Як приготувати курячі крильця – 12 смачних рецептів приготування в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці

Хрусткі пікантні крильця птиці подають практично у кожному пивному ресторані в якості закуски до «пінному». Якщо ж доповнити їх картоплею або будь-яким іншим гарніром, вийде повноцінний ситний обід. Як приготувати курячі крильця в домашніх умовах смачно, розповідається далі.

Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець;
  • 6 – 7 ст. л. рідкого меду;
  • 1 ст. л. солодкої гірчиці;
  • 3 ст. л. кетчупу без добавок;
  • по ¼ ч. л. паприки і кориці;
  • свіжий часник за смаком;
  • соняшникова олія;
  • 1 ст. класичного соєвого соусу.

Приготування:

  • Промити крила і обрізати у них кінчики без м’яса. Інакше ці частини будуть сохнути під час запікання.
  • Зміщати всі заявлені інгредієнти в окремому посуді. Часник попередньо розчавити (в середньому 2 – 4 часточки), мед при необхідності розтопити на водяній бані. Додатково сіль не додавати, її буде достатньо в соусі.
  • Крила залити соусом з минулого кроку. Залишити птицю маринуватися при кімнатній температурі хвилин на 40.
  • Деко з пергаментом промаслить.
  • Викласти на нього підготовлені крильця. Обов’язково тільки в один шар!
  • Поставити деко в заздалегідь розігріту духовку (200°С). Готувати 40 – 55 хвилин.

Отримані курячі крильця з хрусткою скоринкою подати з сирним, томатним або будь-яким іншим соусом.

Гостре блюдо на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 кіло курячих крил;
  • 50 мл гострої аджики;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 цибулина;
  • 5 – 6 зубчиків часнику;
  • сіль і масло для обсмажування.

Приготування:

  • Крильця покрити аджикою, додати розім’яту часник і залишити маринуватися на кілька годин.
  • Перекласти продукти на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажити крила до рум’яності.
  • Надіслати до м’яса шматочки цибулі і солодкого перцю. Накрити кришкою і томити вміст сковорідки для розм’якшення овочів і готовності курятини.

Подати гострі курячі крильця з кетчупом і хрусткими хлібними тостами.

Тушкуємо з картоплею в мультиварці

Інгредієнти:

  • 8 великих картопляних бульб;
  • 8 курячих крил;
  • 2 ч. л. спецій для курячого м’яса;
  • 3 десертні ложки соняшникової олії;
  • 1 суха гілочка розмарину;
  • 2 цибульні головки;
  • велика сіль.

Приготування:

  • Змішати масло, розкришений сухий розмарин і спеції. Натерти отриманою сумішшю крильця. Залишити на 25 хвилин.
  • Перекласти замариновану масу в чашу пристрою. Туди ж відправити шматочки картоплі. Перемішати.
  • Зверху викласти товсті цибульні кільця. Посолити продукти.
  • Смачно приготувати курячі крильця допоможе режим «Піч» (150°С). Спочатку він активується на 20 хвилин. Посередині терміну потрібно відкрити кришку мультиварки і перемішати продукти.
  • Залити вже наполовину готові компоненти ½ ст. гарячої води і залишити готуватися ще на півгодини.

Розкласти порційно і прикрасити свіжою зеленню.

Як приготувати курячі крильця, як у KFC

Інгредієнти:

  • 1 кіло крил курки;
  • 250 – 350 г кукурудзяних пластівців;
  • 1 ст. борошна;
  • 3 – 4 яйця;
  • ½ Ч. л. табаско (соус);
  • 3 – 4 зубчики свіжого часнику;
  • 1 щіпка солодкої меленої паприки;
  • велика сіль;
  • велика кількість рослинного масла.

