Як приготувати кролика в мультиварці – 7 смачних рецептів

Кроляче м’ясо — незвичайно ніжне, смачне і соковите. По жирності воно таке ж, як і куряче, але по ситності і м’якості воно перевершує м’ясо птиці.

Ми розповімо, як приготувати кролика в мультиварці.

Кролик, запечений в мультиварці

В мультиварці мало ймовірності, що страва не допечется, або пригорить. На виході вас чекає надзвичайно м’яке та ніжне м’ясо з легкої хрусткою скоринкою.

Необхідні інгредієнти:

  • одна тушка кролика;
  • прянощі за смаком;
  • майонез — 50 гр.;
  • сіль — 12 гр.

Спосіб приготування:

  • Тушу кролика розділити на дві частини.
  • В окремому посуді з’єднати майонез, сіль і приправи. Все змішати.
  • Цією масою обмазати м’ясо з усіх боків.
  • Підготовлені половинки кролика укладаємо в каструлю.
  • У меню натискаємо пункт «Випічка».
  • Готуємо по 20 хвилин з кожного боку, щоб м’ясо придбало рівномірно золотисту скориночку.
  • Тепер перемикаємо кухонну техніку в режим «Гасіння», ставимо таймер на 2 години.
  • У підсумку виходить ніжне рум’яне страва.
  • Тушкований кролик з картоплею

    Найкраще кроляче м’ясо виглядає з картоплею. Спробуйте повторити таке блюдо.

    Вам знадобиться:

    • два лаврових листа;
    • один кролик;
    • одна морквина;
    • картопля — 0,5 кг;
    • пучок свіжої зелені;
    • дві цибулини;
    • чорний перець;
    • інші спеції на ваш смак.

    Покрокова інструкція:

  • Тушку порізати на порційні кубики.
  • Очищену моркву подрібнюємо за допомогою терки.
  • Цибулини позбавляємо від лушпиння і дрібно шаткуємо.
  • Прибираємо з картоплин шкірку, промиємо бульби під проточною водою, рубаємо невеликими шматочками.
  • Обсмажуємо шматочки м’яса, включивши програму «Смаження» на 10 хвилин.
  • Час від часу кубики потрібно перевертати дерев’яною лопаткою.
  • Через 7 хвилин насипаємо подрібнені овочі, наливаємо масло і готуємо до кінця.
  • Як тільки програма смаження закінчиться, додаємо в чашу картоплю, насипаємо прянощі.
  • Продовжуємо готування в режимі «Гасіння». Час — 1 година.
  • Коли залишиться кілька хвилин до кінця, насипаємо рубану зелень. Кролик з картоплею готовий.
  • Дивіться також:  Котлети з манкою – 8 кращих рецептів

    Рецепт приготування в сметані

    Сметана надає м’ясу ще більшу м’якість і насиченість. Шматочки в сметані просто тануть у роті.

    Список продуктів:

    • два зубці часнику;
    • м’ясо кролика — 0,5 кг;
    • щіпка чорного меленого перцю;
    • шматочок вершкового масла;
    • одна морква;
    • сметана — 0,3 кг;
    • масло рослинне — 30 мл;
    • сіль за смаком;
    • одна цибулина;
    • зелений кріп за смаком.

    Як смачно приготувати кролика:

  • Кролика необхідно порізати на кубики порційного розміру.
  • З’єднати в чашу мультиварки рослинне і вершкове масло.
  • Включити режим «Смаження».
  • Як тільки масло розтопилося, викладіть туди ж шматочки м’яса і обсмажуйте їх протягом 20 хвилин з обох бочков.
  • Викладіть подрумянившегося кролика в окрему тарілку.
  • Очищену цибулину наріжте у вигляді півкілець.
  • Морквину обробіть в тертці.
  • Висипте овочі і пасеруйте в мультиварці при тому ж режимі.
  • Через 10 хвилин перекладіть м’ясо до цибулі з морквою і готуйте в програмі «Гасіння» 40 хвилин.
  • В цей час роздушіть часник під пресом.
  • Промитий кріп дрібно порубаєте.
  • З’єднайте ці два інгредієнти зі сметаною.
  • Слідом насипте перець з сіллю.
  • Після того, як пройде 40 хвилин, залийте блюдо сметанним соусом і готуйте ще півгодини.
  • З додаванням грибів

    Базові інгредієнти:

    • печериці — 180 гр.;
    • п’ять картоплин;
    • один лавровий листок;
    • кролик — 0,6 кг;
    • олія соняшникова 50 мл;
    • сіль — 12 гр.;
    • одна морква;
    • одна цибулина.

