з курячим філе і огірками – 8 рецептів приготування