Приготування:

  • Промиті крила порубати на 3 частини. Крайні без м’яса викинути.
  • Відправити крильця в киплячу солону воду. Після повторного закипання відразу вимкнути нагрів плити і залишити курятину доходити в гарячому бульйоні. Остудити крила.
  • У миску розбити яйця. Злегка розбавити їх холодною водою. Додати табаско і розім’ятим часник, а також трохи меленої паприки.
  • Кожну частину крильця обваляти в борошні, вмочити в яєчну суміш. Потім запанірувати роздробленими кукурудзяними пластівцями. Обов’язково використовувати несолодкі (наприклад, фітнес-варіант без цукру).
  • Залишити заготовки підсушитися на півгодини.
  • Довести до готовності в киплячому маслі. Досить смажити близько 3 хвилин.

Готову закуску викласти на рушники з паперу, щоб позбутися від зайвого жиру.

 

Загрузка...

Швидкий спосіб готування в мікрохвильовій печі

Інгредієнти:

  • по 40 мл класичного майонезу, кетчупу та олії оливи;
  • улюблені спеції і сіль;
  • 8 крил.

Приготування:

  • Зрізати з промитих крил гострі кінчики.
  • З усіх інших інгредієнтів приготувати однорідний маринад.
  • Обмазати їм м’ясо. Залишити в такому вигляді хоча б на 1/3 години.
  • Плоску тарілку, яку дозволено ставити в мікрохвильову піч, змастити олією. Розкласти на ній крила. Обов’язково в 1 шар.
  • Накрити миску кришкою, поставити в мікрохвильовку.
  • Готувати страву 15 — 17 хвилин при максимальній потужності.

За цей час крильця повинні вийти рум’яними і апетитними.

 

Готуємо в медово-соєвому соусі

Інгредієнти:

  • ½ Кіло крил;
  • 1,5 десертні ложки рідкого меду;
  • 2 часникових зубця;
  • 2 десертні ложки соняшникової олії;
  • 4 десертні ложки класичного соєвого соусу;
  • перець і дрібна сіль за смаком.

Приготування:

 

 

  • Змішати соус з маслом. Додати до нього рідкий мед.
  • Туди ж відправити сіль, перець, розім’яті часникові зубці.
  • Покласти в маринад підготовлені крила. Якщо соєвий соус виявився досить солоним, то від зайвої порції дрібної солі можна відмовитися.
  • Залишити крила в такому вигляді мінімум на півгодини. Періодично їх треба перемішувати прямо руками, ніби втираючи в маринад м’ясо.
  • Перекласти м’ясо з рідиною в сковороду.

Готувати курячі крильця з медом і соєвим соусом в духовці 30 – 40 хвилин. Оптимальна температура 190°С. Готовність легко визначається по яскравому кольору скоринки.

Курячі крильця в клярі

Інгредієнти:

  • 1 кіло крил курки;
  • 1 яйце;
  • 4 десертні ложки кукурудзяного (або картопляного) крохмалю;
  • 1,5 ст. борошна;
  • питна вода;
  • приправа для курки і червоний перець;
  • сіль і масло для обсмажування;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 2 ч. л. солодкої паприки.

Приготування:

  • У крил відрізати гострі кінчики, в яких немає м’яса. Засипати їх червоним перцем, сіллю, залишити постояти хоча б на півгодини.
  • Для кляру з’єднати ½ ст. борошна, вибраний крохмаль, спеції (крім куркуми) і трохи солі.
  • Яйця з парою ложок питної води збити до піни.
  • Перелити суміш з минулого кроку до сипучих компонентів. Перемішати продукти.
  • «Викупати» підготовлені частини крил в клярі. Обваляти в борошні з куркумою.

Готувати хрусткі курячі крильця в сковороді з добре розігрітою олією до красивою рум’яної скоринки. На весь процес піде близько чверті години.

Запікаємо в лимонному сиропі

Інгредієнти:

  • 750 – 850 г крил;
  • 2 лимона;
  • 3 ст. л. цукру-піску;
  • 1 ст. чистої води;
  • 3 щіпки меленого перцю;
  • ½ Малий. ложки кухонної солі.