    Варіант приготування:

  • М’ясо ріжемо на невеликі шматки. Краще всього брати м’якоть.
  • Овочі обробляємо стандартним способом і подрібнюємо ножем.
  • Почищені гриби рубаємо на кружечки.
  • З’єднати в мультиварці шматочки кролятини з цибулею і морквою, залити все рослинним маслом.
  • Пасерувати протягом 20 хвилин.
  • Додаємо нарізану соломкою картоплю і гриби.
  • Наливаємо воду так, щоб вона покрила продукти.
  • Додаємо сипучі інгредієнти і лист лаврушки.
  • Натискаємо кнопку «Гасіння» і чекаємо півтори години.
  • Ласощі можна подавати з зеленню або сметанним соусом.
  • Дивіться також:  Сир тофу: склад, чим корисний. 6 рецептів страв з тофу

    У винному соусі

    Такий соус надає звичайному сільському страві неповторний аромат і вишуканість. Страва з кролятини завоює міцні позиції за будь-яким столом.

    Склад рецепта:

    • кроляча тушка — 2 кг;
    • стебло селери;
    • червоне вино — 0,2 л;
    • дві цибулини;
    • сухий базилік або чебрець.

    Інструкція по приготуванню:

  • Тушку ділимо на порційні шматочки.
  • Кладемо в каструлю і готуємо м’ясо в режимі «Смаження» на рослинному маслі.
  • Через 15 хвилин додаємо подрібнений білий цибулю.
  • Як тільки м’ясо і цибулю придбали золотистий відтінок, заливаємо водою, насипати приправи.
  • Тушкуємо протягом півгодини.
  • Додаємо в каструлю червоне вино і базилік, порізаний на дрібні шматочки.
  • Готуємо, включивши програму «Гасіння» ще 30 хвилин.
  • Печеня в мультиварці

    Вам знадобиться:

    • сметана — 250 гр.;
    • морква — 1 шт.;
    • три зубці часнику;
    • одна кроляча тушка;
    • цибуля — 1 шт.;
    • олія оливкова — 17 мл;
    • перець і сіль — за смаком.

    Варіант приготування ароматного жаркого:

  • М’ясо обробити сумішшю чорного перцю і солі.
  • Почищений корінь моркви провести через крупну тертку.
  • Цибулю дрібно порубати.
  • Шматочки кролика скласти в чашу мультиварки, попередньо обмащений олією і готувати 40 в режимі «Випічка».
  • В цей час пасерувати овочі на сковороді і додати до основного інгредієнта в мультиварку.
  • Насипати залишилися спеції, покласти сметану і налити невелику кількість води.
  • Як тільки кухонний прилад видасть сигнал про закінчення програми, посипте блюдо подрібненим часником і додайте зелені при бажанні. Приємного апетиту!
  • З чорносливом

    Список продуктів:

    • морква — 100 гр.;
    • гірчиця — 4 гр.;
    • кролик — 1,5 кг;
    • одна цибулина;
    • чорнослив без кісточок — 0,1 кг;
    • сіль — 10 гр.;
    • сметана — 50 гр.;
    • перець, мелений за смаком;
    • кетчуп — 40 гр.
    Дивіться також:  Рибний пиріг – 12 рецептів приготування

    Покрокове приготування:

  • М’ясо розріжте на невеликі кубики.
  • Складіть їх мультиварку, виберіть у програмному меню пункт «Смаження». Готуйте м’ясо півгодини, час від часу перевертаючи його на іншу сторону.
  • Моркву наріжте у формі соломки, а цибулю — дрібних кубиків.
  • Додайте їх до кролятині і смажте близько 10 хвилин.
  • Налийте кетчуп, сметану, насипте всі прянощі і сіль, покладіть гірчицю.
  • Встановіть прилад на режим «Гасіння» і готуйте півтори години.
  • За 30 хвилин до того, як мультиварка видає характерний звук, додайте чорнослив.