Як приготувати курячі крильця – 12 смачних рецептів приготування в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці

Хрусткі пікантні крильця птиці подають практично у кожному пивному ресторані в якості закуски до «пінному». Якщо ж доповнити їх картоплею або будь-яким іншим гарніром, вийде повноцінний ситний обід. Як приготувати курячі крильця в домашніх умовах смачно, розповідається далі.

Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець;
  • 6 – 7 ст. л. рідкого меду;
  • 1 ст. л. солодкої гірчиці;
  • 3 ст. л. кетчупу без добавок;
  • по ¼ ч. л. паприки і кориці;
  • свіжий часник за смаком;
  • соняшникова олія;
  • 1 ст. класичного соєвого соусу.

Приготування:

  • Промити крила і обрізати у них кінчики без м’яса. Інакше ці частини будуть сохнути під час запікання.
  • Зміщати всі заявлені інгредієнти в окремому посуді. Часник попередньо розчавити (в середньому 2 – 4 часточки), мед при необхідності розтопити на водяній бані. Додатково сіль не додавати, її буде достатньо в соусі.
  • Крила залити соусом з минулого кроку. Залишити птицю маринуватися при кімнатній температурі хвилин на 40.
  • Деко з пергаментом промаслить.
  • Викласти на нього підготовлені крильця. Обов’язково тільки в один шар!
  • Поставити деко в заздалегідь розігріту духовку (200°С). Готувати 40 – 55 хвилин.

Отримані курячі крильця з хрусткою скоринкою подати з сирним, томатним або будь-яким іншим соусом.