Як приготувати курячий бульйон – 6 правильних рецептів приготування смачного бульйону

Як приготувати курячий бульйон, знають практично всі, правда, не у кожної господині він виходить прозорим і наваристим. З яких частин птиці вариться самий смачний бульйон? Як отримати красивий і апетитний м’ясної навар? Якщо ви поки не знаєте відповіді на ці питання, то запропонована нижче інформація виявиться досить до речі.

Готуємо з грудки

Прихильникам здорового харчування курячий бульйон ідеально підходить для щоденного меню. В міру насичений, свіжий і ароматний, він обов’язково сподобається і тим, хто просто не любить жирні, міцні м’ясні супи.

Інгредієнти:

  • 720 г філе птиці на кістки;
  • цибулина і морквина;
  • цибуля-порей;
  • два часникового зубчики;
  • лаврове листя, спеції, столова зелень.

Алгоритм дій:

  • Грудку птиці промиваємо, кладемо в каструлю, повністю заливаємо її водою і ставимо на вогонь.
  • Як тільки на поверхні бульйону з’явиться сіра піна, зливаємо його, грудку промиваємо і знову заливаємо її чистою водою.
  • Ледь рідина почне кипіти, кидаємо очищену моркву і цибулину. Цибулю можна покласти прямо в лушпинні, вона додасть бульйону красивий відтінок.
  • Також кладемо інші прянощі і цибулю-порей, але поки не солимо. Варимо бульйон протягом години.
  • Після виймаємо м’ясо і всі добавки. Бульйон проціджуємо, додаємо сіль, подрібнений часник, перець і моркву, яку потрібно розім’яти.
  • У порційні тарілки кладемо шматочки курки і подрібнену зелень. Наливаємо бульйон і подаємо до столу.