Як приготувати курячі сердечка, рецепти з фото

Даний вид потрухів користується не меншою популярністю, ніж куряча печінка. У старовинні часи курячі сердечка входили до складу потрухів, зіз яких можна приготувати різні перші страви: супи, розсольники, локшину.

Курячі сердечка тушковані в порційних горщиках з картоплею і печерицями.

Інгредієнти для курячих сердечок, тушкованих у горшчках:

Рецепт розрахований на 6 горщиків.

  • сердечка – 80 гр.,
  • картопля – 700 гр.,
  • цибуля -120 гр.,
  • масло – 90 гр.,
  • печериці – 100 гр.,
  • сіль,
  • перець

Приготування тушкованих сердечок в горщику.

  • Сердечка промити, порізати навпіл і злегка обсмажити у вершковому маслі до рум’яності.
  • Картоплю очистити, промити, порізати кубиками і покласти невеликими порціями в кожен з 6 горщиків.
  • Печериці очистити від верхньої шкірки, ніжки трохи відскребти і дрібно нарубати.
  • Промитий і очищений цибулю тонко нашаткувати.
  • У порційні горщики керамічні додати до картоплі шар курячих сердечок, шар печериць і цибулі. Додати трохи води, так щоб вона тільки покривала вміст горщика, посолити, поперчити і запікати в гарячій духовці близько години.
  • Готову печеню вийняти з плити, посипати нарубаної зеленню і подати до столу.