Приготування:

  • Посипати промиті і обсушені крила перцем. На час відставити їх в сторону.
  • Пісок розчинити в склянці води. Довести суміш до кипіння. Додати лимони, нарізані часточками. Варити сироп на невеликому вогні приблизно чверть години.
  • Крила викласти в прямокутну форму для запікання. Залити сиропом. Між рядами курки розташувати варені лимонні дольки.

Запікати страву 35 – 45 хвилин при 170°С.

Пікантна закуска до пива

Інгредієнти:

  • 1 кіло курячих крил;
  • 1 ст. л. солодкої паприки (меленої);
  • 3 – 5 зубчиків часнику;
  • 1 ст. л. гірчиці і стільки ж олії оливи;
  • 1 пучку пекучого червоного перцю;
  • 2 ст. л. кленового сиропу;
  • 1/3 ст. соєвого соусу.

Приготування:

  • Крила розрізати по суглобу на 2 частини.
  • Перекласти у велику миску. Залити соусом. Додати туди ж всі заявлені в рецепті компоненти.
  • Накрити миску харчовою плівкою. Прибрати її в такому вигляді в прохолоду на всю ніч.
  • Підготовлене м’ясо викласти на промаслений лист. Бажано застелити його фольгою – блискучою стороною вгору.
  • Перемістити крила в заздалегідь розігріту духовку.

Готувати при 210°С близько 10 – 12 хвилин. Краще при цьому активувати режим «гриль».

В гірчично-майонезному соусі

Інгредієнти:

  • 1 кіло крил курки;
  • ½ Ст. класичного майонезу;
  • 70 г солодкої гірчиці;
  • спеції для курки з сіллю.

Приготування:

  • Зєднати гірчицю, класичний майонез, спеції. Добре перемішати компоненти.
  • Покрити ароматною сумішшю крила.
  • У такому вигляді скласти їх в рукав для запікання, зав’язати.

Відправити в духовку на 45 хвилин.

Глазуровані курячі крильця по-азійськи

Інгредієнти:

  • 1 кіло крил курки;
  • за 4 десертні ложки соняшникової олії та рідкого меду;
  • з 1 мал. ложці чилі перцю, кориці, чорного меленого перцю;
  • ¼ Ст. соєвого соусу;
  • 2 мал. ложки тертого імбиру;
  • 1 ст. світлого пива;
  • жменя світлого кунжуту.

Приготування:

  • Крила розрізати на фаланги. Гострі частини без м’яса викинути.
  • У воке розігріти олію. Додати мед.
  • Влити пиво, соєвий соус, додати всі спеції. Варити сироп на середньому вогні 6 – 7 хвилин. Він повинен злегка загуснути.
  • Додати крила і тертий імбир.
  • Обсмажити м’ясо до готовності і рум’яності.

Викласти крила на тарілку, полити у воці соусом, прикрасити світлим кунжутом.

Рецепт з часником і сметаною

Інгредієнти:

  • 750 г курячих крил;
  • ½ Ст. сметани;
  • 2 морквини;
  • 2 часникових зубки;
  • 1 ст. л. пасти з томатів;
  • 2 цибулини;
  • перець, сіль і масло.

Приготування:

  • Подрібнені цибулю з морквою обсмажити до рум’яності на будь-якому маслі.
  • Викласти на овочі підготовлені крила.
  • Зверху вилити сметану з томатною пастою, злегка розведені водою. Додати розім’яту часник, сіль і перець.
  • Накрити сковороду кришкою і тушкувати її вміст 20 – 25 хвилин.

Потім перевернути м’ясо і продовжувати процес ще стільки ж часу.

Будь-які перелічені страви з курячими крильцями можна приготувати на вечерю. Щоб зробити його менш калорійним, як гарнір варто подати свіжі овочі або салат з них. Але особливо смачні смажені або запечені крила з ніжним картопляним пюре на вершковому маслі.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...